מייסד ויקיליקס: נפרסם מידע משמעותי על המרוץ לבית הלבן לפני הבחירות
המייסד ג'וליאן אסאנג' הבטיח כי בכוונתו לפרסם מידע משמעותי לפני הבחירות בארה"ב - והבהיר כי בניגוד לדיווחים לא מדובר דווקא במידע שיפגע בקלינטון. בשידור וידאו ממקום מושבו בשגרירות אקוודור בלונדון הבהיר: "זה יקרה בשבועות הקרובים, עוד לפני הבחירות ב-8 בנובמבר"
קלינטון יכולה לנשום לרווחה, בינתיים: מייסד אתר ההדלפות ויקיליקס ג'וליאן אסאנג' לא קיים את הבטחתו ולעת עתה, האתר לא יפרסם את המידע שהבטיח על המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארה"ב הילרי קלינטון. במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום (ג') בברלין לציון עשור להיווסדות אתר ההדלפות הופיע אסאנג' בשיחת וידאו ממקום מושבו בשגרירות אקוודור בלונדון והבטיח כי המידע יפורסם לפני הבחירות ב-8 בנובמבר ולדבריו הוא יהיה "משמעותי".
"אם אתם חושבים שאנחנו נפרסם משהו כזה גדול על הנעשה במרוץ לבית הלבן בזמן שבארצות הברית שעת לילה, אתם כנראה לא מכירים אותנו", אמר אסאנג'. הוא סיפר גם כי בכוונת האתר לפרסם מידע רגיש על שלוש ממשלות, בנוסף למידע על הבחירות בארה"ב, לפני סוף השנה האזרחית. "אני מקווה שנפרסם את המידע כל שבוע במשך עשרת השבועות הקרובים".
באשר לטענות כי המידע על הבחירות לבית הלבן יפגעו אנושות במרוץ של קלינטון אמר אסאנג': "מדובר בדיווחים לא מדויקים. אנחנו נפרסם מידע שנוגע לבחירות באופן כללי".
אתמול דיווחה רשת NBC כי מסיבת העיתונאים וההודעה של אסאנג' בוטלה בטענה של "סיבות ביטחוניות". בחודש שעבר אמר אסאנג' בראיון ל"פוקס ניוז" כי בידי ויקיליקס ראיות שיפגעו במרוץ של קלינטון לבית הלבן. אסאנג' קרא לחשיפת המסמכים "הפתעת אוקטובר", שתפגע לדבריו אנושות בקמפיין של המועמדת הדמוקרטית.
אתמול דיווחה רשת "פוקס ניוז" מפי גורמים בוועדת המשפט שטענו כי עסקאות חסינות מפני תביעה שניתנו לשתי עוזרות בכירות של קלינטון, כללו סעיף המחייב את ה-FBI להרוס את המחשבים הניידים שלהן.
אותם מקורות טענו בנוסף כי ההסדר שהושג עם שריל מילס, לשעבר ראש המטה של קלינטון, ועם חברת קמפיין נוספת, הת'ר סמואלסון, הגביל את החיפוש על המחשבים הניידים של השתיים ללא מאוחר מה-31 בינואר 2015. משמעות הדבר היא שחוקרי ה-FBI לא יכולים היו לעיין במסמכים שנוצרו לאחר הפיכתה של הפרשה לפומבית, ובכך לגלות אם יש ראיות כלשהן לשיבוש הליכי משפט. "כמו דברים רבים בפרשה הזו, החומרים החדשים מעלים יותר שאלות מאשר תשובות", טען חבר הקונגרס הרפובליקני בוב גודלייט.
בחודש יולי הודיעה התובעת הכללית של ארצות הברית, לורטה לינץ', כי היא קיבלה את המלצת ה-FBI שלא להעמיד לדין את המועמדת הדמוקרטית לנשיאות הילרי קלינטון בפרשת המיילים. "קיבלתי ואישרתי את המלצתם לסגור את החקירה שנמשכה כשנה, ולא יוגשו אישומים נגד אף אחד מהמעורבים בפרשה", מסרה.
קודם לכן הודיע ראש ה-FBI ג'יימס קומי במסיבת עיתונאים כי חקירתה של מזכירת המדינה לשעבר הסתיימה וכי "לא נמצאה כל כוונה פלילית במעשיה של הילרי קלינטון בפרשה". עם זאת שרטט קומי תמונה חמורה שלפיה קלינטון לא העבירה את כל המיילים המדוברים לגורמי החקירה, מיילים נמחקו מהשרת הפרטי שלה, היא ועוזריה פעלו "ברשלנות ובפזיזות", וכי בכמה שרשורי הודעות מתוך עשרות האלפים שנבחנו - נמצא חומר שסווג בזמנו סודי ביותר.