שתף קטע נבחר

 

המדינה תפצה את עובד מעון רה"מ לשעבר: "היה חשוף להתנהגות פוגענית"

בית הדין לעבודה קיבל את תביעתו של עובד מעון ראש הממשלה לשעבר, גיא אליהו, שטען כי תנאי העסקתו היו פוגעניים, וכי יחסה של שרה נתניהו כלפיו "היה בלתי נסבל". סכום הפיצוי: יותר מ-100 אלף שקל. בא כוחה של נתניהו: "היחס הפוגעני האמיתי הוא של השופטת"

שרה נתניהו (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
שרה נתניהו(צילום: עמית שאבי)

 

המדינה, ביחד עם חברת כוח אדם, תפצה את גיא אליהו, עובד לשעבר במעון ראש הממשלה, ביותר מ-100 אלף שקל, כולל הוצאות משפט, בגין העסקה פוגענית.

 

השופטת, דיתה פרוז'ינין, ציינה בפסק הדין: "יש לקבל במלואה את טענת התובע כי היה חשוף להעסקה פוגענית במעון, אשר באה לידי ביטוי בנזיפות, צעקות, השפלות, דרישות מוגזמות ואף בלתי סבירות, כי שררה במעון בתקופת עבודתו אווירה של פחד, וכי נדרש לעבוד לאורך כל תקופת עבודתו במשך שעות רבות מאוד".

 

התובע טען כי "חומר הראיות בתיק זה מוכיח מעל לכל ספק כי יחסה של גב' נתניהו לעובדים במעון, ובכללם התובע, היה בלתי נסבל, משפיל ועולה כדי העסקה פוגענית". המדינה טענה מנגד כי "גם אם האירועים שתוארו בתביעה אכן התרחשו, אין בהם כדי לבסס טענה של העסקה פוגענית". עוד הוסיפה המדינה כי "הגברת נתניהו דחתה מכול וכול את טענותיו של התובע בדבר העסקה פוגענית".

 

התובע תיאר בתביעתו בין היתר כי נדרש לחזור למעון ראש הממשלה בשעת לילה מאוחרת, משום שהלך לביתו אחר חצות. "היא החזירה אותי בלי הצדקה, סתם להראות שאני הולך הביתה, שגם אני צריך לשאול אותה אם היא צריכה משהו", העיד. "כשחזרתי הביתה, היא אמרה לי זה לא בסדר שאתה הולך בלי לשאול אותי אם אני צריכה משהו ובלי להגיד לי לילה טוב, מעכשיו כל פעם תתקשר אליי אפילו אם זה 12 או אחת בלילה ותגיד לי לילה טוב".

 

בית הדין קבע כי "מדובר בדרישות בלתי סבירות ומשפילות, שאין מתחשבות בזכותו של העובד הן ליחס של כבוד, והן לזכותו לעבוד בשעות סבירות. גם אם נקבל את הטענה כי על העובד להודיע לגב' נתניהו לפני לכתו כסבירה אף כי מדובר בחצות הליל, האם היה הכרח להחזיר את התובע למעון לאחר שעות עבודה ארוכות, האם לא ניתן היה לומר זאת לתובע למחרת בבוקר?". 

 

גיא אליהו ()
גיא אליהו

 

המדינה מצדה שבה והדגישה כי במשך תקופת עבודתו לא התלונן התובע על תנאי העסקתו. מטעמו של התובע העידה עובדת נוספת לשעבר במעון ראש הממשלה, אתי חיים, שתיארה את "תנאי העבודה הקשים במעון, את הדרישות המוגזמות ואת היחס של גברת נתניהו לעובדים".

 

בית המשפט כותב: "גב' חיים תיארה בהרחבה מקרה שאירע בשבת בצהריים כאשר היא והתובע הכינו ארוחת צהריים והניחו את הסלטים על השולחן בפטיו. בשל פתיחת או סגירת הסכך וחשש לנפילת אבק, ביקשה גב' נתניהו להוציא את כל הסלטים, לפנות את השולחן ולערוך מחדש. לאחר שהבן אבנר העיר כי אין בכך צורך, משכה גב' נתניהו את המפה, זרקה את כל הכלים והורתה לגב' חיים ולתובע לאסוף הכול תוך 5 דקות, ולערוך מחדש, וכך נעשה".

 

המדינה טענה כי אין מקום להתחשב בעדותה של חיים וכי הגברת נתניהו שללה מכול וכול את עדותה. בית הדין קבע: "עדותה של גב' חיים הייתה משכנעת ואמינה ביותר, וניכרו בה אותות האמת.

 

"מן האמור לעיל עולה כי במהלך עבודתו במעון היה התובע חשוף להתנהגות פוגענית חוזרת ונשנית, אשר כללה צעקות, פגיעה בדימויו הפוגמת ביכולתו לבצע את עבודתו, דרישות מוגזמות ועוד".

 

בית הדין קבע כי המדינה תשלם לאליהו פיצוי בגובה של 65 אלף שקל בגין עגמת נפש, הוצאות משפט בסך 7,500 שקל, וכן 25,000 שקלים במשותף עם חברת כוח האדם, שתשלם בנפרד כ-30 אלף שקל פיצויים.

 

עו"ד נאוה פינצ'וק אלכסנדר, המייצגת את גיא אליהו ומני נפתלי, אמרה: "שוב הוכח שהתעמרות בעובדים והעסקה פוגענית היא עניין שיטתי בבית ראש הממשלה".

 

עו"ד נעמי לנדאו, המייצגת גם היא את גיא אליהו, אמרה: "גיא אליהו ומני נפתלי הם גיבורים. הם עמדו בגבורה נגד כוחות רשע חזקים, ששמו להם למטרה לחסלם, לא לפני שפגעו אנושות בזכויותיהם כעובדים. מעולם לא נתקלתי במעסיק מרושע כל כך, שניהל מלחמת חורמה אלימה ואומללה כל כך נגד עובדים פשוטים, שכל חטאם היה שביקשו למצות את זכויותיהם כעובדים".

 

בא כוחה של משפחת נתניהו עו"ד יוסי כהן מסר בתגובה: "היחס הפוגעני האמיתי הוא של השופטת פרוז'ינין שכצפוי התעלמה שוב באופן בוטה ומוטה מעדותה של הגברת נתניהו. המשפט נוהל באופן חד צדדי ולא התאפשר לגברת נתניהו להביא עדים שיפריכו את טענותיו השקריות והמרושעות של גיא אליהו. בכוונתנו לערער על פסק דין שגוי ומוטה זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים