מתכון בריא: מאפינס גבינות והפתעות
מאפינס הוא אחד המאכלים שנהנה מקונצנזוס כמעט מלא בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. בואו ללמוד איך להכין את אחת המנות הצבעוניות, בריאות - ומאוד מפתיעות
בשיתוף תנובה
אם אתם מחפשים מתכון קל להכנה לארוחת ערב או בוקר חגיגיים, זו בדיוק המנה בשבילכם. מאפינס גבינה עם המון הפתעות בריאות. כך תכינו את המנה בקלות ובהנאה.
12 מנות
למנה:
298 קלוריות
12 גרם חלבון
34.5 גרם פחמימות מתוכן 10 גרם סוכרים
12.5 גם שומן
37 מ"ג כולסטרול
295 מ"ג נתרן
2 גרם סיבים
142 מ"ג סידן
מצרכים
2 מיכלים (500 גרם ) גבינה לבנה דלת נתרן 5%
150 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת
שליש כוס שמן זית
1 ביצה בינונית
4-5 שיני שום קצוצות
חופן עלי אורגנו טרי
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חופן שבבי בצל יבש או 2 בצלים יבשים קצוצים מטוגנים
2 כפות פפריקה מתוקה
175 גרם קמח לחם
175 גרם קמח חיטה מלא
18 גרם (שקית וחצי) אבקת אפייה
כוס (200 גרם) צימוקים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
לקישוט
ביצה טרופה
חופן אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית של 12 שקעים בעטרות נייר.
2. בקערה גדולה מערבבים יחד: גבינה לבנה, גבינה צהובה 9%, שמן זית, ביצה, שום, מלח, פלפל ופפריקה לתערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד. חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.
4. בעזרת 2 כפות מחלקים את התערובת ל-12 השקעים באופן שווה.
5. מברישים במעט ביצה טרופה ומפזרים אגוזים קצוצים מעל.
6. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות וריחניות.
7. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.