שתף קטע נבחר
 

טופ 10: להקות מנבחרות היורו שאינן אנגליה

חשבנו להכין עבורכם רשימה של הלהקות הכי טובות של משתתפות היורו, אבל אחרי שהלהקות מאנגליה תפסו את כל עשרת המקומות הראשונים, החלטנו פשוט להעיף אותן קיבינמאט

מה זו בעצם רשימת הלהקות הכי טובות של משתתפות היורו שאינן אנגליה? קצת כמו רשימת שחקני הכדורסל הטובים בעולם שלא משחקים ב-NBA, רשימת החטיפים הטעימים שהם לא במבה, רשימת החומוסיות המצטיינות שהן לא אבו חסן או רשימת הפוליטיקאים המורשעים שלא היו חברים בש"ס, בקיצור רשימה שמשאירה גם סיכוי לאחרים.

 

1. איסלנד – סיגור רוס

עוד הרבה לפני שאיסלנד הפכה מאחת מנמושות הכדורגל האירופי למשתתפת לגיטימית ביורו, המדינה הקרה התפרסמה בלהקות המצוינות שיצאו ממנה שהתאפיינו בסגנון ניסיוני ובחשיבה מחוץ לקופסא.

 

סיגור רוס ניצבת בחוד החנית של הלהקות האיסלנדיות. הלהקה שלימדה אותנו שאפשר לפרוט על גיטרה עם קשת של צ'לו, מתאפיינת באלבומים עם שמות בלתי אפשריים (או בלי שמות בכלל כמו שהגדילו לעשות באלבומם השלישי נטול השם) ועם מוזיקה שהדרך הכי פשוטה (וגם פשטנית) להגדיר אותה תהיה שמיימית. צריך לשמוע ועדיין לא להבין איך ידי אדם יצרו דבר מופלא שכזה.

 

 

2. צרפת - דאפט פאנק

מי לא מכיר את קלישאת הרוק-אנד-רול החבוטה לעייפה של הצלחה-פרסום-עושר-תהילת עולם-צהובונים-דיכאון-אלכוהול-הרואין-כתבת-שער-סוחטת-דמעות-ברולינג-סטון-על-איך-יצאתי-מהקבר.

 

ויש גם דרך אחרת – פשוט להפוך לרובוטים. תשאלו את ג'י מנואל דה הומם-כריסטו ותומא בנגלטר שכבשו את העולם עם האלבום האלקטרוני המצוין Homework ב-1996.

 

כשנמאס לשניים מהפרסום, התקשורת וכל מה שכרוך בכך הם פשוט עטו על עצמם מסיכות של רובוטים ו-ויתרו על הפרסונה האנושית שלהם. מאז שנפרדו לשלום מהאנושות הספיקו חברי דאפט פאנק, מההרכבים החשובים ביותר שהולידה סצנת המוזיקה האלקטרונית השוקקת של צרפת, להוציא עוד כמה אלבומים חלקם מצוינים וחלקם פחות, להעלות הופעות חיות גרנדיוזיות ועתירות אפקטים וגם ליצור לא מעט מוזיקה לסרטי אנימציה.

 

 

3. וויילס – סופר פרי אנימלס

אחת הלהקות החביבות על חובבי האינדי בארץ, או לפחות הייתה כזו ב-2002 כשאלבומה Rings Around The World נבחר לאלבום השנה של מאזיני תוכנית הרדיו "הקצה".

 

החבורה הוולשית הוותיקה נחשבת לאקלקטית ונוהגת לערבב בשיריה ז'אנרים כמו רוק, פסיכדליה, פופ, אלקטרוניקה ואפילו שירה בוולשית מסורתית שנשמעת כמו הכלאה בין אנגלית וארמית. בנוסף, הלהקה ידועה בהופעות המוזרות שלה שכוללות תחפושות של חליפות חלל ושל כמה מפתיע, חיות מאוד פרוותיות.

 

 

4. גרמניה – קראפטוורק

חלוצי המוזיקה האלקטרונית דווקא מתחברים יותר לכדורגל הגרמני של פעם: פרפקציוניסטי, מדויק, כמעט מתוכנת.

 

להרכב שהוקם בשנות השבעים בדיסלדורף יש חשיבות עצומה בהתפתחות של המוזיקה האלקטרונית והם אפילו חתומים על להיט ענק אחד בשם Das Model. ואם אתם זקוקים להיקש ספורטיבי, תשמחו לדעת שב-1983 הוציא ההרכב קטע בשם "טור דה פראנס".

 

 

5. בלגיה – סולוואקס

אחרי שתענישו אותי בהגליה לניינטיז וצפייה מרתונית בפארקר לואיס על שלא בחרתי בקייז צ'ויס הכה-אהובה על הקהל הישראלי לייצג את בלגיה ביורו הלהקות, אני אסרב להתנצל ואבהיר שסולוואקס היא פשוט להקה הרבה הרבה יותר טובה, ואם כבר הייתה לי התלבטות כלשהי היא הייתה בינה לבין dEUS.

 

סולוואקס שמתיכים כבר לא מעט שנים בהצלחה מרובה רוק ומוזיקה אלקטרונית, ידועים לא פחות בזכות פרויקט הצד שלהם 2ManyDjs במסגרתו הם מבשלים על הפטיפונים שלהם סלט של מאש-אפים מוזיקליים שכבר העיף לאוויר את באי ההאומן 17 לפני מספר שנים.

 

 

6. צפון אירלנד – אנדרטונס

ג'ון פיל המנוח, אולי שדר הרדיו החשוב ביותר בתולדות בריטניה, הוא אחד ששמע הכל מהכל. כל כך הרבה להקות חייבות לו את קיומן אחרי שנתן להן הזדמנות והשמיע אותן בתוכנית שלו.

 

מאנציקלופדיה מהלכת כזו למוזיקה, היית מצפה לתשובה בסגנון: "אי אפשר לבחור רק אחד", לשאלה: "מהו השיר האהוב עליו?". אז זהו שלא, לפיל לא הייתה שום בעיה להודות ש-Teenange Kicks של האנדרטונס הוא הפייבוריט המובהק שלו. כשהתבקש לדרג אותו בכוכבים הוא נתן לו 28 (מתוך 5 אם זה לא ברור...).

 

 

7. רוסיה – פוסי ריוט

כל הנראה הלהקה היחידה בעולם שיותר אנשים שמעו עליה משמעו אותה. הרכב הפאנק הנשי שהתפרסם במחאותיו נגד ולדימיר פוטין ידע ככל הנראה עם מי יש לו עסק וחברותיו נהגו להסתיר את פניהן במסיכות במהלך הופעות.

 

עטיית האנונימיות לא עזרה להן ובסופו של דבר הן נעצרו ונגזרו עליהן עונשי מאסר ממושכים, דבר שעורר גל של מחאה חריפה ברחבי העולם. אחרי ששוחררו הן זכו למתנת ניחומים קטנה בדמות הופעת אורח בסדרה האמריקאית, "בית הקלפים".

 

 

8 ו-9. שבדיה – אבבא, אירלנד – יו 2

אי אפשר לסגור את הרשימה בלי שתי המפלצות המושמצות הללו שאנחנו רוחשים אליהן דווקא לא מעט חיבה.

 

בסאות' פארק יכולים להמשיך להשוות את בונו לפיסת צואה, אלוהי האינדי יכול להמיט עלינו מבול, אבל ג'ושוע טרי המופתי של יו 2 מ-1987 עדיין עושה לנו את זה יותר מרוב הדברים שיוצאים היום.

 

את אותו הדבר אפשר גם להגיד לגבי אבבא שכמו כמעט כל דבר מצליח, חטפה מכל כיוון במהלך שנות קיומה וגם לאחר מכן. נכון זה לא רוק-אנד-רול, אין פה מסרים עמוקים וסולנים אובדניים, אבל יש פה מלודיות פופ מושלמות שמחזיקות מים גם 33 שנים אחרי פירוק הלהקה.

 

 

 

10. אזכור של חוסר כבוד - ספרד - לוס דל ריו

 

 

אנחנו לא צריכים באמת לכתוב משהו, נכון?


פורסם לראשונה 31/05/2016 20:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים