אובמה: "לפרובוקציה של צפון קוריאה יהיו השלכות"
הנשיא האמריקני גינה את ביצוע הניסוי הגרעיני של פיונגיאנג, העוצמתי ביותר בתולדותיה. סין, יפן ודרום קוריאה הזהירו: "התנהגות פזיזה ומטורפת של המנהיג קים ג'ונג און"
הניסוי הגרעיני החריג בעוצמתו שביצעה הלילה (יום ו') צפון קוריאה, עורר גל של גינויים במדינות המערב ובמדינות השכנות לה. נשיא ארצות הברית ברק אובמה אמר כי "לפעולות הפרובוקטיביות של צפון קוריאה יהיו השלכות חמורות". הוא הדגיש את מחוייבותה המוחלטת של ארה"ב לביטחון לבעלות בריתה באסיה ובעולם. הנשיא קיבל תדרוך על הניסוי הגרעיני על כבש המטוס הנשיאותי, מהיועצת לביטחון לאומי סוזן רייס. בסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית אמרו שהניסוי הגרעיני "מדאיג מאוד".
את הניסוי הגרעיני ערכה צפון קוריאה בשעה 3:30 לפנות בוקר (שעון ישראל), והוא היה ככל הנראה העוצמתי ביותר שביצעה פיונגיאנג בתולדותיה. זה הניסוי הגרעיני החמישי שביצעה עד כה. בהמשך הודיעו אנשיה כי היא מסוגלת כעת להציב ראשי נפץ גרעיניים על טילים בליסטיים. בטלוויזיה הממלכתית בצפון קוריאה הודיעה המגישה בהתרגשות: "המדענים והמהנדסים של המכון לנשק גרעיני ביצעו ניסוי פיצוץ גרעיני באתר ניסויים בצפון המדינה במטרה לבחון את עוצמת ראש נפץ גרעיני חדש שייצרו. הם אישרו שלא הייתה דליפה רדיואקטיבית מאתר הניסוי, ולכן לא היו לו השפעות שליליות אקולוגיות על הסביבה".
רעש האדמה הורגש סמוך לאתר ניסויים גרעיניים בצפון קוריאה. כך דיווחה "יונהאפ", סוכנות הידיעות של השכנה דרום קוריאה. הסוכנויות הסייסמולוגיות בארצות הברית, אירופה וסין דיווחו כי הרעידה הייתה בעוצמה של 5.3 דרגות.
נשיאת דרום קוריאה פארק גון-הייה אמרה כי פיונגיאנג ערכה ניסוי גרעיני, תוך הפרה ברורה של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם. "הניסוי הגרעיני החמישי של המדינה מעיד על התנהגות פזיזה ומטורפת של המנהיג קים ג'ונג און, שמתעלם לחלוטין מקריאת העולם לנטוש את המרדף אחר נשק גרעיני", אמרה פארק, והוסיפה כי מדובר במעשה של "הרס עצמי ופרובוקציה שיעצים את בידוד המדינה". נשיא ארצות הברית ברק אובמה שוחח בטלפון עם הנשיאה.
סיאול קראה לכינוס חירום של מועצת הביטחון של האו"ם. מהמרכז לרעידות אדמה בסין נמסר כי הרעידה נגרמה ככל הנראה מפיצוץ, ודובר הממשלה אמר גם הוא כי קיימת סבירות גבוהה שמדובר בניסוי גרעיני. הוא הוסיף כי שרים רלוונטיים בממשלה הונחו לאסוף מידע בנושא.
ראש ממשלת יפן שינזו אבה אמר כי ארצו לא תסבול שום ניסוי גרעיני של צפון קוריאה. לדבריו, יפן תמחה בתוקף בפני פיונגיאנג אם יאושר כי היא אכן ערכה ניסוי מסוג זה.
משרד החוץ הסיני גינה אף הוא את המהלך, וקרא להמשך השיחות הבינלאומיות בעניין צפון קוריאה. הם קראו לפיונגיאנג לחדול מכל הצעדים שמדרדרים את המצב. סוכנות הידיעות הסינית הרשמית שינחואה קראה ל"כל הצדדים בקהילה הבינלאומית לגלות איפוק" בעקבות הניסוי הגרעיני, וציינה כי לאיש אין אינטרס בכאוס ובמלחמה או בחצי האי הקוריאני. בסוכנות הסינית ציינו כי הניסוי הגרעיני הצפון קוריאני "אינו צעד נבון" והוסיפו כי ההחלטה של דרום קוריאה להציב מערכות הגנה אמריקניות מפני טילים "ערערה משמעותית את האיזון האסטרטגי האזורי".
רעידת האדמה הורגשה בסמוך לאתר הגרעין פונגי-רי, שבו ביצעה בעבר המדינה הקומוניסטית המבודדת כמה ניסויים גרעיניים. בתקופה האחרונה הצביעו צילומי לוויין ומעקבי מודיעין על כך שבאתר הניסויים נרשמת פעילות מוגברת ובסיאול ובמערב העריכו שהרודן הצפון קוריאני, קים ג'ונג און, נערך לניסוי גרעיני חמישי. ניסוי גרעיני צפון קוריאני גם לא אמור להפתיע איש משום שבחודשים האחרונים ביצעה פיונגיאנג שורה של שיגורי טילים בליסטיים ואיימה לתקוף את האויבים שלה, בהם דרום קוריאה וארצות הברית, בנשק גרעיני.