שתף קטע נבחר

 

הפסטיבל האכזרי בעולם

מדי קיץ נערך בסין אירוע זוועתי בו נטבחים כעשרת אלפים כלבים וחתולים.זה קורה גם בדרום קוריאה ותאילנד, ואיש לא עוצר את זה. פעילים ישראלים בלוס אנג’לס מנסים לעשות מעשה

זה אחד האירועים המחרידים ביותר בעולם והוא מתקיים מדי שנה בסין. במהלכו אוכלים משתתפים צמאי דם ובשר כלבים, כלבלבים מתוקים שעוברים לפני מותם התעללות מזעזעת ביותר. ה’פסטיבל’ הנורא הזה נערך גם בתאילנד ודרום קוריאה באין מפריע.

 

הממשלה הסינית, שמקבלת לחץ אדיר מצד פעילים סינים ומצד ארגוני חיות בכל רחבי העולם, מתעלמת בהפגנתיות מהביקורת ומניחה לסוחרי הכלבים להמשיך את המסורת העתיקה. צלמי סוכנויות הידיעות מתעדים מצלמותיהם תמונות מזעזעות של כלבים דחוסים עד אפס מקום בכלובים קטנים, אחד על השני, כלבים שעורם נפשט מעליהם או שהושלכו לסיר מים רותחים בעודם בחיים, גופות כלבים תלויות על וווים בהמתנה לקונים. “אלו הן עוד התמונות ה”קלות"", אומר אודי לוין, פעיל מקומי שנרתם למלחמה למען הכלבים הדרום קוריאנים ביחד עם חברתו אורנה עדן.

 

"המח האנושי לא יכול לקלוט אכזריות שכזאת. הכלבים עוברים התעללות מחרידה עד שהם מתים. הסיבה לכך היא שאלו האוכלים את בשרם, מאמינים שיש לבשר סגולות טובות והוא כמו ויאגרה. ככל שהחיה עברה התעללות קשה יותר לפני מותה, כך בשרה יהיה יותר טעים ויותר בריא עבורם. הם מאמינים שכשהכלב עובר התעללות, הגוף מלא אדרנלין ומשחרר מיצי קיבה. קשה לי לישון בלילות מאז שנכנסתי לאתרים העוסקים בנושא. הם מפרסמים תמונות איומות של התעללות בכלבים".

 

ביום ראשון השבוע, השתתף לוין ביחד עם עוד אלפי פעילים מקומיים בארגונים למען בעלי חיים, ב"יום הכלב העולמי"אותו ארגנה ליסה ואנדרפאמפ ("עקרות הבית האמיתיות של בוורלי הילס") בווסט הוליווד. ואנדרפאמפ, הידועה באהבתה להולכים על ארבע, יסדה לאחרונה ביחד עם בעלה קן טוד, את קרן הכלבים שמטרתה לעזור למטרות שונות למען כלבים ובין השאר לעורר מודעות לנעשה במזרח הרחוק.

 

"המוח האנושי לא יכול לקלוט אכזריות שכזו".  ()
"המוח האנושי לא יכול לקלוט אכזריות שכזו".

 

"הגיעו לאירוע גם כלבים שניצלו לאחר שעברו התעללות קשה, לזה חסר רגל, לזה זנב, לזה עין”, מספר לוין. בשנה האחרונה התגייס לוין לעזור לנמי קים, פעילה דרום קוריאנית ידועה, הנלחמת מזה שנים רבות להפסקת הטבח הנורא בכלבים. "מה שמזעזע את רוב האנשים הוא לא רק העובדה שיש כאלו האוכלים בשר כלבים, אלא ההתעללות הבלתי אנושית שהם עוברים עד מותם. יש האומרים, מה ההבדל בין אכילת בשר פרה לבשר כלב? או מדוע לאכול פרה זה בסדר וכלב לא? אבל מה שמקומם אותם זו ההתייחסות במזרח הרחוק לכלבים ואגב, חתולים גם עוברים את אותה התעללות”.

