שתף קטע נבחר

 

הצצה לגיהנום: סיור וירטואלי באושוויץ יסייע בהרשעת נאצים

הרשויות בגרמניה יצרו תוכנה מתקדמת שתאפשר "לסייר" בעזרת משקפי מציאות מדומה במחנה הריכוז וההשמדה, כחלק מהמאמצים להעמיד לדין את אחרוני הנאצים שנותרו בחיים. תובע בכיר: "אנשי SS טענו בעבר שלא ראו דבר. הסיור לוקח אותם למחנה כפי שהוא היה באמת"

 

 

סיור וירטואלי במחנה המוות

סיור וירטואלי במחנה המוות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מבט יוצא דופן אל המקום האיום ביותר עלי אדמות. הרשויות בגרמניה יצרו סיור וירטואלי של מחנה הריכוז וההשמדה אושוויץ כחלק מהניסיון להעמיד לדין את אחרוני פושעי המלחמה הנאצים שעדיין נותרו בחיים. המודל, שפותח על ידי המשרד לחקירת פשעים במינכן, מעניק סיור תלת מימד ראשון מסוגו, שמציג בפרטי פרטים את מחנה המוות שבו נרצחו כמיליון ומאתיים אלף בני אדם, בהם כמיליון ומאה אלף יהודים.

 

על מנת ליצור את השחזור המרשים השתמשו המפתחים בשרטוטים שנלקחו מהארכיון של אושוויץ, ובלמעלה מ-1,000 תמונות שצולמו במהלך שנות פעילותו של המחנה. התוצר הסופי לא חוסך בפרטים הקשים, ומעניק לצופה תמונה מדהימה של המחנה עד כדי כך שניתן לראות את העשן המיתמר מארובות המשרפות, אסירים שמובלים אל תאי הגזים והוצאות להורג בירי.

 

הדמיית המחנה. "רואים את הפרטים הקטנים ביותר" ()
הדמיית המחנה. "רואים את הפרטים הקטנים ביותר"

"למיטב ידיעתי, אין מודל יותר מדויק של אושוויץ", טוען רלף ברקר, מומחה להדמיה דיגיטלית והמעצב הראשי של התוכנה. "המודל שלנו מציג תמונה מדויקת בהרבה מאשר Google Earth. אנחנו משתמשים במשקפי מציאות מדומה המתקדמים ביותר בשוק, וכאשר עושים זום ניתן לראות את הפרטים הקטנים ביותר".

 

לדבריו של ברקר, המודל הנוכחי מעניק תמונה חזותית טובה יותר של המחנה ואף יכול "לשחזר את הפרספקטיבה של החשוד, למשל של שומר במגדל שמירה". כך למשל, העצים במחנה נמצאים במיקום המדויק שבו היו בעבר כדי שניתן לקבוע האם יכלו לחסום את הנוף מנקודת מבט מסוימת.

 

יינס רומל, ראש המשרד הפדרלי לחקירת פושעי מלחמה נאצים, מסביר כי התוכנה המתקדמת יכולה לסייע רבות בהליך החקירה. "קרה כבר פעמים רבות שהחשודים אישרו שעבדו באושוויץ במהלך מלחמת העולם השנייה, אבל מנגד טענו שלא באמת ידעו מה קורה שם. מבחינה משפטית, השאלה העיקרית היא בנוגע לכוונות שלהם: האם חשוד ידע שאנשים מובלים לתאי הגזים או שנורו למוות? המודל שפותח הוא כלי טוב ומודרני עבור החקירה, כיוון שהוא יכול לעזור לענות על השאלה הזאת".

 

 

גרד שפר, תובע בכיר, הוסיף כי "אנשי SS רבים שנחשדו בפשעי מלחמה טענו להגנתם כי לא ראו דבר במקרים קודמים. הסיור הנוכחי לוקח אותם בחזרה למחנה כפי שהוא באמת היה בעבר".

 

"אנשי ה-SS אפילו יצרו פתחי ניקוז לשומן שנאסף מהגופות, כדי שיוכלו להשתמש בו להבערת אש לסבב הבא של המתים. אין מילים שבאמת יכולות לתאר את זה", מסכם ברקר. "במודל החדש אנחנו מראים את זה - את המציאות כפי שהייתה באמת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים