טראמפ לנתניהו: "אכיר בירושלים כבירת הנצח של ישראל"
רה"מ נפגש ב"טראמפ טאוור" בניו יורק עם המועמד הרפובליקני. טראמפ אמר לו: "ירושלים היא בירת הנצח של העם היהודי כבר מעל 3,000 שנה. ארה"ב, אם אבחר, תכיר בירושלים כבירתה המאוחדת של ישראל". בהמשך: פגישת נתניהו והילרי קלינטון
יום לפני שהמועמדים לנשיאות ארצות הברית יקיימו את העימות הראשון ביניהם לקראת הבחירות, ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עמם בנפרד. הפגישה הראשונה נערכה עם דונלד טראמפ והתקיימה ב"טראמפ טאוור". לפני הפגישה צייץ טראמפ: "אני מצפה בקוצר רוח לפגישה עם נתניהו".
בסיומה מסר המועמד הרפובליקני כי אם ייבחר, ארצות הברית בהנהגתו תכיר בירושלים כבירתה המאוחדת של ישראל. בהודעה נאמר כי "טראמפ הסכים שהסיוע הביטחוני שמסופק לישראל ושיתוף הפעולה בהגנת הטילים עם ישראל אלו השקעות מעולות לאמריקה. טראמפ אמר כי אם ייבחר, יהיה שיתוף פעולה אסטרטגי, טכנולוגי ומודיעיני יוצא מן הכלל בין המדינות".
השניים שוחחו על הסכם הגרעין עם איראן, המאבק בדאעש ונושאי ביטחון אזורי אחרים, וטראמפ הכיר בכך שישראל "היא שותפה חשובה של ארצות הברית במאבק העולמי בטרור האיסלאמי הקיצוני". לפי ההודעה, השניים "דנו באריכות בניסיון הישראלי המוצלח בהקמת גדר שסייעה להגן על הגבולות", על רקע כוונתו של המועמד הרפובליקני להקים גדר בגבול עם מכסיקו.
טראמפ אמר בפגישה כי הוא "מכיר בכך שישראל ואזרחיה סבלו רבות מהטרור האיסלאמי. הוא הסכים עם ראש הממשלה נתניהו שהישראלים רוצים שלום צודק ובר קיימא עם שכנינו, אבל השלום יוכל להגיע רק אם הפלסטינים יזנחו את השנאה והאלימות ויכירו בישראל כמדינה יהודית".
לבסוף, טראמפ "הודה בכך שישראלים היא בירת הנצח של העם היהודי כבר מעל 3,000 שנה. ארצות הברית, אם ייבחר, תכיר בירושלים כבירתה המאוחדת של ישראל". הכרה שכזו משמעה המעשי גם העברת שגרירות ארצות הברית בישראל לירושלים.
בהודעה המקבילה שפרסם נתניהו נאמר כי ראש הממשלה "הציג בפני טראמפ את עמדותיה של ישראל בנושאים אזוריים הקשורים לביטחון ישראל ומאמציה להשיג שלום ויציבות באזורנו. ראש הממשלה הודה לטראמפ על הידידות והתמיכה בישראל". בפגישה השתתפו גם שגריר ישראל בוושינגטון רון דרמר וכן ג'ארד קושניר, בעלה היהודי של איוונקה טראמפ, בתו של המועמד הרפובליקני. לאחר מכן ייוועד נתניהו עם הילרי קלינטון, גם כן בניו יורק.
העימות באוניברסיטת הופסטרה שבלונג איילנד מחר יהיה הראשון מבין שלושה, והוא יאפשר למועמדת הדמוקרטים ולמועמד הרפובליקנים להתמודד על תמיכתם של מצביעים שטרם החליטו במי יבחרו. פרשנים מעריכים כי העימות, שיועבר בשידור חי בטלוויזיה, ימשוך קהל צופים של כ-100 מיליון אמריקנים.
נתניהו שוהה בניו יורק לרגל העצרת הכללית של האו"ם, שבה נאם ביום חמישי שעבר. בנאומו בעצרת אמר נתניהו כי הקשר עם ארה"ב חזק מתמיד, והוסיף כי "האו"ם מתכחש לנו, אבל ארה"ב תומכת". נתניהו ניצל את נאומו כדי לקרוא ליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לבוא לכנסת בירושלים. הוא גם תקף את האו"ם בשל העיסוק האובססיבי שלו בישראל.
ביום רביעי נועד נתניהו בשולי העצרת עם נשיא ארה"ב ברק אובמה. לאחר הפגישה אמר גורם אמריקני רשמי כי הנשיא האמריקני הביע את דאגתו העמוקה מהבנייה בהתנחלויות ש"שוחקת את חזון שתי המדינות". נתניהו השיב לו: "ההתנחלויות הן לא שורש הסכסוך".
לפני הפגישה, מול המצלמות, אמר אובמה כי ארה"ב מודאגת מהמצב בגדה המערבית, ושהוא מקווה לסייע לקידום שלום ישראלי-פלסטיני. על גל הטרור הנוכחי אמר: "לבנו יוצא אל אלו שנפגעו באלימות - גם ישראלים וגם פלסטינים. המצב הזה מהווה סכנה גדולה. אני אהיה נשיא עוד כמה חודשים אבל אתה, ראש הממשלה, הולך להישאר בתפקידך עוד זמן רב יחסית. אני מעוניין לשמוע את ההערכה של נתניהו על הנעשה בישראל ובגדה המערבית. מה שאני יכול להגיד לגבי נתניהו שהוא תמיד היה כן איתנו".