תמונות ראשונות: אתי אלון מחוץ לכלא
בשנת 2002 נשלחה בנקאית הבנק למסחר אתי אלון ל-17 שנות מאסר בגין גניבת 250 מיליון שקלים עבור כיסוי חובות אחיה, מעשה שהוביל להתמוטטות הבנק. ועדת השחרורים קיבלה הבוקר את בקשתה לשחרור מוקדם ואלון יצאה מכותלי הכלא כעבור שעתיים וחצי. אחייניתה: "נעזור לה להסתגל, עשו לה עוול"
הולכת הביתה: ועדת השחרורים שליד שב"ס החליטה הבוקר (ה') לקבל את הבקשה לשחרור מוקדם מהכלא של אתי אלון,
שגנבה רבע מיליארד שקל מהבנק למסחר והביאה להתמוטטות המוסד הפיננסי, אחרי 14.5 שנות מאסר. אלון עוד אמורה לשלם קנס של חמישה מיליון שקלים. ynet העביר בשידור חי מהצהרת משפחתה של אלון לאחר החלטת השחרור.
לאור ההחלטה, אלון חזרה לכלא נווה תרצה, ארזה את הציוד האישי שלה, עברה ראיונות עם מפקדת הכלא, קצין המודיעין ועובדת סוציאלית ועוד ובסיומם יצאה מהכלא. אחייניתה של אלון, נואל מקסימוב, אמרה מחוץ לכלא: "אנחנו כמשפחה מחכים לה. נעזור לה להסתגל. נעשה לה עוול".
בוועדת השחרורים נימקו את ההחלטה בכך שאלון הייתה אסירה למופת. "אלון לקחה חלק משמעותי בהליכי השיקום שהיא עברה, בטיפול הפרטני, במהלך שהייתה באגף השיקום, בפעילויותיה הרבות בחינוך, בקבוצת ההורים, בתיאטרון הקהילתי, בקבוצה לאימון אישי וכן בקורס הקרימינולוגיה שעברה", נכתב. "אין בכל אלה כדי להפחית מחומרת העבירות, יחד עם זאת, יש בהם כדי לשמש בסיס איתן להחלטת שחרור מוקדם".
עוד צוין כי לא ידוע לוועדה ברמת ודאות סבירה כי לאלון יש קשר עם כספים שהועברו או העבריינים שאליהם הועבר הכסף. הם ציינו כי ראוי שאלון לא תיצור קשר ישיר או עקיף עם אחיה עופר מקסימוב, כל עוד היא מוגדרת אסירה ברישיון, גם אם יהיה זה באירוע לזכר אמם שנפטרה לאחרונה. אלון תידרש להתייצב כל שבועיים בתחנת משטרה, תקיים את התוכנית לרשות שיקום האסיר ותעבוד במשרה מלאה. היא תשהה במעצר בית לילי.
בהקשר של העבירה מציינת הוועדה כי "מעלה מן הצורך ראינו להדגיש כי המדובר בעבירה הכלכלית אולי החמורה ביותר שנעברה במדינת ישראל שבעקבותיה קרס בנק, נגנבו כספים בשווי של כ-250 מיליון שקלים, ועלות מעשיה של האסירה למדינה עמדה על כחצי מיליארד שקלים. כפי שכתבנו בעבר, ראינו חומרה יתרה בכך שהכספים עברו לארגוני פשיעה וייתכן כי בעקבות מעשיה של האסירה נפגע הציבור פגיעה חמורה הן בתחושת הביטחון שלו והן בגופו. יחד עם זאת, כפי שציינו לעיל, מלאה הסאה, האסירה קיבלה עונש חמור ועברו כ-14 שנים וחצי שבהן היא מרצה מאסר".
עורכת דינה לימאי מור אמרה לאחר הדיון: "אתי רק עכשיו מתחילה לעכל את הרעיון שאחרי 14 שנים ארוכות וקשות של מאסר היא הופכת מאסירה למשוחררת. היא חוזרת היום לילדים שלה ולמשפחה שלה. אנחנו נמצאים אחרי מאבק משפטי ארוך, שבמהלכו ראינו איך אתי משתקמת ועוברת טיפול משמעותי. היום הגענו לרגע המיוחל הזה. אני רוצה להודות לוועדת השחרורים, לפרקליטות ולשב"ס. זאת החלטה בלתי נמנעת. זו שמחה מהולה בעצב. חיכינו לרגע הזה הרבה שנים, אבל אתי לא הספיקה להיפרד מאמה שנפטרה בשבוע שעבר".
בשנת 2002 קרס הבנק למסחר אחרי שאלון הצליחה להוציא ממנו במרמה 250 מיליון שקל, והם זרמו לטובת הימורים וכיסוי חובות של אחיה עופר מקסימוב. היא נידונה ל-17 שנות מאסר, שמתוכם, כאמור, כבר ריצתה יותר מ-14.
אלון נחשבת לאסירה שהתנהגותה טובה והיא נמצאת בשיקום, שבמסגרתו היא יוצאת מדי בוקר לעבודה מחוץ לכלא נווה תרצה וחוזרת בערב. שחרורה של אלון הותנה בהמשך שיקומה והתנהגותה בכלא במהלך חצי השנה האחרונה. בפרקליטות הבטיחו כי אם לא יהיה שינוי לרעה הם לא יתנגדו לשחרורה המוקדם.
בעבר התנגדה פרקליטות מחוז מרכז לבקשה לשחרור מוקדם, וזאת בשל "נסיבות ביצוע העבירה והנזק שגרמה שעה שמאות מיליוני שקלים שהגיעו לארגוני פשע, מיטוט בנק, פגיעה קשה במערכת הבנקאית בישראל והקורבנות הישירים בקרב לקוחות הבנק".
בחודש ינואר השנה נערך דיון בבקשתה להשתחרר, ואז הוחלט כי ההחלטה תידחה בחצי שנה, שבמהלכה ייבחנו המשך שיקומה והתנהגותה.
נואל מקסימוב, בתו של עופר ואחייניתה של אלון, אמרה אתמול ל-ynet שהכסף שגנבה דודתה יועד לכסות את חובות ההימורים שלו לארגוני פשע והגיע הזמן לסלוח לה. "לא יהיה לה קל בחוץ, אבל היא קיבלה המון כלים ב-14.5 שנים בבית הסוהר", אמרה מקסימוב. "היא לגמרי מבינה את המעשה. היא תמיד מביעה חרטה ומבקשת סליחה".