 

נמי קים מוכרת היטב בקרב ארגוני כלבים בעולם כולו. במולדתה, דרום קוריאה, היא מוכרת גם היטב למערכת המשפטית. היא הספיקה לעמוד בפני שופטים לא פעם בהאשמות שגנבה כלבים מאיטליזים ומסעדות, דקה לפני שנשחטו והוגשו חמים לשולחן. למזלה, עצומות של אנשים בדרום קוריאה וברחבי העולם שנחלצו לעזרתה, הצליחו לבטל נגדה את תיקי התביעה. התובעים מצידם, לא מתים על קים.

 

"מדובר באנשים שבעצמם אוכלים בשר כלבים והם לא רואים בכך כל רע”, מסביר לוין,"למעשה, יש בדרום קוריאה חוק שיצא לפני מספר שנים ואוסר התעללות בבעלי חיים, אולם אף אחד לא מנסה לאכוף אותו. כשנמי מגיעה לחווה שם מגדלים את הכלבים לצורכי מכירתם בשווקים ולמסעדות ומתקשרת למשטרה על מנת לדווח על התת תנאים בהם הכלבים מוחזקים, השוטרים לא עושים שום דבר. הם לא מודעים בכלל שיש חוק כזה”.

 

לאחרונה הגיעה נמי קים ללוס אנג'לס בחברת שלושה כלבים אותם הצילה מבתי מטבחיים. היא אישה קטנה וצנומה, בת 60 שהקדישה את כל חייה למען הצלת כלבים. היא לא חוששת להתעמת עם סוחרי כלבים אכזריים, מצלמת במצלמתה את הכלבים האומללים מתבוססים בצואתם, כלואים בכלובים מזוהמים, דחוסים בתוך רשתות, ממתינים להישלח לשווקים ולמסעדות. בעלי המזל מביניהם, ימותו מהר, אלו שלא יתמזל מזלם, יצטרכו לגסוס לאיטם בייסורי תופת, לנוכח עיניהם הצוהלות של הסועדים.

 

"בכל שנה אוכלים בדרום קוריאה 2 מיליון כלבים". ()
"בכל שנה אוכלים בדרום קוריאה 2 מיליון כלבים".

 

בשדה התעופה בלוס אנג'לס, המתינו מספר פעילים מארגונים שונים לקים והכלבים שהצילה. הנוסעים התבוננו בתמיהה קלה באישה הקטנה וכלביה וניסו להבין האם מדובר בסלבריטי ששווה גם להצטלם לצידה. קים היא אכן סלבריטי, לא מהסוג שהוליווד רגילה אליו, אבל סלבריטי בקרב ארגוני הזכויות לחיות. ארגונים רבים משתמשים בשמה על מנת לגייס כספים על מנת לסייע לכלבים אותם הם מצילים. וכך יוצא, שקים וארגונה הפרטי, לא זוכים לקבל את כל כספי התרומות. ובכל זאת, קים ביחד עם צוות קטן של פעילים בדרום קוריאה, הצליחה להציל אלפי כלבים עד היום מהתעללות ומוות.

 

"בשנה שעברה בלבד, הצלחנו להציל 960 כלבים לאחר שסגרנו חווה שגידלה כלבים למאכל”, סיפרה לי קים בראיון שערכתי אתה עם הגיעה לעיר "אנו מצליחים להציל כלבים רבים כל שנה, אבל עדיין זה לא מספיק. כל שנה אוכלים בדרום קוריאה שני מיליון כלבים ומאוד קשה להפסיק את המסורת הזאת. מה שאני כן יכולה לעשות הוא לעצור את בעלי החוות שלא מחזיקים ברשיון לגדל אותם למאכל".

 

לפעמים, בעלי החוות נבהלים מהאישה הנמרצת מאחר והם חוששים מקנסות שיקבלו במידה ויגיעו למקום הרשויות והם מוכנים לשחרר את הכלבים אליה. פעמים אחרות, נמי צריכה לשלוף את הארנק ולקנות את הכלבים בכסף על מנת להצילם.

 

"הדור הצעיר בקוריאה אינו אוכל בשר כלבים יותר, אולם הדור המבוגר יותר, בהחלט. הם לא רואים בכך כל רע, זהו בשר כמו כל בשר אחר עבורם ובנוסף, הם מאמינים שבשר הכלבים מצנן את טמפרטורות הגוף ולכן אוהבים לאכול את בשר הכלבים בעיקר בקיץ. לכן, פסטיבל היולין, מתקיים כל שנה ביוני".

 

האם גם הוריך אכלו בשר כלבים?

"לא. ההורים שלי היו מאוד מערביים מהבחינה הזאת, הם למעשה היו צמחוניים, מה שהיה מאוד נדיר באותם זמנים ובמקום בו גרנו. כל המאכלים הקוריאנים המפורסמים, כוללים בשר, לכן קשה למצוא הרבה צמחונים שם".

 

מה את עושה על מנת לשחרר את הכלבים?

"יש לי קבוצה קטנה של ארבעה פעילים, אנחנו הולכים ומדברים עם קצבים שיפסיקו למכור בשר כלבים, הולכים לחוות לא מורשות לגידול כלבים ואם צריך מזמינים משטרה. הבעיה היא שבתשעה מתוך עשרה מקרים, השוטרים בכלל לא מודעים שיש חוק נגד התעללות בכלבים או אחזקתם בתנאים טובים. הם בעצמם אוכלים בשר כלבים וגם התובעים בבית המשפט, כך שהם לא מבינים מה אני רוצה מהם בכלל”.

 

מה את עושה עם הכלבים שאת מצילה?

"אני מעבירה אותם לכלביות וחלקם אני מטיסה לארה"ב וקנדה וכאן מאמצים אותם”.

 

שמעתי שאת גם מבריחה אותם ממסעדות, לפני שיצליחו להרוג אותם. אנשים הולכים ובוחרים איזה כלב הם רוצים לאכול במקומות האלו?

"כן. יש שלושה סוגי בישול עיקריים לבשר הכלבים, מורתחים בסירי ענק במשך שעות, בתוך מרק, בברביקיו וניצלים בתוך רוטב כבד".

 

אני מעריכה שהכלבים שאת מצליחה להציל, צריכים טיפול וטרינרי טוב, איך את מממנת את זה?

"זה לא פשוט. הוטרינרים מאוד יקרים ואני נעזרת בתרומות של תורמים קבועים וחברים שמתגייסים לעזרה. הכלבים לא רק סובלים מבעיות רפואיות כשהם מגיעים אלינו, הם גם עברו טראומה קשה וזקוקים להרבה אהבה ותשומת לב”.

 

מי המדינות העיקריות בהן בשר הכלבים פופולארי?

"סין, קוריאה וויטנאם".

 

מדינות נוספות בהן בשר הכלבים פופולארי וניתן לראות אותם תלויים בשוק, הן קמבודיה, פיליפינים ותאילנד. גם פעילים מקומיים מתקוממים על הנעשה בסין ומנסים לעצור את הטבח. לקראת כל פסטיבל, אורבים פעילים בארגוני חיות לסוחרים ומנסים לשחרר את הכלבים מכלוביהם. אלו מצידם, מחזירים מלחמה ובעזרת הממשלה המעלימה עין מהנעשה, ממשיכים לקיים את פסטיבל הרצח הנורא מדי שנה.

 

"לפעמים השוטרים בעצמם אוכלים בשר כלבים". ()
"לפעמים השוטרים בעצמם אוכלים בשר כלבים".

 

לוין, שהתגייס לעזרתה של קים בלוס אנג'לס ביחד עם עוד זוג חברים, מספר כי היא קיבלה איומים ממשלת דרום קוריאה להוריד חלק מהתמונות שפרסמה בעמוד הפייסבוק שלה מאחר ואלו פוגעים בתיירות למדינה. "אלו תמונות מחרידות של התעללות בכלבים. הם חוששים שמשחקי האולימפיאדה שאמורים להתקיים שם, יתבטלו אם אנשים ידעו מה קורה לכלבים".

 

לפרטים נוספים ולמתן תרומה (הארגון הינו ללא מטרות רווח), ניתן להכנס לאתרים הבאים ולבקר בעמוד הפייסבוק של נמי קים (יש כלב מצוייר בתמונת הפרופיל).

Facebook; Nami Kim

Razoo.cm/ua.story/save-korean-dogs

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים