המהפכה הספורטיבית של הנשים הסעודיות
עם מדריכת זומבה ראשונה, מינוי בכירה במשרד הספורט והגדלת מספר המשתתפות במשחקים האולימפיים, הנשים הסעודיות חשות בשינוי לטובה בתחום הספורטיבי, ומקוות שיום אחד גם ייתנו להן להיכנס למגרש הכדורגל
רגע לפני שהאולימפיאדה בברזיל ריתקה את הסעודים למסכי הטלוויזיה, עסקו כלי התקשורת בממלכה בהרחבה במינוי חסר התקדים של אישה, הנסיכה רימה בינת בנדר בן סולטאן, לתפקיד במשרד הספורט, שבדומה לתחומים אחרים בממלכה השמרנית נשלט על ידי גברים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עיתוי מינויה של הנסיכה הסעודית כנראה לא היה מקרי - רגע לפני משחקי ריו דה ז'ניירו 2016, שאליהם שלחה סעודיה ארבע ספורטאיות, שניים יותר ממספר הספורטאיות במשחקי לונדון 2012.
ההחלטה למנות את בן סולטאן לתפקיד עוזרת לענייני נשים של ראש אגף הספורט בסעודיה, במקביל להגדלת מספר הספורטאיות הסעודיות באולימפיאדה, מעלה תהיות אם מדובר ברוחות של שינוי בממלכה על רקע חזונו המהפכני של בנו של המלך לשינוי פני הכלכלה והחברה עד שנת 2030. "האמון הזה הוא מקור לגאווה עבורי, ויש לי הכבוד לשרת את המולדת היקרה שלי", אמרה הנסיכה הסעודיה לאחר מינויה.
הדיל סעוד, מדריכת הזומבה הראשונה בסעודיה, סיפרה על החוויה האישית שלה בראיון לעיתון הסעודי: "החברה החלה לקבל את כל הנושא של ספורט נשים, בניגוד למה שהיה בעבר כשהפכתי למדריכת הזומבה הראשונה בממלכה. עם סבלנות ונחישות החברה החלה לקבל את זה".
העורך לשעבר של העיתון "א-שרק אל-אווסט", שנמצא בבעלות סעודית ומקורב מאוד לשלטון בריאד, עבד א-רחמן א-ראשיד, כתב מאמר שכותרתו "האישה הסעודית בין דרכונים לספורט". הוא הגדיר את המינוי של בן סולטאן צעד חיובי שנותן קמצוץ של אופטימיות בכל מה שקשור לתיקון מעמדה של האישה בסעודיה. הוא כתב בין היתר שהמצב של הסעודיות השתפר בנושאים רבים: זכויות ירושה, איסור מילה, הגדרת תקיפה מינית כעבירה פלילית בחוק, זכות לבצע הפלה בשל סיבות בריאותיות, קביעת גיל מינימום לנישואים, מתן אפשרות להתגרש ועוד. עם זאת, לדבריו, יש עוד נושאים רבים שיכולים להשתפר בממלכה כמו מתן הזכות לאישה לנהוג והרחבת אפשרויות התעסוקה של הנשים.