שתף קטע נבחר

הפתרון לרציחות במגזר: 'ועדות סולחה'

מנהיגים ושייחים מכל הארץ, שקצו באלימות ביישובים הערביים, הקימו ארגון שנציגיו מגיעים לגשר בין משפחות מסוכסכות: "המטרה היא להקים ועדה בכל יישוב"

 

על רקע שיעורי הפשיעה הגבוהים במגזר הערבי, וריבוי מקרי הרצח, הוקמה לאחרונה "ועדת סולחה ארצית" שמטרתה לגשר בין גורמים ומשפחות מסוכסכות, להנמיך את גובה הלהבות ולמנוע אובדן של חיי אדם. את הקמת הוועדה יזמו שייחים ומנהיגים מקומיים מהנגב, מאזור משולש ומהגליל. הם לקחו על עצמם ליצור קשר עם משפחות שביניהן מתנהל סכסוך דמים, ובשלב הבא הם מקווים להרים ועדות מקומיות בכל יישוב ערבי בארץ. בנוסף הוועדה מסייעת לאנשים שנשקפת סכנה לחייהם.

 

רק במהלך השבוע האחרון נרצחו שני צעירים במגזר: מחמד אל-ג'ואברה (20) מכפר קאסם, שנדקר למוות על ידי קרוב משפחתו במהלך קטטה המונית, ותושב לוד בן 21 שנורה בשבת ברמלה ומותו נקבע אתמול (שני) בבית חולים אסף הרופא. מאז תחילת 2016 נרצחו במסגרת סכסוכים במגזר הערבי 24 בני אדם, כולל אישה תושבת שפרעם.

 

רבים מהקרובים של הנרצחים סיפרו שהם הרגישו בסכנת חיים, אבל לא ידעו כיצד לנהוג ולמי לפנות. היום אמר בן משפחה של קורבן רצח ל-ynet: "אם ועדת הסולחה הייתה מתערבת זה יכול היה למנוע את המקרה. התערבות שלהם עדיפה על כל הצעדים שעושה המשטרה".

 

תמונה מהסולחה אחרי הרצח בכפר קאסם:




לאחר רצח אל-ג'ואברה בכפר קאסם הגיעו נציגי הוועדה לעיר ונפגשו עם בני משפחה של הצדדים ועם ראש העיר, עו"ד עאדל בדיר.

בשלב הראשון שכנעו חברי הוועדה את שני הצדדים לעשות "הודנה" למשך כמה ימים.

 

מנהל משרד הסולחה הארצי, השייח כירי מג'אדלה: "אנחנו עושים מאמצים גדולים להקמת ועדות סולחה בכל יישוב במגזר הערבי על מנת לפתור את כל הסכסוכים, הקטנים והגדולים. לא תמיד נצליח, אבל נמשיך בדרכנו בלי להתייאש".

 

מהמשטרה נמסר בתגובה: "משטרת ישראל פועלת בשנים האחרונות בשיתוף עם המשרד לביטחון הפנים למתן מענה לצרכים הייחודיים של החברה הערבית, לצמצום הפשיעה ולהגברת תחושת הביטחון והאמון במשטרה ובשלטון החוק, בין היתר באמצעות אכיפה נחושה נגד מפרי חוק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סולחה בעקבות הרצח השבוע בכפר קאסם
מומלצים