שתף קטע נבחר

 

טירוף הפוקימון בעולם הערבי

למרות האיסור של חכמי הדת והאזהרות מפני ריגול של גורמים רשמיים, המשחק שמשגע את העולם תופס תאוצה בעולם הערבי. ויש מדינה שביקשה להחביא פוקימונים בתחומה

שגעת הפוקימון גם אצל השכנים. הקאמבק של משחק הפוקימון (בערבית: "בוקימון") בגרסתו החדשה מכה גלים גם במדינות ערב. במצרים כבר הועלו סרטונים לרשת שמתעדים כיצד שחקנים נלהבים מחפשים את הפוקימונים בארץ הנילוס ואפילו תוכניות טלוויזיה עסקו בתופעה הממכרת.

 

טירוף הפוקימון בסעודיה

טירוף הפוקימון בסעודיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לנוכח העניין הרב מומחים במדינה הזהירו כי המשחק מהווה לא פחות מסכנה לביטחון הלאומי ודובר ממשלת מצרים, חוסאם אל-קאוויש, אף אמר ביום רביעי שעבר כי הגורמים הרלוונטיים עוקבים אחר הנושא ומבררים עד כמה אותו משחק מהווה באמת סכנה לביטחון הלאומי. טענה זו, אגב, נשמעה גם במקומות אחרים בעולם - אפילו בישראל.

 

"משחק הפוקימון הוא אמצעי לריגול, כלי להפגין ולחסימת הכבישים. אני מפציר במצרים שלא להוריד אותו", אמר האני א-נאט'ר, לשעבר יו"ר המרכז הלאומי למחקרים במצרים. אותן אזהרות ותגובות חשדניות עוררו גם תגובות נלעגות כמו: "המטרה של פוקימון היא לבצע הפיכה נגד השלטון. בשלב האחרון של המשחק מסתרר פוקימון בארמון הנשיאות. המתכנתים מתכננים לעשות כך כדי שהעצירים ילכו ויכתרו את הנשיא ויפילו אותו".

 

מתוך youm7 ()
מתוך youm7

מתוך youm7 ()
מתוך youm7

 

מי שטירוף הפוקימון ממש לא מצחיק אותו - הוא המוסד ההלכתי הנחשב בעולם הסוני "אל-אזהר", היושב בקהיר. ד"ר עבאס שומאן, בכיר במוסד, צוטט בימים האחרונים כמי שכביכול אוסר על השימוש במשחק, שכן הוא שקול לשתיית אלכוהול האסורה באיסלאם. מאוחר יותר הוא הכחיש את ההצהרות שיוחסו אליו, אך הזהיר מפני השימוש במשחק: "המשחקים האלה העסיקו את הצעירים וממלאים תפקיד של בידור. אבל העניין עבר את הגבול במשחק של הפוקימון ולכן צריך להיזהר ממנו".

מתוך אל-קודס ()
מתוך אל-קודס

 

לדבריו, "יש במשחקים האלה סכנה לבני אדם, כיוון שחלק מהאנשים הולכים ברחובות מבלי להסתכל קדימה ועסוקים במסך של הסמארטפון כדי לחפש משהו, מה שיוצר סכנה. אם זה נעשה בבית, אז זה דבר מקובל".

 

במקביל, גם לסעודיה השמרנית הגיעה הבשורה. יעיד על כך סרטון שמתעד חבורה של צעירים מסתובבים עם מכונית ברחבי אחת הערים במדינה כשהם מחפשים את הפוקימון המיוחל. "דפקתי על הדלת של השכן שלי אחר הצהריים ושאלתי אותו: "סלח לי, יש אצלכם פוקימון?"", סיפר אזרח סעודי לרשת אל-ערביה הסעודית. הרשצ גם ציטטה מומחה טכנולוגי שהזהיר כי המשחק  יוצר מצב של חדירה לפרטיות וגם בזבוז של זמן.

 

בעיתון הסעודי האלקטרוני "א-סבק" ציינו כי ההד שיצר המשחק בממלכה החזיר לשיח את פסקי ההלכה של אנשי דת עוד משנת 2001, שהורו שלא לשחק בו שכן הוא מכיל אמונות של דתות פגאניות ומהמזרח, שמשפיעות על ההתנהגות של הילדים ועל אמונותיהם. עם זאת, התומכים בשימוש במשחק החדש טענו ברשתות החברתיות כי המידע שהגיע לאנשי הדת על המשחק לא היה מדויק והכיל שקרים רבים, מה שהביא לאותם פסקי הלכה. בין אם יש פסקי הלכה שמתירים או לא מתירים נראה שבמדינות ערב יהיו לא מעטים שימשיכו לחפש פוקימונים בתקופה הקרובה.

 

ויש גם מדינות ערביות, שנוהגות אחרת. בירדן דווקא הרשות לעידוד התיירות במדינה פנו לחברה היפנית שעומדת מאחורי "פוקימון גו" כדי להיעזר בה לשיווק התיירות בירדן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים