התינוקת לא תגורש מישראל עד לבדיקת רקמות
כפי שנחשף ב-ynet, גלית נקש ביקשה להיכנס ארצה עם תינוקת שלדבריה ילדה בסרי לנקה. המדינה מעוניינת לגרשה בטענה שאינה בתה. בהוראת בית המשפט הגירוש הוקפא נוכח התחייבותה לעבור בדיקת רקמות
בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק הבוקר (ג') כי גלית נקש, ישראלית שביקשה להיכנס ארצה עם תינוקת מסרי לנקה, וטוענת כי היא אמה הביולוגית - תעבור בדיקת רקמות להוכחת אימהותה, ובהתאם לכך יוכרע גורלה של התינוקת. גירושה נדחה לפי שעה. בכך נענו דרישותיה של נקש - לערוך את הבדיקה בארץ ולא לגרש את הילדה.
כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, נקש, בת 49 מרמת גן, נחתה בישראל בשבת עם תינוקת כבת שנה. היא טוענת שילדה אותה בסרי לנקה. מנגד הרשויות מבקשות לגרש את התינוקת בטענה שנקש מסרבת לעבור בדיקת רקמות. נקש הסבירה כי לא סירבה לעבור בדיקה שכזו, אלא התעקשה לעבור אותה בישראל.
שופטת המחוזי, רות לבהר שרון, דנה בערעור על ההחלטה לגרש את הילדה. עורך דינה של נקש, מתן חודורוב, טען כי מרשתו לא התייצבה לדיון כיוון שלא רצתה להותיר את בתה לבדה, אך השופטת הטילה בכך ספק. עד כה דרשה נקש שבדיקת האימהות תתבצע על סמך מסמכים בלבד וללא בדיקת דם. על כך מתחה השופטת ביקורת, והסבירה כי עליה להתייצב בבית המשפט ולהסכים לבדיקת דם שתוכיח את אימהותה.
נקש הצהירה לפיכך: "אני מתחייבת לבצע את בדיקת הרקמות עוד היום. הובהר לי שאני מוותרת על כל טיעון להמצאת מסמכים, והוסבר לי כי תוצאות הבדיקות יגיעו עד ערב שבת. ככל שהבדיקה תהיה שלילית לא יהיה צורך בהחלטת בית משפט והילדה תגורש".
נקש מתעקשת כי גירוש התינוקת לסרי לנקה משמעו גירושן של השתיים מישראל. לדבריה, חזרה של שתיהן לסרי לנקה תביא למעצר מיידי מאחר שלא יצאו מהמדינה באופן חוקי. "אני לא מתכוונת לוותר על הילדה שלי. מדובר בסיוט של שנה ואני מחכה שהוא ייגמר", אמרה נקש ל-ynet.
הרשויות טוענות כי קיים חשד שנקש ניסתה להבריח את התינוקת בעזרת אחיה, וכי הובהר לה לפני שנה כי היא מחויבת בבדיקת רקמות שתתבצע מחוץ לישראל.
עוד נטען כי התינוקת טסה עם דרכון שהונפק לתינוקת אחרת, ונקש הציגה דרכונים שונים ביציאתה מסרי לנקה ובהחלפת הטיסה בטורקיה. "במשך שנה ניסינו להסדיר את הנושא באופן חוקי" אמרה נקש, "אבל נתקלנו שוב ושוב באטימות הרשויות. גם עכשיו אני מתחננת לערוך את כל הבדיקות, כולל בדיקת רקמות, ולא מאפשרים לי. אם טוענים שקניתי את הילדה, שיבדקו אותי", הוסיפה.
בהתייעצות שנערכה בין כמה משרדי ממשלה הוחלט לפתוח בהליך מיידי להחזרת התינוקת לארץ מוצאה בשל חשש לחטיפת תינוק. נקש הגיבה כי "כל מה שעשיתי קרה בהיעדר ברירה אחרת, ואחרי שנה שבה היינו לבד בארץ זרה. נתקלתי בקיר אטום".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "מדובר בישראלית שנחתה יחד עם ילדה זרה ללא אישורים מתאימים שיאפשרו את כניסתה. מסיבה זאת כניסתה של הילדה סורבה".
לאחר הכרעת השופטת מסרה נקש כי חשה "הקלה גדולה שמישהו סוף סוף קשוב אליי. אני מצפה כבר להתחיל את החיים שלי מחדש, אבל עדיין מרגישה שאף אחד לא מאמין לי, רק השופטת נתנה לי הרגשה טובה". לדבריה, היא תישאר עם התינוקת בנתב"ג, "המדינה רצתה לגרש אותי ודיווחה לרווחה בסרי לנקה שיעצרו אותי שם. אני לא עוזבת את הבת שלי לרגע".