שתף קטע נבחר

 

נא להכיר: סער 6 - ספינת הטילים החדשה

הספינות החדשות שייבנו לחיל הים בגרמניה יזהו מטרות חמקניות ויהיו חמקניות בעצמן. קרב ענק על חוזים לאספקת המערכות בין התעשיות הביטחוניות

 

 

נא להכיר: סער-6 - ספינת הטילים החדשה    (באדיבות: דובר צה"ל)

נא להכיר: סער-6 - ספינת הטילים החדשה    (באדיבות: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חשיפה ראשונה: כך ייראו ספינות הסער 6, הפריגטות החדשות שייבנו בשנים הקרובות בעבור ישראל בגרמניה. ארבע ספינות הסער 6 מבוססות על קורבטה גרמנית, מקו 130, שהתכנון שלהן עבר שינויים רבים.

 

ספינות הסער 6 יהיו גדולות ב-50% מהסער 5 כדי שיוכלו להכיל מערכות נשק חדשות. הן יהיו חמקניות למחצה, כלומר בעלות מבנה שנועד להקטין את חתימת המכ"ם שלהן כדי להקשות על ספינות אחרות וטילים לזהותן ולפגוע בהן.

בראש המערכות הישראליות: ברק 8, שנועדה להתמודד עם טיל השיוט הרוסי המהיר יאחונט, שהגיע כנראה לחיזבאללה. התעשייה האווירית היא הקבלן הראשי של המערכת, שלייצורה שותפות גם רפאל, אלתא שמייצרת את המכ"ם והתעשיות ההודיות.

 

בנוסף, הספינה תצויד לראשונה גם במערכת טילים ליירוט רקטות. רפאל אמורה לפתח בשבילה גרסה ימית של טיל היירוט של מערכת כיפת ברזל. עם זאת, יש אפשרות בעלת סבירות נמוכה יותר שבספינות יותקנו טילי ברק 1 מתוצרת התעשייה האווירית ורפאל, שהותאמו לפני שנה גם ליירוט רקטות כחלק מלקחי מבצע "צוק איתן".

ספינה 2 ()
ספינה 2

כקווי הגנה נוספים יצוידו הספינות במערכת טייפון של רפאל, תותח סופר-מהיר ליירוט טילים מתקרבים, ובמערכת לוחמה אלקטרונית לשיבוש הטילים ומכ"מי אויב. על אספקת המערכת מתקיים כעת מכרז בהשתתפות חטיבת אלישרא של אלביט, התעשייה האווירית ורפאל. לצורך תקיפה יצוידו הספינות בחימוש מונחה מדויק מתוצרת רפאל, לצד טיל ההארפון האמריקני הוותיק. יהיו להן גם טורפדו נגד צוללות וספינות, ויותקן בחרטומן תותח 76 מ"מ.

 

בתכנון הספינות הושקע מאמץ להוזלת רכישתן ותפעולן השוטף. לכן נבחרו להן מנועי דיזל תוך ויתור על טורבינות גז יקרות ומהירות יותר. הדיזלים יגבילו את המהירות המרבית ל-24 קשר (43 קמ"ש) במקום 30 קשר. הצוות ימנה 70 איש, כמו בסער 5 הקטנה יותר.

 

העסקה לרכש הספינות בשווי 1.8 מיליארד שקל, שעליה חתם משרד הביטחון עם מספנות TKMS בקיל, כוללת מימון של ממשלת גרמניה לשליש מעלותה. הספינות יגיעו לישראל בין 2019 ל-2021 ללא מערכות הלחימה שלהן, שיותקנו בארץ בעלות של מאות מיליוני שקלים.

 

כדי לזרז את כניסת הספינות לשירות מבצעי ביצע חיל הים בשנים האחרונות סדרת ניסויי יירוט מוצלחים מספינות קיימות למערכות הטילים שמיועדות עבורה, מהברק 1 שעבר שינויי חומרה ותוכנה, דרך ברק 8 ועד מערכת כיפת ברזל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים