שתף קטע נבחר

 

הקרב על עמק ססגון: צפו בשמורה מהאוויר

משרד התיירות מתכנן להקים מלון בשמורת הטבע, צפונית לאילת. הארגונים הירוקים ובראשם החברה להגנת הטבע מתנגדים בתוקף: "המיזם מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה, בטבע ובציבור". צפו בסרטון ובתמונות בלעדיות מהאזור

עמק ססגון. מבט מהאוויר    (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

עמק ססגון. מבט מהאוויר    (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מצד אחד יזם נדל"ן ומשרד התיירות שרוצים להקים מלון בעמק ססגון מצפון באילת, כדי לפתח את האזור. מצד שני הארגונים הירוקים, ביניהם החברה להגנת הטבע, שמנסים למנוע בכל דרך פגיעה בשמורת הטבע. בינתיים, כשכל אחד מהצדדים מנסה להכריע את הכף לטובתו - צפו בצילומים בלעדיים ונדירים משמורת הטבע, באחד האזורים היפים בארץ.

 

השר להגנת הסביבה לשעבר, אבי גבאי, הכריז בתחילת השנה כי לא ייבנה מלון בעמק ססגון שבבקעת תמנע. הוא קבע כי הרעיון להקמת מלון במקום הוא "הזוי". השר לשעבר סיפר כי הושג הסכם בין היזם לקק"ל. יו"ר קקל, דני עטר, אמר אז כי "קק"ל, כגוף הירוק המוביל במדינה, רואה את הגנה על השטחים הפתוחים, היערות וערכי הטבע של מדינת ישראל כשליחותה הלאומית. בכל מקום ובכל זמן שבו נוכל לתרום את יכולותיה ומשאביה של קק"ל כדי לשמור על הסביבה למען אזרחי ישראל - שם נהיה".

 

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

ל-ynet נודע כי קק"ל הייתה מוכנה לשלם 12.5 מיליון שקלים כדי לרכוש את הקרקע מהיזם. מנכ"ל קק"ל, מאיר שפיגל, הסביר כי "קק"ל עשתה מעשה אצילי כדי לשמור ככל הניתן על השטחים הפתוחים. משרד התיירות מתנגד באופן גורף כי כבר תיקצבו את הפרוייקט ב-70 מיליון שקל, ואם הוא ייגנז - הכסף יילך. הסכמנו לשים את הסכום המתבקש על מנת שהיזמים שזכו באופציה להקים את הפרוייקט, על פי בקשתם, יוותרו על העניין והפרוייקט יוסר מהפרק. אינני יודע מה יהיה".

 

במשרד התיירות התנגדו להסכם, אשר בסופו של דבר לא ייצא לפועל. גורם במשרד התיירות הסביר כי "למשא ומתן הזה לא היה סיכוי שיצליח. למדינה יש מספיק מקרים שלקחו הרבה שנים ובסוף הפכו לסיפור הצלחה, מכביש 6 ועד מלון בראשית".

 

מנכ"ל משרד התיירות, אמיר הלוי, מנסה להסביר את ההתנגדות להסכם בשיחה עם ynet, ומציין כי מדובר ברצון להוריד את מחירי הנופש בישראל: "המשרד עובד על התוכנית הזו 15 שנה. מגיע משרד אחר ואומר קחו כסף ותבטלו את זה, בלי לחשוב על הנושאים האסטרטגיים בדרום, על היעדר התעסוקה והעובדה שהצעירים כולם נוסעים לתל אביב. ביוזמה של המשרד להגנת הסביבה והשר היוצא. סיכמנו שאנחנו עובדים עכשיו במשותף. המדבר יכול להיות אבן שואבת לתיירות מאירופה בחורף".

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

הלוי הוסיף: "אנחנו נגד לקנות יזמים החוצה. האינטרס הלאומי של מדינת ישראל הוא לפתח עסקים בדרום. אנחנו מודעים להתנגדויות. אנחנו מתאמים עם החברה להגנת הטבע והמשרד להגנת הסביבה מקומות נוספים לבניית מלונות. אבל לעצור פרוייקט כזה ולהרוג עבודה של 15 שנה... זה אומר ש-7-10 השנים הקרובות לא יהיה כלום במקום הזה. רק שדה תעופה".

 

פגיעה בלתי הפיכה בסביבה

מנגד עומדים הארגונים הירוקים שמנסים לשמור על עמק ססגון. "המיזם מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה, בטבע ובציבור על חשבון הדורות הבאים, ללא כל הצדקה, ולכן יש לדחות את התכנית והלשאיר את השטח טבעי", אומרים בחברה להגנת הטבע. "מרחב תמנע הוא אזור רגיש במיוחד, אשר לחצי הפיתוח מכילים אותו מכל כיוון: תעשייה, תיירות ומסחר, חקלאות, התיישבות, כרייה, חציבה, דרכים, מתקנים פוטו וולטאיים, מאגרים ועוד ועוד. למעשה, כבר כיום, כמחצית משטח בקעת תמנע מנוצל לשימושי האדם".

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

בחברה להגנת הטבע, המובילה את הפעילות למען שמירת עמק ססגון, מופיעים כי "עמק ססגון מהווה את המרחב הנופי הנדיר, שאינו מופר על ידי האדם, בכל בקעת תמנע, והוא נגיש ופתוח לציבור, ללא תשלום. שטח עמק ססגון נמצא בין שני הרי אבן החול הנובית - גבעת ססגון והר מכרות, שביל ישראל חוצה את חלק הארץ המדהים הזה ומוביל את המטיילים ממרגלות מעלה מלחן, בואכה הר תמנע, בין צוקים בראשיתיים".

 

 

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין", הוסיף כי "לישראל יש שר תיירות אנטי חברתי שחושב שהציבור קונה את הגיבובים שלו על הורדת מחירי נופש, בו בזמן שהוא מקדם מלון יוקרה בעמק ססגון. השר לוין פתח במכירת חיסול של אוצרות הטבע של ישראל ומסתבר שהוא לא עוצר בחופים, אלא סימן גם את השטחים הפתוחים של הציבור בישראל". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
עמק ססגון. נופי בראשית
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים