שילוב בין משפחה וקריירה - גרסת המציאות
הכול כבר נכתב על שילוב בין הורות וקריירה אבל איך זה נעשה בפועל ועד כמה החלוקה בין ההורים שוויונית? במדור חדש בערוץ ההורים נבדוק איך זה עובד אצל משפחות וננסה ללמוד משהו על הדרך. והפעם קיבלנו הצצה לחייהם של בני משפחת פרידמן. "אם תגיע פיה ותגשים לי כל משאלה, אבקש לצאת עם אשתי לסופשבוע רק שנינו", מגלה אלכס
כל הורה יודע שהמשימות לא נגמרות לעולם, כולם מנסים לג'נגל בין הבית לעבודה ומשתדלים לעשות הכי טוב עבור הילדים ואם אפשר גם למצוא קצת זמן לעצמם. כדי להבין איך זה עובד החלטנו להציץ קצת בחיים של אחרים ולבדוק איך הם עוברים את היום, האם אפשר באמת להצליח לשלב בין הבית לקריירה ושאלת השאלות - מי אחראי על המדיח ומי מקפל כביסה.
האמיצים שנרתמו ראשונים למשימה הם משפחת פרידמן - שרון (40) ואלכס (42), והילדים: שירה (12), איילת (7) ואורי (3). ההורים הכירו כשהיו נגנים בתזמורת צה"ל, שניהם אוהבים מוזיקה ועד היום היא חלק מחייהם. אהבתם של בני הזוג לצלילים הובילה אותם להתעסק בתחום, כל אחד מכיוון שונה לגמרי - אלכס הוא מנצח תזמורת ומנהל קונסרבטוריון טירת כרמל ושרון היא קלינאית תקשורת ב"שטיינר-סונובה ישראל" ומרצה במכללת אורנים ובאוניברסיטת חיפה.
- מתי קמים בבוקר?
שרון: "קמים סביב 6:30. מגרדים את הילדים מהמיטה ביחד, מכינים כריכים, מתארגנים ויוצאים מהבית בסביבות 7:30-7:45".
- מי אחראי על מטלות הבית?
שרון: "על פי רוב אני בבית עם הילדים אחר הצהריים. מלבד זאת אנחנו זוג מאוד שיוויוני מבחינת אחריות על התפעול בבית. את הקניות עורך אלכס, אני עושה כביסות, בישולים ביחד. למי שיש כוח בערב מסדר קצת וממלא מדיח. אם אין כוח - הכלים, האבק והבלאגן מחכים למחר, הם לא בורחים".
אולי יעניין אותך גם:
"הורמונים מוטרפים שולטים לי ברגשות"
אהבה, דיה וטים: שמות נדירים לילדים
מחקר: מה קורה כשהורים מעירים לילדיהם על המשקל
- איך משלבים בין הבית לקריירה?
שרון: "מחלקת את היום בין עבודה בשעות הבוקר לבין הילדים אחה"צ. חוזרת הביתה סביב 16:00 ואז מתחילה להתרוצץ - חוגים וחברים. בעבודה אני עוסקת בטיפולי שפה, קול גמגום, היגוי, בבדיקות שמיעה ובהתאמת מכשירי שמיעה. מרצה בתחומים הרלוונטיים: התפתחות שפה תקינה ולקויה, שיקום שמיעה, אודיולוגיה. בנוסף אני דוקטורנטית באוניברסיטת חיפה בנושא השפעת למידת מוסיקה על ילדים".
אלכס: "אני מחלק את היום בעבודה בין ניהול, כלומר אחריות על צוות מורים ומנהלה, וניצוח - בחירת יצירות, חזרות תזמורת, ארגון סיבובי הופעות בארץ ובחו"ל. על פי רוב חוזר הביתה סביב שמונה בערב. בעונות של קונצרטים גם יותר מאוחר, פעם פעמיים בשנה אני טס לסיבוב הופעות בחו"ל. יום בשבוע משתדל לחזור מוקדם יותר - סביב חמש".
- ומה קורה אחרי שהילדים נרדמים - שרועים על הספה או עושים משהו?
אלכס: "איילת ואורי נהנים מסיפור במיטה סביב 20:00 ונרדמים לקראת 20:30. שירה הולכת לישון ב-21:30. אם לא נרדמנו, נראה סרט טוב או נדבר קצת. לפעמים חברים מגיעים לערב משחקי קופסה שאנחנו מארגנים ולפעמים קונצרט או הצגה".
לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet
- מה הדבר הכי כייפי בהורות והדבר הכי מתיש?
שרון: "הורות זו אהבה בעוצמות וברבדים שקשה להסביר. הדבר הכייפי ביותר בהורות הם רגעי ההומור הקטנים שמחכים בדרך, טפיפות רגליים קטנות מוקדם בבוקר, טעויות לשון מתוקות וערימות של חיבוקים וליטופים.
"מנגד, הורות לילדים צעירים היא אתגר טכני לא פחות מנפשי. המון עמידה במצבי לחץ, לקחת החלטות ואחריות גדולה. חשוב לנו שהילדים יבינו שהתמדה תוביל אותם להגשים את החלומות שלהם ושאהבה ושמחה יתנו להם כוח לפתוח לעצמם אפשרויות להגשים את עצמם".
- אם הייתה מגיעה פיה ברגע זה ממש ומגשימה לכם כל משאלה – מה הייתם מבקשים?
אלכס: "הייתי שמח לצאת עם שרון לאיזה סופשבוע רק שנינו. מעבר לכך אני מרגיש שהשגתי את הדברים החשובים בחיים - אהבה אמיתית, משפחה נהדרת ועבודה מעניינת שאני אוהב".
שרון: "בעיקרון אני לא צריכה פיות ומשאלות. אני מאמינה שאם חולמים משהו ומאמינים בעצמנו אז אפשר גם להגשים, למשל קונצרט לילדים כבדי שמיעה שאני מארגנת בהתנדבות פעם בשנה. הייתי שמחה אם הייתי יכולה להכניס ללוח הזמנים שלי איזה חוג או ספורט. אם באמת הייתה מגיעה פייה הייתי מבקשת שנישאר כולנו בריאים ומאושרים כמו עכשיו".
רוצים להשתתף במדור? כתבו לנו