שתף קטע נבחר
 

"בחיים אסור לוותר": המאבק לחיים של זהר בת ה-29

לפני כשנה וחצי חלתה זהר גלס (29) מהרצליה בסרטן השד והחלה במלחמה על חייה. לפני כשבועיים, רגע לפני ניתוח כריתת השד ושיחזורו, גילו הרופאים כי הסרטן התפשט לעמוד השדרה ורק טיפול ניסיוני שאינו בסל הבריאות יכול להציל אותה. גלס לא ויתרה, נאבקה, גייסה חברי כנסת וביום שלישי השבוע התבשרה, כי תקבל את הטיפול מציל החיים

זהר גלס, בת 29 מהרצליה, הצליחה השבוע לנצח את מערכת הבריאות ולהשיב לעצמה תקווה כי תנצח את מחלת הסרטן, לאחר שניהלה מאבק עיקש לקבלת טיפול העשוי להציל את חייה. מדובר בטיפול חדשני, האמור להילחם בגידול סרטני שנמצא בעמוד השדרה שלה ושמסכן את חייה, אך זה לא אושר לה, מהנימוק היבש כי הוא "אינו כלול בסל הבריאות".

 

גלס לא ויתרה, גייסה את חבריה, בני משפחה, חברי כנסת, ומי שרק יכול היה לעזור, והמאבק לא היה לשווא. ביום שלישי השבוע היא התבשרה כי ועדה חריגים מיוחדת שמונתה כדי לדון בעניינה, אישרה לה לקבל את הטיפול מציל החיים. ולא רק. מאחר שמדובר בהחלטה תקדימית, ייתכן שבזכותה יזכו חולים נוספים לקבל את הטיפול.

 

גלס השבוע. "כולם דחפו ועזרו"  (צילום: יוגב עמרני) (צילום: יוגב עמרני)
גלס השבוע. "כולם דחפו ועזרו" (צילום: יוגב עמרני)

 

"אני אדם אופטימי מטבעי"

לפני כשנה וחצי, בפברואר 2015, אובחנה גלס כחולה בסרטן השד. באותם ימים היא התגוררה באוסטרליה, והאבחנה שניתנה לה שם היא, שהסרטן שבגופה מאוד אגרסיבי ושעליה לקבל טיפול באופן מיידי. גלס מיהרה לעזוב את המדינה שבה חייתה שמונה שנים, לטובת טיפול במערכת הבריאות בישראל, בקרבת המשפחה והחברים.

"הגילוי היה טלטלה עבורי", מספרת גלס השבוע. "לא פשוט לגלות בגיל 28 שאת חולה בסרטן, וההתמודדות שלי נעשתה בכמה מישורים. המזל שלי הוא, שאני אדם מאוד אופטימי מטבעי".

 

גלס הגיעה לארץ והתחילה להילחם בגידול הסרטני, באמצעות טיפולי כימותרפיה שבועיים, שנמשכו על פני ארבעה חודשים. בסוף התהליך, הגידול נעלם כמעט לחלוטין, ואז החלה גלס לקבל טיפול כימותרפיה מסוג אחר, שמשלים את סבב הטיפול הראשוני, העוצמתי יותר.

 

"הגידול הסרטני פיתח עמידות לכימותרפיה החדשה, חזר והפך להיות גדול יותר מהגודל המקורי שלו. המשמעות היא, שכל הכימותרפיה שעברתי הייתה לחינם, וזו הייתה נקודת שבר גדולה עבורי".

 

גלס החלה בטיפולי הקרנות קשים ועברה ניתוח להסרת הגידול, שהוכתר כהצלחה. היא החלה ליטול תרופה ניסיונית, שאמורה הייתה למנוע את חזרתה של המחלה, והחליטה לעבור כריתה של השד ושיחזור, כדי למזער את הסיכויים שהסרטן ישוב להתפשט בגופה. אלא שימים אחדים לפני הניתוח, שאמור היה להתקיים לפני כשבועיים, היא עברה בדיקת סי.טי מיוחדת, שבה אמורים לגלות האם הגוף נקי מגרורות.

 

"פחדתי לפני הבדיקה", מספרת גלס. "קודם כל, זו בדיקה לא קלה, אבל פחדתי, כי מי שחלה בסרטן תמיד חרד שאולי זה יחזור. עם הייתי מאוד אופטימית, כי הרגשתי טוב פיזית. ואז קיבלתי את התוצאות - יש לי סרטן והוא כבר בעמוד השדרה, יושב על חוליה שלמה בגב. בשלב הזה כבר דיברו איתי על הארכת חיים והארכת איכות החיים".

 

"אעזור לאנשים אחרים"

גלס מסרבת להשלים עם המצב, ומחליטה להילחם כדי למצוא את הפתרון עבורה. היא נפגשת עם טובי המומחים בתחום, והם מפיחים בה תקווה חדשה, שכן טיפול חדשני שאינו בסל התרופות עשוי להציל את חייה.

 

בשונה מהמקרה הנפוץ אצל חולות בסרטן שד גרורתי, אצל גלס ישנה גרורה אחת בודדה. במקרה כזה, בבית החולים "שיבא" ובבית החולים "אסותא" קיים טיפול קצר, הכולל הקרנה אחת מדויקת לגרורה הבודדת, שהרופא שמבצע אותה העריך כי ניתן בסבירות רבה לרפא אותה בהצלחה.

 

אלא שהטיפול האמור להציל את חייה של גלס, אינו מכוסה בסל הבריאות. גם מכתבים שנשלחו מבית החולים החולים "מאיר" בכפר סבא, בו טופלה גלס, בבקשה כי יוענק אישור לטיפול - סורבו, ובכל יום שחלף בשבועיים הללו חששו גלס וקרוביה, כי הסרטן יתפשט וישלח גרורות נוספות.

 

בתושייה מדהימה, ועם הרבה עזרה מצד חברים טובים, משפחה, ומצד עמותת "דולב" לצדק רפואי, החלה גלס לשגר מכתבים לחברי הכנסת השונים, כשהיא נחושה בדעתה לקבל את הטיפול שעשוי, בסבירות גבוהה, להציל את חייה.

 

"מדובר בהקרנה שמבוצעת זה מספר שנים טובות לגידולים במוח, כאשר רק לאחרונה החלו לבצע את הטיפול בעמוד השדרה", היא מסבירה השבוע, לאחר קבלת הבשורה כי הטיפול אושר. "מכיוון שזה די חדש, סל הבריאות עוד לא התעדכן לגבי הטיפול, שקיים ומבוצע כבר בארץ. זה טיפול שמיועד למקרים כמו שלי, ואני חושבת שרצוי שכעת הוא ייכנס לסל הבריאות.

 

"מדובר על טיפול שקיים ושנמצא במרחק נגיעה ואני רוצה שבעקבות הפנייה שלי למשרד הבריאות עוד רופאים יעברו את ההכשרה לבצע אותו, כי הרבה אנשים שנמצאים במצב שלי - אם האונקולוג שלהם לא מעודכן, זה יכול להתפספס ולעלות בחיים שלהם".

 

הפנייה של גלס והלחץ שהפעילה סייעו לה, וביום שלישי השבוע כונסה בתל אביב ועדת חריגים רפואית, שדנה במצבה.

 

בסופו של הדיון בוועדה הוחלט לאשר באופן חריג את הטיפול לגלס, ובימים הקרובים היא אמורה לעבור אותו בבית החולים "שיבא".

 

"כולם מאוד דחפו ועזרו. חבר הכנסת ד"ר דב חנין, יו"ר שדולת הבריאות הציבורית, קיבל את הפנייה שלנו ופנה במכתב דחוף לשר הבריאות, ח"כ יעקב ליצמן, שבזכותו הוועדה כונסה במהירות שכזו. גם חברי הכנסת אלי אלאלוף, יעל גרמן, מירב מיכאלי וקארין אלהרר סייעו לי מאוד, כשתוך שעות בודדות מפנייתי כבר החלו לטפל ולקדם את הפנייה שלי. בוועדה הרפואית העריכו אותי על התושייה, נשאלו שאלות רבות על מצבי הבריאותי, וניתן לי האישור לבצע את הטיפול. אני מרגישה מעולה, אני שמחה ומברכת על ההחלטה.

 

"העצה שלי לכל האנשים שנמצאים במצב דומה לשלי היא, לא לוותר, גם אם לא מאשרים טיפול - יש הרבה מאוד מה לעשות. יש לאן לגשת, לפנות לחברי כנסת, לפנות ל'דולב' ולא לוותר, בחיים לא לוותר. האישור שניתן לי לטיפול נותן לי הרבה מאוד כוח לעשייה נוספת, וכשאחלים אקח את זה איתי הלאה ואעזור לאנשים אחרים, אם בדרך של עשייה ציבורית ואם בדרכים אחרות".

 

הכתבה פורסמה במקומון "ידיעות השרון"





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים