שתף קטע נבחר

 

דובאי, בירת השיאים של המזרח התיכון

הבניינים הגבוהים בעולם - וגם תחרויות תמוהות כמו הקלדה עיוורת של סמס ו"דומינו וויסקי". לאיחוד האמירויות 165 שיאי גינס, 129 היו בדובאי: "'שיא גינס' זה משהו שכולם מדברים עליו כאן"

6,148 כוסיות של וויסקי מונחות על כוסות של משקאות אנרגיה ומחכות לדחיפה שתיצור את אפקט הדומינו, ותכניס את המשתתפים לספר השיאים של גינס. זהו רק עוד ערב שגרתי בדובאי, והזדמנות נוספת לעשות היסטוריה קטנה.

 

סופרטלטיבים כמו "הגדול בעולם" ו"הראשון בעולם" נפוצים בדובאי כמעט כמו גורדי השחקים שלה. עם הזמן חלחלה ההישגיות הנד"לנית גם לתחומים נוספים, חלקם שונים ומשונים כמו הניסיון לשבור את שיא העולם ב"דומינו הכוסיות הארוך ביותר". כנראה לא ידעתם שיש תחרות כזאת בספר השיאים של גינס. השיא הנוכחי, אם תהיתם, שייך לאנשי חברת "סניור פרוג" מאיי בהאמה שהצליחו להפיל כהלכה 4,107 מ-4,109 כוסיות בפברואר 2013.

מנסים לשבור את שיא גינס ב"דומינו כוסיות" (צילום: AP) (צילום: AP)
מנסים לשבור את שיא גינס ב"דומינו כוסיות"(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

ביום שני ניסו בדובאי לשבור את השיא. המשתתפים הניחו יותר מ-6,000 כוסות וכוסיות של וויסקי ומשקאות אנרגיה. זה היה סיום של מבצע שנמשך חמישה חודשים, עם מבחנים מדי שבועיים שנדרשו 12 שעות להקים כל אחד מהם. "כשאתה אומר בדובאי 'שיא גינס' הכוונה היא למשהו שכולם הולכים לדבר עליו", אמר אחמד טהר, מנהל המזון והמשקאות במלונות סיטמקס, שניסו לשבור את השיא. התלהבות היתר של הנואמים בבר גרמה לחלק מהכוסיות ליפול לפני הזמן בכמה הזדמנויות, והעובדים נאלצו לייצב אותן שוב ושוב.

 

אירוע כזה לא יכול להתרחש במדינות אחרות במזרח התיכון כמו סעודיה, שם האלכוהול אינו חוקי והגורמים הרשמיים נערכים לקיים את מצוות החאג' לרגל חג הקורבן. אבל בדובאי, שבה יש מהגרים זרים רבים והיחס לאלכוהול אינו מחמיר כמו בארצות השכנות, האירוע לא צפוי ליצור כמות רבה מדי של תשומת לב – אלא אם, כמובן, המשתתפים מצליחים לשבור את שיא גינס.

בורג' חליפה, הבניין הגבוה בעולם ()
בורג' חליפה, הבניין הגבוה בעולם


נמל התעופה הבינלאומי בדובאי, העמוס בעולם (צילום: AP) (צילום: AP)
נמל התעופה הבינלאומי בדובאי, העמוס בעולם(צילום: AP)

איחוד האמירויות מחזיקה ב-165 שיאי גינס, 129 מהם נקבעו בדובאי. בין שיאי גינס בדובאי יש את המבנים המפוארים, כמו בורג' חליפה, הבניין הגבוה בעולם - 828 מטרים, וגם את האי המלאכותי הגדול בעולם. הרכבת התחתית הארוכה בעולם (ללא נהג) חולפת מתחת למריוט מרקיז, המלון הגבוה בעולם (355 מטרים). יש גם שיאים משונים הרבה יותר, כמו השיא של מוחמד אחמד אל-מולה, שהקליד ב-2009 את הסמס "הארוך ביותר בערבית בעיניים מכוסות".

 

ארה"ב נמצאת במקום הראשון במספר שיאי העולם הכוללים, עם 6,874 שיאים. אבל לפי לילה עיסא, דוברת גינס, איחוד האמירויות ודובאי דומיננטיות במזרח התיכון. "היוזמה של איחוד האמירויות

להיות ראשונה בכל התעשיות והתאווה שלה להצליח ולהיות הכי טובה הן מה שמניע אותה לנסות לזכות בשיאי גינס", היא מסבירה.

 

סטפן גרסיה, פרופסור לפסיכולוגיה מאוניברסיטת מישיגן, אמר כי מחקרים מראים שדירוג גבוה בשטח רק מגביר את הצמא להישגים. "גם אם אומרים למבוגרים 'הראשון שמגיע לעץ הוא האדם הכי מגניב בעולם' הם ירוצו לעץ. זה משחק כל כך ילדותי, אבל אנשים יהיו מוכנים לרוץ לשם. כל פעם כשיוצרים תחרות אנשים קונים את זה, גם בממדים טריוויאליים כמו ספר השיאים של גינס".

 

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 05/09/2016 23:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מנסים לשבור שיא גינס בדובאי
צילום: AP
מומלצים