שתף קטע נבחר

סין זועמת: נדחתה טענתה לריבונות בים סין הדרומי

בית הדין הבינלאומי לבוררות בהאג בפסיקה שמהווה מכה קשה לבייג'ינג: לסין אין זכות היסטורית וזכות לאזור כלכלי בלעדי במי ים סין הדרומי

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

בית הדין הבינלאומי לבוררות בהאג פסק היום (יום ג') שלסין אין זכות היסטורית במי ים סין הדרומי, ושהיא הפרה את הזכויות הריבוניות של הפיליפינים במעשיה. בבייג'ינג דחו את הפסיקה על הסף ומסרו שהיא רק תגביר את המתיחות באזור.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

סין, שהחרימה את הדיונים המשפטיים בהאג ובכלל לא מכירה בסמכות בית הדין, הודיעה כי היא תתעלם מפסיקת בית הדין הבינלאומי לבוררות, והוסיפה שכוחותיה החמושים יגנו על הריבונות שלה ועל האינטרסים הימיים שלה.

 

ספינת משמר החופים של סין בים סין הדרומי (צילום: AP) (צילום: AP)
ספינת משמר החופים של סין בים סין הדרומי(צילום: AP)
סוכנות הידיעות הסינית הממלכתית "שינחואה" דיווחה כי זמן קצר לפני פסיקת בית הדין בהאג ביצע מטוס אזרחי סיני בהצלחה בדיקות כיול בשני שדות תעופה חדשים באיי ספראטלי שהריבונות עליהם נמצאת במחלוקת.

 

במקביל, משרד ההגנה הסיני הכריז על השקה רשמית של משחתת טילים מונחים חדשה בבסיס חיל הים במחוז האינאן, שים סין הדרומי נמצא באחריותו. "הפסיקה הזו (לפיליפינים) מהווה מכה משפטית הרסנית לתביעות המשפטיות של סין על ים סין הדרומי", אמר איאן סטורי, ממכון ISEAS Yusof Ishak Institute שבסינגפור. לדבריו, "סין תגיב בזעם, ודאי במונחים של רטוריקה וייתכן שגם בפעולות תוקפניות בים".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

סין טוענת לבעלות על רוב שטחי המים עתירי הנפט והמחצבים שמדי שנה עוברות בהם סחורות בסך 15 טריליון דולר. המדינות השכנות ברוניי, מלזיה, הפיליפינים, טייוואן ווייטנאם גם טוענות לבעלות על שטחים בים סין הדרומי.

 

חמשת השופטים בבית הדין בהאג קיבלו את טענות הפיליפינים ופסקו שלסין אין כל בסיס משפטי לטעון לזכויות היסטוריות על המשאבים שנמצאים בתוך השטח הימי, שמשתרע על פני 3.5 מיליון קמ"ר. סין טוענת ששטח זה, שמופיע במפות שלה בצורת האות הלטינית U, שייך לה היסטורית זה שנים רבות. עוד פסקו השופטים שסין פגעה בזכויות הדיג המסורתיות של הפיליפינים בשרטון סקארבורו, אחד ממאות שוניות ושרטונים בים, והפרה את הזכויות הריבוניות של הפיליפינים כשחיפשה נפט וגז באזור אחר של הים. כמו כן, פסקו השופטים, לסין אין זכות לטעון לאזור כלכלי בלעדי במרחק של 200 מייל ימי מאיי ספראטלי, שכאמור הריבונות עליהם שנויה במחלוקת.

 

משרד החוץ הסיני מסר בתגובה כי לעם הסיני יש יותר מ-2,000 שנות היסטוריה בים סין הדרומי ושבאיי ספראטלי ובאיי פראסל כן יש אזורים כלכליים בלעדיים ושהיא הכריזה עליהם לעולם ב-1948.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
ספינת משמר החופים הסיני בים סין הדרומי
צילום: AP
מומלצים