שתף קטע נבחר

 

הונג קונג: הישג ל"דור המטריות" שקורא לעצמאות מסין

בבחירות ראשונות שנערכו באזור הסיני מאז מחאת הענק ב-2014, נבחרו למועצה המחוקקת פעילים למען הדמוקרטיה שתומכים בגלוי בהתנתקות מסין

הונג בוחרת    (רויטרס)

הונג בוחרת    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

דור חדש של צעירים שתומכים בהתנתקות מסין נבחר הלילה (יום ב') למועצה המחוקקת של הונג קונג (LegCo) בבחירות הראשונות שנערכות באזור המנהלי המיוחד של סין מאז ההפגנות הגדולות למען דמוקרטיה ב-2014.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם הגדול בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מספר שיא של 2.2 מיליון בני אדם הצביעו בבחירות בהונג קונג בשעה שסין הולכת ומגבירה את אחיזתה באזור בשורה של תחומים - מפוליטיקה דרך חינוך ועד לתקשורת.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
לפי שעה, נראה כי ארבעה פעילים צעירים למען הדמוקרטיה, שדורשים אוטונומיה גדולה יותר מסין, זכו במושבים בבית הנבחרים ומועמד נוסף מטעמם גם נמצא בדרך הבטוחה פנימה.

 

"ההונג קונגים באמת רוצים שינוי"

אחד הצעירים שנבחרו לבית המחוקקים של הונג קונג הוא נתן לואו בן ה-23, הסטודנט הצעיר שהנהיג את "תנועת המטרייה" - העימותים בין מפגינים תומכי דמוקרטיה לבין כוחות השלטון הסיניים. לואו הגיע במקום השני באזור הבחירה שלו אחרי מועמד פרו-בייג'ינג.

 

לואו והמפלגה החדשה שלו "דמוסיסטו" קוראים לערוך משאל עם על עצמאות הונג קונג מסין, וטוענים שלתושבי האזור יש זכות להחליט אם ברצונם להתנתק מבייג'ינג או לא. "אני חושב שההונג קונגים באמת רוצים שינוי", אמר לואו בשעה שחגג את ניצחונו. "לאנשים צעירים יש תחושה של דחיפות כשזה נוגע לעתיד".  


ממחאת הרחוב לפוליטיקה. יאו וואיי-צ'ינג מהמפלגה החדשה Youngspiration (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ממחאת הרחוב לפוליטיקה. יאו וואיי-צ'ינג מהמפלגה החדשה Youngspiration(צילום: רויטרס)
מחנה הפרו-דמוקרטיה בהונג קונג סובל מפילוג מסוים משום שצד אחד בו תומך בהתנתקות מסין וצד אחר חושש להעלות על שפתיו את מה שבעבר אסור היה לדבר עליו. לואו התייחס לסוגיה ואמר שהוא רוצה לאחד בין שני הצדדים במחנהו. "אנחנו חייבים להיות מאוחדים נגד המפלגה הקומוניסטית הסינית", הוא אמר לסוכנות הידיעות AFP.

 

הממשלה המקומית פסלה חלק מהמועמדים

בעבר השתדל לואו להרחיק את עצמו מהתנועה הקיצונית "לוקליסט", שחבריה נחשבים לתומכים גדולים בעצמאות מסין ואף באלימות לשם השגת מטרה זו.

 

הפעילים הבולטים ביותר בהונג קונג שתומכים בעצמאות מסין לא הורשו על ידי הממשלה המקומית להשתתף בבחירות האחרונות - צעד שעורר את זעם הציבור. הרשויות בבייג'ינג ובהונג קונג יצאו לא פעם נגד הרעיון של עצמאות הונג קונג וטענו שהוא אינו חוקתי. עם זאת, כמה פעילים מתנועת "לוקליסט" שהורשו להשתתף בבחירות המשיך לקרוא לעצמאות במהלך הקמפיין. אחת מהם, יאו וואיי-צ'ינג מהמפלגה החדשה Youngspiration, זכתה במושב במועצה המחוקקת. היא אמרה שלהונג קונג "יש זכות לדון בריבונות שלה". מועמד אחר של המפלגה, באג'יו לונג, שתומך בגלוי בעצמאות מסין, גם מחזיק בסיכוי טוב להשתחל למועצה המחוקקת.

 

תומכיו של לואו חוגגים את ניצחונו (צילום: AP) (צילום: AP)
תומכיו של לואו חוגגים את ניצחונו(צילום: AP)

גם צפוי להיבחר. הפעיל הפרו-דמוקרטי באג'יו לונג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
גם צפוי להיבחר. הפעיל הפרו-דמוקרטי באג'יו לונג(צילום: EPA)

מתקשה להאמין. הפעיל הקיצוני אדי צ'ו הוי-דיק לאחר שגילה שנבחר למועצה המחוקקת (צילום: AP) (צילום: AP)
מתקשה להאמין. הפעיל הקיצוני אדי צ'ו הוי-דיק לאחר שגילה שנבחר למועצה המחוקקת(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

רוב הפוליטיקאים בהונג קונג שנחשבים לפרו-דמוקרטים לא תומכים ברעיון של עצמאות מסין ובמחנה שלהם היה חשש גדול שהפעילים הצעירים החדשים יפצלו את הקולות ויביאו להפסד קולות למחנה.

במועצה המחוקקת בהונג קונג יש 70 מושבים. היעד של האופוזיציה מדי בחירות הוא להשיג שליש מהמושבים כדי להחזיק בזכות וטו על הצעות חוק שונות ולמנוע מהשתלטות סינית מוחלטת על קבלת ההחלטות באזור. התוצאות הסופיות עדיין לא התפרסמו, אולם נראה כי האופוזיציה בעיר הסינית הצליחה גם הפעם להשיג שליש מקולות הבוחרים. 30 מבין 70 המושבים נבחרים על ידי קבוצות אינטרסים מיוחדות שמייצגות שורה של אנשי עסקים וחברה. מושבים אלה הולכים לרוב למועמדים פרו-בייג'ינג.

 

סין קיבלה בחזרה מבריטניה את השליטה על הונג קונג בשנת 1997 במסגרת הסכם "מדינה אחת, שתי שיטות" שנועד להגן על החירויות ועל האוטונומיה החלקית של האזור. עם זאת, פעילים צעירים רבים למען הדמוקרטיה בהונג קונג טוענים שהסכם זה נכשל ושלמעשה סין פוגעת בחירות התושבים.

 

שורה של מפלגות פוליטיות חדשות צמחו מאז כישלון המחאה הפרו-דמוקרטית בהונג קונג ב-2014, אותה מחאה שדרשה מסין רפורמות פוליטיות וויתורים נוספים. במשך השנתיים האחרונות הפכה סוגיית העצמאות מבייג'ינג לנושא מרכזי בפוליטיקה המקומית אחרי שנים רבות של שתיקה בנושא. עובדה זו הביאה לשיעור ההצבעה הגבוה למועצה המחוקקת 60 אחוזים (מתוך 3.7 מיליון מצביעים רשומים) לעומת 53 אחוזי הצבעה בבחירות האחרונות ב-2012. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
נבחר. אדי צ'ו הוי-דיק, פעיל קיצוני למען הדמוקרטיה בהונג קונג
צילום: AP
מומלצים