אינטל הכריזה על משקפי מציאות מדומה עם טכנולוגיה ישראלית
המשקפיים, שפותחו בין היתר בחיפה ובירושלים, מערבים אלמנטים אמיתיים מהמציאות עם הסביבה הווירטואלית
אינטל מצטרפת לאחד הטרנדים הלוהטים של עולם הטכנולוגיה - המציאות המדומה. החברה חשפה הערב (יום ג') בכנס המפתחים השנתי שלה בסן פרנסיסקו, משקפי מציאות מדומה חדשים. חלק גדול מהפיתוח שלהם נעשה במרכז המו"פ של אינטל בישראל.
שם הקוד של המשקפיים הוא Project Alloy. אינטל מכנה אותם כמשקפי "מציאות מעורבת", שכן מרכיבים אותם על העיניים, הם מערבים אלמנטים אמיתיים מהמציאות עם הסביבה הווירטואלית. למשל, תוכלו להרים מחבט טניס אמיתי, להרכיב את המשקפיים, ולשחק באמצעותו במשחק טניס וירטואלי. החיישנים והמצלמות המיוחדים שעל המשקפיים יסרקו את המחבט ו"ימזגו" אותו לתוך הסביבה הווירטואלית. כך תוכלו להרכיב את המשקפיים ולראות אביזרים או אפילו את הידיים שלכם בתוך הסביבה הווירטואלית. המשקפיים מצויידים בחיישנים שעוקבים אחר תנועות הראש והגוף, וכאלה שימנעו התנגשות בעצמים. הם נטולי כבלים ואינם זקוקים לחיבור למחשב חיצוני.
המשקפיים לא יהיו זמינים לציבור הרחב בזמן הקרוב. הם יושקו כפלטפורמה פתוחה למפתחים ב-2017 כדי שיוכלו לפתח עבורם אפליקציות.
הפיתוח נעשה בין השאר על ידי קבוצת רילסנס שיושבת בחיפה ובירושלים, וכן צוותים מסין וארה"ב. מנהל צוות הפיתוח של הקסדה הוא הישראלי עמית שחר והיא כוללת מצלמת RealSense שפותחה באינטל ישראל.
המשקפיים החכמים של אינטל מצטרפים לפרויקטים נוספים בתחום המציאות המעורבת - שמנסים לשלב אלמנטים מהעולם הפיזי והווירטואלי, כמו חברת "מג'יק ליפ", או כמו משקפי "הולו-לנס" של מייקרוסופט ו"גוגל גלאס" של גוגל.
"המציאות הווירטואלית של ימינו אינה באמת וירטואלית ולעתים קרובות יש צורך במערך מורכב של קונסולות, הרבה חיישנים ומצלמות ובקרים ידניים", אמר בריאן קרזניץ', מנכ"ל אינטל שהציג את הפיתוח החדש. "כל זה היה נכון עד עכשיו. אנחנו נכנסים כעת לעידן המציאות המשולבת, דרך חדשה לחוות אינטראקציות פיזיות ווירטואליות".