שתף קטע נבחר

 

עד למקסיקו - 9 מתכונים

מנאצ'וס ועד צ'וריסוס: לא צריך לנסוע רחוק כדי ליהנות מהמטבח המקסיקני - מתכונים ססגוניים וקלילים שיוצרים יחד חגיגת קיץ אמיתית

נאצ׳וס ורוטב גבינה

המצרכים:

1 חבילה נאצ׳וס תירס

50 גר׳ חמאה

1/2 1 כף קמח

1 כוס חלב

מלח

פלפל

100 גר׳ גבינה מגוררת (צהובה או צ׳דר)

חופן פלפל חלפינו, פרוס

חופן בצל ירוק, קצוץ

חופן כוסברה קצוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן ממיסים חמאה.
  2. מוסיפים קמח לבן ומטגנים דקה עד להשחמה קלה ללא גושים.
  3. מוסיפים חלב, מלח ופלפל לפי הטעם ומרתיחים תוך כדי ערבוב. כאשר מסמיך, מורידים מהכיריים ומוסיפים גבינה מגוררת.
  4. מחממים מעט נאצ'וס בתנור. מעבירים לקערה, יוצקים את התערובת מעל הנאצ'וס, מפזרים פרוסות פלפל חלפיניו, בצל ירוק וכוסברה, ומגישים.

 

מטבל סלסה

המצרכים: 

5 עגבניות גדולות ובשרניות

2 צ׳ילי יבש מתוק

1 בצל

3 שיני שום

1 פלפל צ׳יפוטלה

צרור כוסברה

מיץ מליים אחד

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר עם מים רותחים חולטים עגבניות וצ׳ילי יבשים לשתי דקות ומוציאים להתקררות.
  2. מקלפים את העגבניות ומוציאים את הזרעים. מוציאים לצ׳ילי את הזרעים, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים בצל חתוך, כוסברה, שום, פלפל צ׳יפוטלה (חריף ומעושן, אם אין אז צ׳ילי חריף ופפריקה מעושנת), מלח, פלפל ומיץ ליים טרי.
  3. טוחנים הכל מתקנים תיבול, ומגישים.

 

מטבל גוואקמולי

המצרכים: 

2 אבוקדו בשלים

1 בצל

צרור כוסברה

מיץ משני ליימים

מלח

פלפל

 

אופן ההכנה:

מכניסים הכל למעבד מזון, טוחנים ומתקנים תיבול.

  

סלט קיסר

המצרכים: 

1 חסה טרייה

חופן קרוטונים

חופן גבינת פרמזן מגוררת 

לרוטב -

1 חלמון

3 פילטים של אנשובי

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית חרדל דיז׳ון

1 כפית רוטב וורצ׳סטר

מיץ מחצי ליים

1 כוס שמן קנולה

1/2 כוס פרמזן טחון

מלח

פלפל

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה: 

  1. מועכים את האנשובי בקערה בעזרת כף עד לקבלת מרקם משחתי. מוסיפים את שאר החומרים מלבד הפרמזן, טורפים היטב, ומזלפים בזרם דק כוס שמן קנולה.
  2. לאחר מכן מוסיפים חצי כוס פרמזן טחון.
  3. בקערה גדולה מערבבים את החסה עם הרוטב עד לעטיפת העלים ברוטב.
  4. מעבירים לקערת הגשה, מוסיפים קרוטונים ופרמזן מעל.

 

תירס צלוי

 המצרכים:

4 תירס טריים

חופן גבינת פרמזן

אבקת צ׳ילי

לרוטב איולי -

1 חלמון ביצה

2 שיני שום, כתושות

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית צ׳ילי טחון

מיץ מחצי ליים

1 כפית חרדל דיז׳ון

מלח

פלפל

1 כוס שמן חמניות

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את התירס לחצאים וחולטים במי מלח לעשר דקות.
  2. מכינים איולי מעושן - טורפים היטב הכל ומזליפים תוך כדי את השמן.
  3. חורכים על גריל את התירס החלוט, מושחים באיולי, מפזרים פרמז׳ן ואבקת צ׳ילי.

