החובות של משקי הבית גדלו ב-15 מיליארד שקל בתוך חצי שנה
סך החוב של משקי הבית לבנקים ולחברות הפיננסיות גדל בששת החודשים הראשונים של השנה ב-3.2%, והסתכם בסוף חודש יוני ב-489 מיליארד שקל. יתרת החוב לדיור מתוך החוב הכולל: 331 מיליארד שקל
יתרת החוב של משקי הבית, הכוללת חובות בגין הלוואות לדיור והלוואות בכלל, הן מהבנקים והן מגופים חוץ בנקאיים, גדלה מתחילת השנה ב-15 מיליארד שקל ועמדה בסוף חודש יוני על 489 מיליארד שקל, כך עולה מנתוני החטיבה למידע וסטטיסטיקה בבנק ישראל שפורסמו היום (ד').
- בנק ישראל: המשכנתא ממשיכה להתייקר
מדובר בתוספת של 3.2% לחוב הכולל, מתחילת 2016. יתרת החוב ברבעון השני של השנה גדלה ב-9.1 מיליארד שקל, כאשר מתוך סכום זה, יתרת החוב לדיור עלתה בכ-7 מיליארדי שקל (2.2%) ועומדת על כ-331 מיליארד שקל. יתרת החוב שלא לדיור עלתה בתקופה זו ב-1.4% (כ-2 מיליארד שקל).
ברבעון השני של השנה נרשמו ביצועי משכנתאות מהבנקים בסך של כ-15.6 מיליארד שקל, גבוה במקצת מסך הביצועים שנרשמו במהלך הרבעון הקודם.
על פי הנתונים, סך החובות של משקי הבית לבנקים, עמד בסוף חודש יוני על 447 מיליארד שקל, בגין כלל ההלוואות שנלקחו. לגופים המוסדיים (חברות ביטוח, קופות גמל ופנסיה) החובות מסתכמים ב-13.1 מיליארד שקל ולחברות כרטיסי האשראי החוב עומד על 14.2 מיליארד שקל.
מניתוח הנתונים עולה כי בתוך 3 וחצי שנים זינק החוב הכולל של משקי הבית ב-25%, בעיקר הודות לגידול בהיקף ההלוואות לדיור.
עם זאת, הזינוק החד ביותר בהיקף החוב נרשם בגופים המוסדיים, שם החובות זינקו ביותר מ-100% בתקופה זו, ברקע הגידול בהלוואות הנלקחות מגופים אלו. שיעור חד נרשם גם בהיקף החובות לחברות כרטיסי האשראי – גידול של יותר מ-65% בתוך 3 וחצי שנים.
עוד על הכסף שלנו: