סין מפעילה את הרדיו טלסקופ הגדול בעולם
כחלק מהמאמץ הסיני להפוך למעצמת מחקר חלל, נכנס לשימוש היום הרדיו טלסקופ במטרה לאתר אותות מכוכבים וגלקסיות מרוחקות, ואולי אפילו סימן חיים חייזרי
חמש שנים לאחר שהכריזה על פרויקט התכנון והבנייה של הרדיו טלסקופ הגדול ביותר בעולם, סין מכניסה אותו לשימוש היום (א') באופן רשמי. הרדיו טלסקופ הוא אמצעי תצפית המיועד לגרמי שמיים, כוכבים וגלקסיות, מהם הוא מסוגל לקלוט אותות רדיו וכן - אולי גם לקבל סימני חיים מחוץ לכדור הארץ.
"בתיאוריה, אם יש ציביליזציה מחוץ לכדור הארץ, אותות הרדיו שהיא שולחת אמורים להיות דומים לאלה שאנחנו מסוגלים לקבל", אמר קיאן לי, עמית מחקר במצפה האסטרונומי הלאומי של האקדמיה הסינית למדעים.
הרדיו טלסקופ הסיני הוא בקוטר של כ-500 מטרים, ועלות תכנונו והוצאתו לפועל נאמדת בכ-180 מיליון דולרים. השקתו מצטרפת למאמץ הסיני להפוך לשחקנית משמעותית בתחום חקר החלל הבינלאומי, מאמץ שיש הסבורים שעשוי להצית מחדש מירוץ חלל בין המעצמות. במסגרת הנסיונות הללו, שוגרה גם תחנת החלל הסינית "טיאנגונג 2" מוקדם יותר החודש.
המקלט העצום מחייב דממת אלחוט מוחלטת ברדיוס של חמישה קילומטרים לפחות, ולכן הוא חייב את שלטונות סין להעביר יותר מ-8,000 תושבים המתגוררים בכפרים סמוכים למתקן - אל אזורים מרוחקים יותר. הכפריים יפוצו בסכום כסף מזומן או בבית חדש, מתוך תקציב של 269 מיליון דולרים שהוקצו לפרויקט הרילוקיישן.