שתף קטע נבחר

 

תיירות פיגועים בבריסל: רובע הטרור יעד מבוקש

שכונת מולנבק שממנה יצאו מחבלי דאעש לפיגועים בפריז ובנמל התעופה של בירת בלגיה נודעה כ"שכונת הטרור של אירופה". עכשיו תיירים נוהרים אליה, ואפילו מבקשים לבקר בבתי הרוצחים

מולנבק, הרובע התיירותי בבריסל שעלה לתודעה עולמית בשנה שעברה כשהתברר שממנו יצאו מחבלי דאעש שביצעו את מתקפת הטרור בפריז בנובמבר, הפך לאחרונה במפתיע ליעד תיירות מרכזי.

 

אף שמספר המבקרים הכללי בבריסל פחת אחרי מרחץ הדמים בצרפת ומתקפת הטרור בנמל התעופה של הבירה הבלגית במרס האחרון, מדריכי תיירים מדווחים על עניין הולך וגובר מצד מבקרים המעוניינים להביט מקרוב במולנבק, שכונתה בעבר "מנצ'סטר הקטנה".

 

תיירות פיגועים בבריסל: ביקוא ברובע הטרור    (צילום: רויטרס)

תיירות פיגועים בבריסל: ביקוא ברובע הטרור    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

תיירים במולנבק. מבקשים לראות בתי מחבלים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תיירים במולנבק. מבקשים לראות בתי מחבלים(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"אנחנו רואים סקרנות גוברת בנוגע למולנבק הן מצד תיירים בלגים והן מצד תיירים זרים מאז הפיגועים", סיפרו בלשכת התיירות של בריסל.

 

95 אלף בני אדם חיים במולנבק, 40% מהם מוסלמים, רובם ממוצא מרוקני. היא שוכנת ממש מעבר לתעלה המפרידה אותה מלב בריסל, שחנויות הבירה, חנויות השוקולד והגלריות שלה הן יעדים טיפוסיים יותר עבור תיירים. רבים מתושבי בריסל עצמם נמנעים מלהיכנס לרובע הזה, אבל עכשיו זה נראה כמו תור הזהב שלה.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מולנבק עלתה לכותרות בעולם בנובמבר 2015, כשתושבים מהשכונה שהתגייסו לדאעש יצאו למתקפת טרור בפריז, ושם רצחו 130 בני אדם ופצעו עוד מאות. חודשים אחר כך, במרס, המחבל הנמלט מהמתקפה ההיא סלאח עבד א-סלאם נתפס במולנבק אחרי ארבעה חודשים שבהם הסתתר לא הרחק מבית משפחתו. ימים אחדים אחר כך התפוצצו מחבלי דאעש בנמל התעופה של בריסל.

 

מדריך התיירים אלן דבקה מספר שחלק מהתיירים שמגיעים עכשיו למולנביק סקרנים לראות מקרוב מקומות הקשורים לפיגועים של דאעש. "לפעמים יש אנשים שמחפשים מקומות שבהם המחבלים חיו, נעצרו או הסתתרו", הוא מספר. עם זאת, לדבריו הוא משתדל לדחות את הבקשות האלה שלהם.

 

רבים מהסיורים במולנבק מגיעים לבניין העירייה האלגנטי ולכיכר היפה שממול, כיכר שבה נערך אחת לכמה ימים שוק. שם שוכנת גם הדירה שבה גדל עבד א-סלאם לצד אחיו הגדול, שהיה אחד המחבלים המתאבדים שהתפוצצו במתקפת הטרור בפריז.


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לדברי דבקה רוב התיירים נדהמים לגלות שהתדמית של מולנבק שונה מאוד ממה שקורה בה בפועל – ומופתעים לראות בה פרויקטים לחידוש עירוני המייפים אותה ואמורים לשפר את חיי תושביה של השכונה, מהעניות שבשכונות בלגיה. היא נמצאת רק עשר דקות נסיעה ברכבת התחתית ממטה האיחוד האירופי. "הם מבינים שרוב האנשים כאן הם אנשים כמוני וכמוך", הוא מספר.

 

"אנשים שלקחנו איתם טרמפ לבריסל סיפרו לנו כמה מולנבק מסוכנת", מספר יאקוב, צעיר משבדיה שבה לסיור מאורגן ברובע, "אבל אחרי הסיור הבנו שזה ממש לא המצב".

 

חלק מהתושבים אינם מרוצים מתשומת הלב הבינלאומית המוקדשת לשכונה ומהדיבורים על כך שהיא כר פורה לג'יהאדיסטים. העניין הגובר של תיירים בשכונה אמנם מבורך מבחינת רבים מהם, אבל רבים היו

מעדיפים גם שהתדמית שנוצרה לאחרונה לשכונה בעולם תישכח.

 

אחד התושבים, רשיד, אומר בעודו מחכה לאוטובוס לעבודה במפעל שוקולד, בוהה בבית שבו נעצר עבד א-סלאם: "תשומת הלב הבינלאומית הזו נמשכת. זה לעולם לא יסתיים. אנשים צריכים לשכוח מזה. הכול נגמר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תיירים בסיור במולנבק. "לא מה שחשבנו"
צילום: רויטרס
מומלצים