שתף קטע נבחר

 

האזינו לאפליה: כשערבי מתקשר לבריכה בירוחם

למופיד מוודאי אל נעים נאמר כי הכניסה לבריכה הציבורית היא לתושבי ירוחם בלבד, אבל לאילנה מבאר שבע נמסר כי היא מוזמנת להגיע עם משפחתה. "לבריכה יש מפעיל חיצוני, נערוך עמו בירור ונחדד נהלים", נמסר מהמועצה. בדיקת ynet: האם ערבים ובדואים לא מורשים להיכנס לבריכה בירוחם? צפו

  

אין כניסה לערבים ובדואים? הבריכה בירוחם    (צילום: בראל אפרים חגי דקל)

אין כניסה לערבים ובדואים? הבריכה בירוחם    (צילום: בראל אפרים חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

האם הבריכה בירוחם מפלה נגד אזרחים ערבים? תושבים מכפרים ומיישובים ערביים ובדואים התלוננו בתקופה האחרונה, בימי הקיץ החמים, כי נמנעת מהם כניסה לבריכה בירוחם בשלל תירוצים, ובהם הטענה כי הכניסה מורשית לתושבי העיר בלבד – דבר שלעצמו מנוגד לחוק. מבדיקה של ynet עולה כי בעוד תושבי הפזורה ואזרחים ערבים התבשרו כי הרחצה מותרת רק לתושבי ירוחם או כי יש עומס רב במקום, לתושבי באר שבע, למשל, נאמר כ הם יכולים להגיע למקום ללא כל בעיה. צפו בדיווח המלא מאולפן ynet והאזינו לשיחות עם נציגי הבריכה.

 

במסגרת בדיקת ynet של הטענות, התקשר לבריכה מופיד, ערבי תושב הדרום, ושאל על שעות פתיחת הבריכה. הוא התבשר כי "לא מכניסים תושבי חוץ, הבריכה רק לתושבי ירוחם". זמן קצר לאחר מכן התקשרה תושבת באר שבע, שאין לה מבטא, ונאמר לה כי אין כל בעיה שתגיע למקום מעירה ואף ניתנו לה שעות הפתיחה. בדיקה זו נערכה כמה פעמים, עם תוצאות דומות, כאשר לפעמים הטענות גם היו על עומס רב במקום שלא מאפשר מבקרים נוספין, לפעמים התבקשו האזרחים הערבים פשוט להתקשר במועד אחר.

הבריכה בירוחם. "הכניסה מותרת רק לתושבי העיר" (צילום: בראל אפרים, חגי דקל) (צילום: בראל אפרים, חגי דקל)
הבריכה בירוחם. "הכניסה מותרת רק לתושבי העיר"(צילום: בראל אפרים, חגי דקל)
 (צילום: בראל אפרים, חגי דקל) (צילום: בראל אפרים, חגי דקל)
(צילום: בראל אפרים, חגי דקל)
 

מהמועצה המקומית ירוחם, שהבריכה המדוברת בבעלותה, נמסר כי הבריכה מיועדת לתושבי ירוחם ולתושבי היישוב הבדואי רחמה שנמצא בסמוך לירוחם. עוד נמסר כי הבריכה מנוהלת על ידי מפעיל חיצוני שזכה במכרז, והמועצה תערוך עם המפעיל בירור בעקבות הדברים, וכן חידוד נהלים.

 

"החוק מאוד ברור בעניין הזה, החוק אומר שאסור להפלות", הסבירה עו"ד טלי ניר מהאגודה לזכויות האזרח. "בעיקרון אין כזה דבר בריכה רק לתושבי השכונה או העיר. בתי המשפט קבעו חד-משמעית שלא. זה שטח ציבורי, כמו מועדונים, פארקים, וגינות ציבוריות, ובכל הדברים האלה נאסר להפלות אוכלוסיות שנכנסות אליהן".

 

עו"ד ניר הוסיפה: "אנחנו מכירים את זה לא רק מהסיפור הזה, אלא גם במכירת דירות למשל. הנפגעים יכולים לתבוע נזיקין. המסר שהכי חשוב לי להעביר הוא שלמשטרה יש תפקיד חשוב בעניין הזה. גם המשטרה היא חלק מהעניין, אולי בעקבות הדו"ח של ועדת פלמור יהיה שינוי גם במשטרה".

 

"ככלל, החוק אוסר על מפעילים של בריכת שחייה, גם היא פרטית ובוודאי אם היא ציבורית, להפלות מחמת לאום, דת, ארץ מוצא וכדומה", הסביר עו"ד גיל גן-מור מהאגודה לזכויות האזרח. "החוק לא אוסר מפורשות על אפליה מחמת מקום המגורים של הלקוח, אולם הניסיון מראה כי לעתים משתמשים במקום המגורים כאמצעי ל'סינון', תוך ניצול העובדה שבישראל יש הפרדה מאוד ברורה במגורים בין קבוצות שונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים, חגי דקל
הבריכה העירונית בירוחם
צילום: בראל אפרים, חגי דקל
מומלצים