 

קסאדייה מוסר ים

המצרכים:  

4 טורטיות

200 גר׳ פילה מוסר ים ללא עור ,חתוך לקוביות קטנות (אפשר כל דג ים אחר)

100 גר׳ גבינה מגוררת (צהובה או צ׳דר)

2 כפות רוטב סלסה

חופן בצל ירוק פרוס

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מורחים על חצי טורטייה 2 כפות סלסה.
  2. מוסיפים את קוביות הדג, בצל ירוק וגבינה מגוררת.
  3. מקפלים את החצי היבש על החצי השני, מטגנים עם מעט שמן חמניות במחבת 3 דקות מכל צד עד להשחמה.

 

טאקו בשר

המצרכים: 

לבשר -

1/2 ק״ג בשר טחון (צוואר או שפונדרה)

חופן בצל פרוס

2 שיני שום קצוצות

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית צ׳ילי גרוס

1 פלפל צ׳פוטלה

צרור כוסברה קצוצה

למנה -

6 טורטיות

סלסה

חופן צנונית, פרוסה

חופן כוסברה קצוצה

חופן פרוסות חלפינו

חופן בצל ירוק קצוץ

לתערובת הבשר -

1 בצל

1 שום, כתוש

מלח

פלפל

פפריקה מעושנת

מעט צ'ילי חריף

חופן כוסברה, קצוצה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בצל עד לשקיפות, ומוסיפים שום. מוסיפים בשר בקר טחון ומשחימים. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה מעושנת וצ׳ילי חריף.
  2. מבשלים על אש קטנה עד לריכוך מלא של הבשר, מוסיפים בסוף חופן כוסברה קצוצה.
  3. קולים טורטייה על מחבת חמה חצי דקה מכל צד, מורחים במרכז סלסה, מפזרים מתערובת הבשר, מפזרים פרוסות צנונית, כוסברה, בצל ירוק וחלפינו ומגישים פתוח.

 

צ׳ורוס ביתיים אפויים

המצרכים: 

225 גר׳ מים

113 גר׳ חמאה

1/4 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר חום

1/4 כפית מלח

1 כוס קמח (143 גר׳)

3 ביצים בטמפרטורת החדר

לציפוי-

1/4 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. בסיר מחממים יחד מים, מלח, סוכר וחמאה.
  3. מערבבים ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה, ומוסיפים קמח בהדרגה.
  4. מאחדים ומבשלים דקה. מורידים מהכיריים ומצננים מעט.
  5. בקערה טורפים היטב ביצים ווניל, ומוסיפים בהדרגה לבצק עד לאיחוד מלא.
  6. מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב או חלק, מזליפים על נייר אפייה, ומכניסים לאפייה עד להשחמה יפה (15-20 דק׳).
  7. מפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
  8. להכנת גנאש שוקולד צ׳ילי - מרתיחים שמנת מתוקה (250 מ"ל) עם אבקת צ׳ילי חריף, יוצקים את השמנת החמה על 200 גר׳ שוקולד מריר קצוץ.

 

אהבתם את המתכון של הצ'ורוס? צפו בקרין גורן מכינה את הגירסה המרוקאית - ספינג':

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קוקטייל פינייה לטינה

המצרכים: 

1/4 אבוקדו בשל

60 מ״ל רום לבן איכותי

60 מ״ל מיץ אננס

30 מ״ל קרם קוקוס

30 מ״ל מי סוכר

2 פרוסות צ׳ילי טרי

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. מועכים בשייקר היטב רבע אבוקדו.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, משקשקים היטב עם קרח, מסננים דרך מסננת דקה לכוס עם קרח חדש, מקשטים בקליפת אבוקדו וצ׳ילי.

 

מתכונים: שף רן קורן, EatWith; סטיילינג: הדס פרץ; הפקה: רביד פלקסר; כלים באדיבות גולף אנד קו

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
תירס צלוי
צילום: אלון מסיקה
מומלצים