שתף קטע נבחר

 
צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות"

המחליף של יעלון בכנסת: פעיל הימין יהודה גליק

הוא עבד במשרד הקליטה, התפטר בגלל ההתנתקות, מזוהה עם המאבק למען עליית יהודים להר הבית ונפצע קשה בניסיון התנקשות. גליק ייכנס במקום שר הביטחון המתפטר מהליכוד: "בוגי תרם רבות לביטחון", אמר ל-ynet. להר הבית הוא לא יוכל לעלות בשל איסור עליית ח"כים: "אכבד את ההחלטה"

 

גליק במרס האחרון בהר הבית (צילום: ארנון סגל) (צילום: ארנון סגל)
גליק במרס האחרון בהר הבית(צילום: ארנון סגל)

המצטרף החדש לכנסת: לאחר הודעת ההתפטרות של שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, מחליפו בכנסת יהיה פעיל הימין יהודה גליק. גליק, האיש המזוהה ביותר עם המאבק למען עליית יהודים בהר הבית שניצל מניסיון התנקשות ב-2014, שובץ במקום ה-33 ברשימת הליכוד לכנסת.

 

המערכת הפוליטית סוערת אחרי התפטרות יעלון. כל התגובות

 

"אני מאוד מצטער על לכתו של בוגי יעלון", אמר גליק ל-ynet לאחר שנודע לו על כניסתו כנסת. "הוא איש חשוב שתרם רבות לביטחון ישראל ולביטחון ביהודה ושומרון ואני מקווה שהוא יתרום גם מחוץ לפוליטיקה. אני חושב שהליכוד איבד היום נכס פוליטי חשוב מאוד. יחד עם זאת, אני מאחל מכל הלב הצלחה לשר הביטחון הנכנס".

 

גליק בהר הבית בפסח האחרון

גליק בהר הבית בפסח האחרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על תפקידו החדש אמר גליק הבוקר: "אני מברך על הרגע. זה רגע של חרדה משום שאני הולך להיות שליח של עם ישראל ואני מקווה שאוסיף אור ושהקב"ה יסייע לי בשליחות זו".

 

גליק צפוי לעמוד בפני בעיה משום שחל איסור על חברי כנסת לעלות להר הבית, לנוכח הרגישות מול הפלסטינים ויתר העולם הערבי. על כך אמר: "עם כניסתי לפוליטיקה אני שחקן קבוצתי ולא פרטי ולכן אני מכבד את החלטות הכנסת. אני גם חושב שבהחלטה הייתה הצדקה משום שעלו להר כמה חברי כנסת ערבים והעניין גרם לתסיסה. כרגע אני לא מתכוון לצאת בהצהרות האם אפעל או לא לשינוי החוק".

 

גליק, בן 50, היה בעברו שליח במדינות חבר העמים ובהמשך במגוון תפקידים במשרד הקליטה. המהפך בחייו אירע על רקע תוכנית ההתנתקות, כשעזב את השירות הציבורי. "איני יכול לשרת את הציבור כנציג המדינה והממשלה", כתב אז לחבריו – ופנה לפעילות ציבורית ופוליטית מסוג אחר.

 

מאז הפך גליק, תושב עתניאל שבדרום הר חברון, לאיש המזוהה ביותר עם המאבק למען עליית יהודים להר הבית ולמען זכות התפילה שלהם באתר הקדוש. תחילה כיהן כמנכ"ל "מכון המקדש", החותר להקמת הבית השלישי ומכשיר את הקרקע לעבודת הקורבנות בו, ובהמשך כפעיל מרכזי וראש תנועות וקואליציות של ארגונים למען הר הבית והמקדש.

 

במסגרת תפקידיו הוא פועל בדרכים שונות לחופש דת ופולחן בהר: מדי יום הוא נוהג לעלות בעצמו לאתר הקדוש ומדריך קבוצות יהודים המבקרים בו, ונאבק להרחבת שעות הביקור לתיירים שאינם מוסלמים ולמען זכותם לשאת תפילה – ולוּ חרישית. בין היתר הוא מצא יחד עם חבריו שיטות לעקוף את האיסור: הם עושים עצמם כמשוחחים ביניהם בענייני חולין, או כמדריך ותייר, כשבפועל כל אחד מהם ממלמל תפילה. בנוסף הוא דורש מהמדינה ואף עותר לבג"ץ מדי שנה כי יתאפשר לו לשחוט כבש ולהקריב את קרבן הפסח על הר הבית.

 

באוקטובר 2014 נורה גליק בידי מתנקש מחוץ למרכז מורשת בגין בירושלים ונפצע קשה. לאחר חודשים של שיקום, הצליח גליק להתאושש ולשוב לפעילותו. בחודש מרס השנה הוא עלה לראשונה להר הבית מאז ניסיון ההתנקשות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בדרך לכנסת. גליק
צילום: גיל יוחנן
מומלצים