שתף קטע נבחר
 

הפתרון הישראלי להרטבה אצל ילדים

גרסת הטיפול האינטרנטית להרטבה של "מרפאות ד"ר שגיא", המיוצאת לעשרות מדינות בעולם, מגיעה בסיוע 'מכון היצוא' ליצוא משמעותי בטורקיה. "הצפי, מאות אלפי דולרים בשנה רק בטורקיה ועשרות מיליונים בכל העולם," אומר קובי שגיא. "ענף המחשוב והמכשור הרפואי הישראלי נחשב למוביל בעולם"

עוד הצלחה ליצוא הישראלי. TheraPee - גרסת הטיפול האינטרנטית לטיפולי הרטבה, שפיתחה חברת "מרפאות ד"ר שגיא לטיפול בהרטבה" והמשווקת לעשרות מדינות בעולם, החלה בחודש האחרון לפעול בטורקיה בשפה הטורקית ובכך ממשיכה החברה להגדיל את נתח השוק העולמי בתחום.

 

"הקשר הראשוני החל עם אשת עסקים מאיסטנבול שהגיעה אלינו דרך הילד שלה שנעזר בטיפול שלנו בגרסה האנגלית ונגמל", מספר נשיא החברה ד"ר קובי שגיא. היא פנתה אלינו וביקשה להיות המשווקת הבלעדית בטורקיה ואחרי משא ומתן זה יצא לפועל".

ד"ר קובי שגיא ובנו טל שגיא  (צילום: תרפי) (צילום: תרפי)
ד"ר קובי שגיא ובנו טל שגיא (צילום: תרפי)

עם סגירת ההסכם, שלווה על ידי מכון היצוא, הקימה החברה אתר אינטרנט בטורקית, צולמו בטורקיה סרטוני טיפול חדשים המהווים חלק דומיננטי בתוכנה והתוכנה עצמה הוסבה לטורקית. בטורקיה מתגוררים כיום כ-80 מיליון בני אדם ומדובר על פי ד"ר שגיא לצפי של מאות אלפי ערכות לטיפול בהרטבה רק בטורקיה.

 

עשרות מיליוני מרטיבים ברחבי העולם

"בהתחשב בגודל האוכלוסייה בטורקיה ובהיקף הגדול של בעיית ההרטבה, מדובר על צפי של מאות אלפי דולרים בשנה," אומר שגיא. הרטבה נחשבת לתופעת ההתפתחות השנייה בשכיחותה בקרב ילדים על פי מחקרים של השנים האחרונות, 25% מהילדים מרטיבים בגילאי 4, בגיל 6 15% מהילדים עדיין מרטיבים, בגיל 10 8%, ובגיל 18 ואילך 2% עדיין סובלים מבעיית הרטבה. ההערכה היא כי בארה"ב בלבד יש בין 5-7 מיליון מרטיבים בכל זמן נתון, ובעולם כולו עשרות מיליוני מרטיבים.

 

"תרפי" היא שיטת הטיפול הראשונה בעולם המבוצעת באופן מקוון באמצעות האינטרנט, זאת באמצעות רובוט (מטפל וירטואלי) - תוכנת מחשב המדמה באופן מדויק את הטיפול במרפאות. ע"י אלגוריתמים מתוחכמים המנתחים את מצב הילד בזמן הטיפול הנעשה בשילוב של מכשור מיוחד שפותח בישראל והוא המתקדם מסוגו בעולם.

 

התוכנה פותחה על ידי טל שגיא, בנו של ד"ר שגיא, שהצטרף לחברה לפני 16 שנים ומכהן כיום כמנכ"ל החברה. ד"ר יעקב שגיא, מייסד החברה הינו מומחה לטיפול בבעיות הרטבה בילדים, לשעבר מנהל המרפאה לטיפול בהרטבה ב"מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל" עוסק בנושא מעל 32 שנה עם ניסיון קליני ומחקרי ולמעלה מ-40,000 מטופלים, עם מעל 90% הצלחה. ד"ר שגיא מנהל את פורום "הרטבת לילה" ב-ynet בריאות.

 

גרסת הטיפול האינטרנטית הראשונה יצאה באנגלית, בהמשך בספרדית, לפני כחצי שנה הושקה הגרסה העברית וכעת גם בטורקית. בקרוב תושק גם בסינית ובעתיד מתכננים השניים להשיק בשפות נוספות. בנוסף, החברה מתכננת לחדור לשווקים נוספים והיא תציג לראשונה בביתן הלאומי שמקים מכון היצוא בתערוכת מדיקה 2016 – התערוכה הגדולה בעולם בתחום המכשור הרפואי.

 

תוכנת מחשב המדמה באופן מדויק את הטיפול במרפאות. תרפי (צילום: תרפי) (צילום: תרפי)
תוכנת מחשב המדמה באופן מדויק את הטיפול במרפאות. תרפי(צילום: תרפי)

"פיתחנו תוכנת מחשב המדמה באופן מדויק את הטיפול הניתן על ידינו במרפאות. זה נעשה ע"י אלגוריתמים מתוחכמים המנתחים את מצב הילד בזמן הטיפול עפ"י דיווח ההורים לתוכנה האינטראקטיבית. על סמך הדיווח, מקבל המטופל מענה ע'י סרטוני וידאו בהם הוא רואה את המטפל הוירטואלי מדבר אליו, מנתח את מצבו ונותן לו הנחיות להמשך. במהלך הטיפול נעשה שימוש במכשור מיוחד שפותח על ידינו (עם אישור FDA ו CE), אותו רוכש המטופל ביחד עם קוד הגישה לתוכנה. הטיפול כולו נעשה בבית המטופל."

 

נכון להיום, הורים לילדים מרטיבים בישראל, יכולים לבחור בין פניה לטיפול באחת המרפאות לטיפול בהרטבה ברחבי הארץ, או לעשות את הטיפול בביתם, בזמן הנוח להם, באמצעות התוכנה והמכשור המתקדם.

 

הובלה ישראלית בענף המחשוב והמכשור הרפואי

אנג'לה רבינוביץ, מנהלת מחלקת מדעי החיים במכון היצוא, מציינת כי ענף המחשוב והמכשור הרפואי הישראלי, נחשב לאחד מהענפים החזקים שיש לישראל להציע היום. "זה באמת אחד הדברים שישראל מובילה בו. זאת משום שיש בארץ תשתית שמאפשרת לספק את השירותים הללו ולפתח את הענף לתחומים רבים ונישות בתחום הבריאות, כגון טיפולי ההרטבה שפיתח ד"ר שגיא," היא אומרת.

 

לדבריה, יש היום יותר מ-1200 חברות בתחום, רובן חברות פרטיות וחברות קטנות יחסית. "אנחנו מדברים על משהו כמו 20 חברות בענף בלבד, שמעסיקות יותר מ-200 עובדים. כל השאר הן חברות שיש בהן עד 20 עובדים. לא כולן חברות יצואניות," מדגישה.

"מסייעים בפיתוח קשרים ומציאת שותפים עסקיים רלוונטיים במדינות היעד". אנג'לה רבינוביץ (צילום: רונן אקרמן) (צילום: רונן אקרמן)
"מסייעים בפיתוח קשרים ומציאת שותפים עסקיים רלוונטיים במדינות היעד". אנג'לה רבינוביץ(צילום: רונן אקרמן)

"יש גם חברות שעדיין נמצאות בשלב של פיתוח וכאן נכנס מכון היצוא שנותן תמיכה - גם בשלב מאוד צעיר של החברה: למשל בסיוע בהסמכה לתקן (בתחום הבריאות, CE, FDA, אחר), יעוץ וסיוע אפקטיבי בהבניית תהליך ייצוא אפקטיבי בחברה ועוד. בהמשך, כאשר המוצר מוגמר, אנו מסייעים בפיתוח קשרים ומציאת שותפים עסקיים רלוונטיים במדינות היעד, שבהן החברות יכולות לפעול. אנחנו מסייעים לחברות בפיתוח עסקי ושיתוף פעולה עם מערך הנספחויות הכלכליות של ישראל בעולם. הכול על מנת לבסס את החברה ולסייע לה לייצא לחו"ל."

 

יש מגמה בענף שאת יכולה להצביע עליה?

"לאחרונה ניתן לראות יותר חברות ישראליות שמפתחות מיכשורים ייחודיים אשר פותרים בעיות רפואיות, לא דווקא באזורים שגרתיים כמו ארה"ב או מערב אירופה - השווקים המסורתיים של התעשייה, אלא גם באזורים מתפתחים. פיתוח מכשור רפואי מאפשר לתת שירות אפקטיבי ואיכותי לאוכלוסיות מקופחות ולאוכלוסיית ילדים וקשישים במדינות עניות באפריקה, דרום אמריקה, דרום מזרח אסיה ועוד."

 

תערוכות בינלאומית - אירועי עוגן ליצוא הישראלי

לדבריה, המגמה החדשה מצריכה לא מעט עבודה בהתאמת המוצר, מבחינת התמהיל של מבנה ומשאבים של מערכות הבריאות (אם היא בכלל קיימת) במדינות הללו. "יש צורך לעשות התאמה לתהליכי הטמעת המוצר בשטח והדרכות של ממש. לחברות הישראליות הקטנות אין מספיק משאבים על מנת להתפרס בכל כך הרבה שווקים בעת ובעונה אחת וכאן מכון היצוא מגיע ומסייע."

הביתן הישראלי בתערוכת מדיקה 2015 (משה גלנץ) (משה גלנץ)
הביתן הישראלי בתערוכת מדיקה 2015(משה גלנץ)

אחד הכלים המשמעותיים שנותן מכון היצוא לחברות הישראליות הוא הביתן הישראלי שמקים המכון בתערוכות הגדולות בעולם בענפים השונים. "אלו אירועי עוגן", אומרת רבינוביץ. "הרבה אנשי עסקים בעולם הזה יודעים שעל מנת לראות משהו מעניין יש להגיע אל הביתנים הלאומיים הישראליים שמכון היצוא מקים."

 

בנובמבר הקרוב תתקיים כבכל שנה בגרמניה תערוכת מדיקה - תערוכת המכשור והמחשוב הרפואי הגדולה בעולם והשנה צפויים להשתתף בה לא פחות מ-60 חברות ישראליות במסגרת הביתן הלאומי. "הגדלנו את השטח וצפויים להשתתף השנה גם סטארט-אפים וגם חברות בשלות. השנה אנחנו מציגים לא רק מיכשור רפואי אלא גם קבוצה מאוד ייחודית של חברות שמתמחות בטכנולוגיות ייצור מתקדמות לתחום המכשור הרפואי על פי דרישה. במהלך התערוכה יתקיימו מאות פגישות עסקיות שנקבעו מראש ע"י הנספחויות הכלכליות הישראליות במעל 20 מדינות שונות בעולם."

 

מעוניינים להשתתף בפרויקט סיפור הצלחה ישראלי? exportnews@export.gov.il

 

הכתבה בשיתוף מכון היצוא

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תרפי
ד"ר קובי שגיא טל שגיא הרטבת לילה ייצוא
צילום: תרפי
מומלצים