שתף קטע נבחר

אורח בנתב"ג: מטוס הטיגריס של רוסיה

מטוס בואינג 747 שהיה שייך בעבר לחברת "טרנסאירו" שהתפרקה וקושט בפניו של טיגריס אמור הנמצא בסכנת הכחדה, נחת בנתב"ג לצורכי תחזוקה. קבלו אותו

האורח הנדיר בנתב"ג (צילום: מיכאל קבחייב) ()
האורח הנדיר בנתב"ג (צילום: מיכאל קבחייב)

לא מעט חברות תעופה לקחו על עצמן בשנים האחרונות פעילות להעלאת המודעות למצבן של חיות בר בסכנת הכחדה. בעבר ראינו זאת בחברת Emirates מאיחוד האמירויות, וכן בחברת Frontier האמריקאית שמקפידה לעטר את זנבות מטוסיה דרך קבע בתמונותיהן של חיות נדירות.

טיגריס האמור מחייך אליכם (צילום: אסף גרינבוים)
טיגריס האמור מחייך אליכם (צילום: אסף גרינבוים)

בסוף השבוע נחת בישראל מטוס נוסף שעוצב מטעמים דומים, והוא מטוס הטיגריס אמור (טיגריס סיבירי) של חברת התעופה הרוסית Rossiya Airlines. החברה רכשה את המטוס מטרנסאירו שהתפרקה בשנה שעברה, אך לא הגיעה לישראל עם נוסעים אלא שלחה את המטוס לנתב"ג לצרכי תחזוקה בלבד בבדק התעשייה האווירית.

המטוס בבדיקות בנתב"ג (באדיבות התעשייה האווירית)
המטוס בבדיקות בנתב"ג (באדיבות התעשייה האווירית)

 

טרנסאירו, החברה שהתפרקה

טרנסאירו, החברה שהתפרקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

את חרטומו של המטוס מעטר אחד האיורים המרשימים בתחום, שזכה גם לכותרות בינלאומיות בעבר. טיגריס אמור - הגדול ביותר במשפחת החתוליים, נחשב לחיה בסכנת הכחדה, כאשר מספר הפרטים החיים בטבע קטן מדי שנה.

 

רוצים לדעת עוד על טיגריס אמור?

 

פחות מ-500 נותרו בטבע

רק חמישה תתי-מינים של טיגריסים נותרו בכלל, לאחר ששלושה תתי-מינים הוכחדו לחלוטין מהטבע. כיום הערכות לגבי אומדן האוכלוסיה בטבע הן בין 430 ל-500 פרטים. טיגריסי אמור החיים באזור רוסיה, צפון סין וצפון קוריאה.

טיגריס האמור. בסכנת הכחדה (צילום: gerttyimages) (צילום: gerttyimages)
טיגריס האמור. בסכנת הכחדה(צילום: gerttyimages)

הטורפים הגדולים מצויים כיום בסכנת הכחדה, אך מסקרים שנערכים מעת לעת, עולה כי למרות איומי הציד, קונפליקטים בין החיות לרועי צאן ובקר כתוצאה מירידת טרף טבעי, האוכלוסיה המעטה שנותרה נחשבת ליציבה למדי.

 

בשבי ישנה אוכלוסיה גדולה יותר של טיגריסי אמור מאשר בטבע, ובגני חיות ברחבי העולם מקיימים גרעיני רבייה כדי לשפר את המגוון הגנטי של הטיגריס בשבי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים