שתף קטע נבחר

 

"לא מיוצגים". ארה"ב רוצה עוד מפלגה גדולה

סקר שנתי של "גאלופ" מראה שיא ברצון של האמריקנים לראות עוד מפלגה משמעותית שמתחרה מול הרפובליקנים והדמוקרטים, ש"לא מייצגים את כולם". הבעיה: שתי המפלגות האלטרנטיביות כרגע לא נחשבות לאופציה

על רקע המיאוס ההולך וגובר משתי המפלגות הגדולות בארה"ב (וגם מהמועמדים שלהן לנשיאות) פרסם מכון גאלופ את "סקר הממשל השנתי". הסקר מראה שרוב האמריקנים מרגישים שיש צורך במפלגה גדולה שלישית בפוליטיקה האמריקנית. בסקר הצביעו 57% מהנשאלים על הצורך בעוד מפלגה גדולה, וטענו שהמפלגה הדמוקרטית והמפלגה הרפובליקנית לא מייצגות את כלל אזרחי ארה"ב. 37% אמרו שאין צורך במפלגה גדולה נוספת.

 

מדובר בשיא ובעלייה משמעותית לעומת הסקרים שנערכו בשתי מערכות הבחירות האחרונות – ב-2008 וב-2012. ב-2008 וב-2012 עמד אחוז הנשאלים שטענו כי יש צורך במפלגה גדולה נוספת על 47 ו-46 בהתאמה. שני המעומדים השנה, הילרי קלינטון ודונלד טראמפ, נחשבים למועמדים הכי פחות אהודים במערכות הבחירות האחרונות.

קלינטון וטראמפ בעימות הראשון ()
קלינטון וטראמפ בעימות הראשון
 

צופים בעימות הראשון בארה"ב    (צילום: רוייטרס)

צופים בעימות הראשון בארה"ב    (צילום: רוייטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הנתונים הללו היו אמורים לעודד את גארי ג'ונסון וג'יל סטיין, שרצים מטעם המפלגה הליברטניאנית ומפלגת הירוקים, אם היו מצליחים להתרומם בסקרים ולהעניק לציבור האמריקני את התחושה שהם מסמלים אלטרנטיבה של ממש. אך שני המועמדים לא הגיעו לשלב העימותים (שמצריך תמיכה של מעל 15% בסקרים), והתמיכה בהם רק נחלשת בשבועות האחרונים, ככל שמועמד הבחירות מתקרב.

 

ג'ונסון קיבל בסקר אחרון 7.2 אחוזי תמיכה, סטיין רק 2.3 אחוזים. ג'ונסון היה בראש הכותרות במהלך הקמפיין רק כשהתראיין על העיר חלב בסוריה ולא הבין למה התכוון המראיין. סקר של סוכנות הידיעות AP מראה כי קלינטון וטראמפ יכולים לזכות ברוב הקולות של התומכים בג'ונסון ובסטיין.

גארי ג'ונסון וג'יל סטיין. לא מתרוממים בסקרים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
גארי ג'ונסון וג'יל סטיין. לא מתרוממים בסקרים(צילום: רויטרס)

לפי הסקר שבעה מתוך עשרה תומכים בשתי המפלגות הקטנות אמרו שהם עדיין עשויים לשנות את דעתם. כשהתבקשו לבחור בין המועמד הרפובליקני למועמדת הדמוקרטית הקולות התחלקו שווה בשווה. שליש מתומכי שתי המפלגות הקטנות סירבו לציין שם של מועמד מוביל שבו ייבחרו, ואמרו שלא יגיעו להצביע ביום הבחירות.

 

מרגרט בונם, עקרת בית מטנסי, סיפרה ל-AP כי בעבר תמכה בסטיין אך תצביע לקלינטון מכיוון שהבינה "שמועמד של מפלגה שלישית לא יכול לעשות כלום חוץ מלקחת קולות" ממפלגות גדולות.

"אני לא יכולה להצביע לטראמפ ואני לא רוצה שהוא ירוויח מההצבעה שלי למישהו אחר", אמרה בונם בת ה-54. "אז בסוף אני אצביע למישהי שאני לא סומכת עליה לגמרי".

 

היום פורסמו סקרים ארציים ראשוניים מאז העימות הטלוויזיוני הראשון בין קלינטון לטראמפ. סקר של "פוקס" העניק למועמדת הדמוקרטית יתרון של 5% (44-49) על פני טראמפ במירוץ דו ראשי, זאת לאחר שסקר שערכה הרשת לפני שבועיים בלבד הציב את טראמפ בראש, עם יתרון של אחוז בודד (45-46). בסקר שנערך בין ה-27-29 בספטמבר, לאחר העימות הטלויזיוני, עולה בנוסף כי כאשר כוללים את המועמד הליברטריאני גארי ג'ונסון ואת מועמדת הירוקים ג'יל סטיין, זוכה קלינטון ל-43% תמיכה לעומת 40% בלבד של טראמפ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, AP
קלינטון וטראמפ בעימות הראשון
צילום: AFP, AP
מומלצים