שתף קטע נבחר

 

במרתון הבכורה: דולינין קבעה שיא ישראלי

האתלטית (38) שרצה בברלין בפעם הראשונה בחייה 42.195 ק"מ קבעה 2:35:59 שעות, שיפרה את התוצאה של נילי אברמסקי מ-2004 והבטיחה את השתתפותה באליפות העולם בלונדון

היסטוריה באתלטיקה הישראלית. ילנה דולינין, שרצה היום (א') מרתון בברלין בפעם הראשונה בחייה, קבעה 2:35:59 שעות, תוצאה המהווה שיא ישראלי חדש. היא סיימה במקום השביעי בדירוג הכללי מבין הנשים.

 

 

השיא הקודם, בו החזיקה נילי אברמסקי, עמד על 2:36:36 שעות ונקבע במרתון פריז ב-2004. דולינין (38), שעלתה לישראל מרוסיה ב-1999, חזרה רק בשנה האחרונה לרוץ אחרי 20 שנות הפסקה מפעילות כאתלטית. מיד לאחר ששבה להתחרות זכתה באליפות ישראל בחצי מרתון. 

 

תרוץ באליפות העולם. ילנה דולינין (צילום: : טיבור יגר) (צילום: : טיבור יגר)
תרוץ באליפות העולם. ילנה דולינין(צילום: : טיבור יגר)

הרצים במרתון ברלין הבוקר (צילום: getty images) (צילום: getty images)
הרצים במרתון ברלין הבוקר(צילום: getty images)
 

 

דולינין שמרה על קצב נהדר של 3:42 דקות בממוצע לקילומטר. את עשרת הקילומטרים הראשונים סיימה בזמן של 37:26 דקות ובחצי הדרך הראה לוח השעונים1:18:28 שעות.

 

גם ההמשך היה טוב. את הקילומטר ה-30 עברה דולינין בזמן של 1:51:34 שעות וכאמור, כשעברה את כל 42 הקילומטרים ו-195 המטרים קבעה 2:35:59 שעות, זמן מהיר יותר מהשיא הלאומי הקודם. דולינין קבעה גם את הקריטריון לאליפות העולם שתיערך בקיץ 2017 בלונדון, שעמד על 2:45.00 שעות. כעת ייתכן שהיא תזכה לייצג את ישראל במשחקים האולימפיים בטוקיו 2020.

 

דולינין נולדה ביקטרינבורג, העיר השלישית בגודלה ברוסיה. אימה מרינה ואביה אלכסנדר התגרשו עוד לפני שנולדה. "לא הכרתי אותו מעולם", סיפרה ל-ynet ספורט לפני פחות משנה. ברוסיה היא נקלטה בגיל 10 בקבוצת ריצה, דווקא למרחקים קצרים. "אני זוכרת כמו היום שבגיל 12 רצתי 60 מ' ב-7.8 שניות, תוצאה שנחשבת מעולה בארץ לגיל הזה, אבל שם היו ילדות שרצו הרבה יותר מהר. לא הצלחתי להגיע לשלב של אליפות ברית-המועצות לנוער".

 

עשתה היסטוריה. ילנה דולינין (צילום: פרטי) (צילום: פרטי)
עשתה היסטוריה. ילנה דולינין(צילום: פרטי)

 

בהמשך עברה למרחקים ארוכים יותר ובגיל 15 רצה 1,500 מ' ב-4:43 דקות. בגיל 17 היא נאלצה לפנות את זמן האתלטיקה לטובת לימודים באוניברסיטה של יקטרינבורג, כדי להבטיח עתיד מוצק

מחוץ לספורט. "למדתי כל יום עד 5 בצהריים, ובערב הייתי צריכה לעשות השלמות. כמו אמא, למדתי בהצטיינות כלכלה והשגתי תואר ראשון".

 

ב-1999, כשהיא בת 21, המליצה לה חברה שעברה לגור בישראל, להגיע גם היא כי "בישראל יש הרבה שמש, וטוב לחיות בה. מאחר שאני יהודייה, לא נתקלתי בבעיות. לקחתי את האתגר ועליתי לבד", סיפרה. "בינתיים, התברר כי בגלל שהדרישות מבעלי תואר שונות בהשוואה לרוסיה, נאלצתי ללמוד משהו אחר. התקבלתי לאוניברסיטת בר-אילן והשלמתי תואר ראשון במדעי המחשב". 

 

לאחר מכן התקבלה לעבודה בחברת ההיי-טק vmware בהרצליה, נישאה לפאבל, בעלה השני, שעובד גם הוא בהיי-טק. המשפחה גדלה מבת אחת (אליסיה, 11.5 מנישואיה הראשונים) לשלוש בנות עם הצטרפותן של מריה (6) ו-ויקטוריה (4). במקביל עסקה בספורט בחדרי כושר ורכיבה ברולר-בליידס. פבל, לעומתה, מתמחה בקרוס-פיט.

 

מרתון ברלין הבוקר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מרתון ברלין הבוקר(צילום: AFP)

 

ב-2015 חל השינוי. "רענן אליאז, חבר שלי מהפייסבוק שידע על תחביב הריצה שלי, הציע לי להשתתף במרוץ כפר-סבא. אמרתי לעצמי, אני הרי גרה בכפר-סבא וזה קרוב לי. ננסה. סיימתי את המרוץ במקום הרביעי והרגשתי שאני יכולה להגיע להישגים הרבה יותר טובים. מבחינת נוסטלגית, היה לי איזשהו געגוע למסלולים וככה הגעתי לאליפות ישראל לוותיקים. רצתי 5 ק"מ, והגעתי שנייה". באותה שנה היא התחרתה לראשונה באליפות ישראל בחצי מרתון וזכתה כשקבעה 1:20.05 שעות.

 

לונה צ'מטאי, שייצגה את ישראל בריצת המרתון בריו 2016, קבעה 2:40:16 שעות והשיגה גם היא את הקריטריון לאליפות העולם בלונדון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ירו מוצ'יזוקי
ילנה דולינין
צילום: ג'ירו מוצ'יזוקי
מומלצים