שתף קטע נבחר

 

מוצאי גופת מג'די חלבי לא יקבלו פרס כספי

איברהים וחאדר קוזלי מצאו את גופת החייל שנעדר במשך שבע שנים ביער סמוך לעוספיא בכרמל. השניים תבעו את הפרס הכספי שהעמידה המדינה בסך 10 מיליון דולר. השופט דחה את התביעה משום שהשניים מצאו את הגופה באקראי, אך קבע: הייתי מתגמל אותם לו הייתה לי סמכות

 

מצא את הגופה. כסף הוא לא יקבל    (צילום: עידו בקר ואביעד נלביצקי)

מצא את הגופה. כסף הוא לא יקבל    (צילום: עידו בקר ואביעד נלביצקי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי שלוש שנים וחצי דחה היום (ד') בית המשפט המחוזי בחיפה את תביעתם של איברהים וחאדר קוזלי מעוספיא לקבל את הפרס הכספי על מציאת גופתו של חייל צה"ל מג'די חלבי.

 

השניים מצאו את גופתו של חלבי, שנעדר במשך שבע שנים, ביער סמוך למקום מגוריהם. המדינה הציעה פרס של 10 מיליון דולר למי שימסור מידע שיביא למציאתו של החייל הנעדר. בספטמבר 2012 מצאו השניים את הגופה. לאחר מכן תבעו האחים את הפרס, אך המדינה טענה כי הוא בוטל כמה חודשים לפני מציאת הגופה ושהשניים כלל לא חיפשו אחריה אלא גילו אותה באקראי במהלך עבודות ביערות הכרמל לאחר השריפה הגדולה.

איברהים קוזלי שמצא את הגופה (צילום: ערן יופי כהן) (צילום: ערן יופי כהן)
איברהים קוזלי שמצא את הגופה(צילום: ערן יופי כהן)

שרידי גופתו אותרו אחרי שבע שנים. חלבי (צילום רפרודוקציה: אחיה ראב"ד) (צילום רפרודוקציה: אחיה ראב
שרידי גופתו אותרו אחרי שבע שנים. חלבי(צילום רפרודוקציה: אחיה ראב"ד)

השופט אברהם אליקים קבע כי השניים אכן מצאו את שרידי הגופה במקרה, וגם ללא קשר להצעת הפרס הצהיר אחד מהם כי היה מודיע על כך למשטרה "באופן אוטומטי". השופט אליקים אמר כי האחים קוזלי "הביאו במעשים לגילוי גופתו של חייל נעדר לאחר יותר משבע שנות ייסורים וייתכן שהם גם חסכו כספים רבים למערכת הביטחון שהשקיעה משאבים לברר מה עלה בגורלו של חלב, אך כל זה נעשה מבלי שידעו התובעים כי הם מוצאים את גופת המנוח, ומבלי שבעת ביצוע עבודות כריתת העצים במקום הם התכוונו לבצע פעולת קבול או להביע רצון-מבחינה אובייקטיבית, להתקשר בחוזה עם העמותה (לחופש נולד - א"ר) או המדינה".

 

"מציאה אקראית", ציין השופט, "אינה מהווה קיבול. חייב להיות קשר סיבתי בין הקיבול ובין ההצעה", כך השופט אליקים שהבהיר שמציאת העצמות בוצעה ללא קשר לקיום הפרס. השופט גם מתח ביקורת על המדינה על כך שהיא לא אמרה דבר באשר לביטול הפרס לאחר שעמותת "לחופש נולד" הפסיקה את פעילותה בינואר 2012, עוד לפני מציאת שרידי גופתו של חלבי.

הסריקות לאחר מציאת שרידי הגופה של חלבי (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
הסריקות לאחר מציאת שרידי הגופה של חלבי(צילום: אבישג שאר-ישוב)

בסופו של דבר, כאמור, דחה השופט את התביעה מהטעמים המשפטיים. עם זאת, הוא אמר כי נותר עם "טעם מר", שכן התובעים הביאו לסיומה של פרשה עגומה שנמשכה 7 שנים, וסיפקו "פיתרון עצוב וטרגי למשפחתו".

 

"לו הייתה לי סמכות בחוק (או אם הצדדים היו מסמיכים אותי) הייתי מזכה את התובעים בגמול, שכן במעשיהם הם הביאו לתוצאה אותה רצתה הנתבעת ושהביאה לחיסכון במשאבים לעתיד", כתב השופט בהחלטתו.

 

השופט כתב בסיכום דבריו כי הוא ממליץ למדינה לזכות את התובעים בגמול הולם והחליט לא לחייב את האחים קוזלי בהוצאות משפט על אף שהפסידו בתיק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודוקציה: אחיה ראב"ד
מג'די חלבי
צילום רפרודוקציה: אחיה ראב"ד
מומלצים