בזכות דגימת רוק שנתן בטירונות: אייל הציל חייה של שיר
אייל גולדמן הצטרף למאגר הלאומי של עזר מציון כשהתגייס ולפני כשנה וחצי נמצא מתאים לתרום מח עצם לשיר טהר, לוחמת בצה"ל שחלתה בסרטן הדם לאחר שחרורה. צפו במפגש המרגש בין השניים
לפני שנה וחצי הרגישה שיר טהר בת ה-24, לוחמת לשעבר בכיפת ברזל וסמב"צית במערך ההגנה האווירית, כאבים ברגליים. טהר, שבדיוק השתחררה משירותה הצבאי, החלה לעבוד בחקלאות ותכננה את נסיעתה לחו"ל, כאשר התברר שהכאבים ברגליה נגרמו מלוקמיה.
היא עברה שלושה סבבי כימותרפיה, שהתברר כי רק השתלת מח עצם תציל את חייה. ואת התרומה הזאת היא קיבלה מאייל גולדמן, בן 27, שהצטרף למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של 'עזר מציון' כאשר התגייס לצבא.
"תמיד באתי בגישה חיובית שאנצח את המחלה, כי אין סיבה שלא. החברים והמשפחה תמכו בי לכל הדרך, והיום אני מתחילה לחיות. אייל הוא אדם מדהים. אני שמחה לפגוש אותו, כי בלעדיו לא הייתי כאן בחיים", סיפרה בהתרגשות.
גולדמן, סטודנט לראיית חשבון וגיאוגרפיה, מספר שלא התלבט כשהתבקש לתרום. "לא היו לי אפילו לרגע התלבטויות. אני מכיר את כל הנושא של תרומה, כי אמא שלי תרמה כליה לאבא שלי".
השניים נפגשו אתמול (ב') בבית הנשיא, יחד עם מאות תורמים ונתרמים לציון עשור לשותפות בין צה"ל למאגר הלאומי לתורמי מח עצם של 'עזר מציון'.
במהלך האירוע קיבלו למעלה מ-100 חיילי צה"ל שתרמו מח עצם את "מדליית הצלת החיים" מטעם 'עזר מציון' וצה"ל. כ-550 חיילים נוספים שתרמו מח עצם יקבלו את המדליה לביתם במהלך השבועות הקרובים.
צפו במפגש המרגש בין השניים:
"שמח שיכולתי להציל חיים"
מפגש מרגש נוסף התקיים בין ארז רסילובסקי לעומר בן חורין. רסילובסקי, (45) אובחן לפני שנה וחצי כחולה בסוג נדיר של לוקמיה, והרופאים העריכו כי נותרו לו 6 חודשים לחיות. איש מבני משפחתו לא התאים לתרום לו מח עצם. במאגר התורמים של 'עזר מציון' נמצאו תורמים, אך שלושה מהם סירבו לתרום.
בן חורין, לוחם בן 21 בצה"ל, לא היסס לרגע והחליט להציל את חיו של ארז. "לפי כל הסימפטומים, נותרה לי חצי שנה לחיות, אבל היום אני כבר שנה בתהליך של הבראה" סיפר אתמול בהתרגשות רסילובסקי. בן חורין הוסיף: "כשביקשו ממני שאתרום, לא התלבטתי לרגע. אפילו שמחתי שייצא לי להציל חיים".
"התרומה - תופעה כל כך ישראלית"
הנשיא ריבלין אמר בטקס: "ההצטרפות של חיילי צה"ל למאגר מח העצם זו תופעה מדהימה, כל כך יהודית, כל כך ישראלית, כל כך לא שגרתית. זה הביטוי העמוק ביותר של הערבות ההדדית. שיתוף הפעולה בין צה"ל ועזר מציון בעשור האחרון הציל לא נפש אחת ולא שתיים אלא אלף ומאה.
"בהביטי במפעל החיים הזה, תרתי משמע, ברור לי כי עוצמתו תלויה במסירות האנשים שלוקחים בו חלק. חשוב שנזכור, במקום בו נבנה חומות בינינו לבין עצמינו שם גם ניפול. במקום בו נושיט יד ניתן מעצמנו שם נקום. אותה ערבות הדדית אותה נתינה פשוטה היא זו המחברת פשוטו כמשמעו בין אדם לאדם, היא זו היוצרת את הרקמה החיה שלנו כעם".
בסיום דבריו הודה הנשיא לברכה זיסר ובעלה מוטי ז"ל ואמר: "מוטי היה אדם של נתינה. מוטי היה אדם של חיבור, של קשר אנושי חם ואהבת ישראל אמיתית".
מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם, ד"ר ברכה זיסר: "השותפות של צה"ל עם המאגר הלאומי לתורמי מח עצם של 'עזר מציון' מבטאת את הערבות ההדדית העמוקה של אזרחי ישראל המחברת את כל חלקי העם.
"חיילי צה"ל שנמצאו מתאימים לתרומת מח עצם והתנדבו לעשות כן מבלי לדעת למי הם תורמים כבר זכו לאפשר ביצוען של 1,120 השתלות מצילות חיים. ציון עשור לשותפות בינינו הוא הזדמנות חשובה להבליט את הערכים המחברים בין כל חלקי העם, להצדיע לצה"ל על המעורבות החיובית בחברה האזרחית שלנו ולהוקיר את החיילים של כולנו שבחרו להציל חיים".