שתף קטע נבחר

הישראלים בתאילנד מחשבים מסלול מחדש: "האווירה בקופנגן עצובה ומוזרה"

מותו של מלך תאילנד שיתק את אווירת השמחה והחופש שמציעה המדינה היפהפייה. הישראלים שרק רצו לבלות את חופשת סוכות שם מספרים ל-ynet: "התחושה מאוד מוזרה, גם במקומות שפועלים העובדים עצובים, אנחנו רק מחפשים לאן לטוס מכאן"

"אווירת דיכאון, העונה הכי חמה כאן הפכה למבאסת". אלה עיקרי הדברים ששמענו בימים האחרונים מישראלים שהגיעו לתאילנד על מנת לבלות שם את חופשת חג הסוכות - ונתקלו במדינה האבלה על מות המלך. "אנחנו מנסים להחליף מסלול ולעבור לפיליפינים או למקומות אחרים. מי שנשארים שם מתבאסים", אמרו בשיחה מתאילנד עם ynet.

 

רחובות בנגקוק ריקים    (צילום: ליאת לידור)

רחובות בנגקוק ריקים    (צילום: ליאת לידור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

רויטל מגל מתל אביב סיפרה: "הגענו לקופנגן, חברה ואני, לחגוג מסיבת פול-מון בפעם הראשונה. כולם סיפרו כמה כיף בימים שלפני המסיבות. הגענו לאי מספר ימים לפני ההודעה על מות המלך ובאמת היה כיף, מסיבות על החוף, מוזיקה ואווירה שמחה. ביום שהודיעו על מות המלך המעבר לעצבות היה מיידי מצד המקומיים ועובדי המלונות התאילנדים.

רויטל מגל: "תחושה כללית מבאסת" ()
רויטל מגל: "תחושה כללית מבאסת"

"בין החברים והישראלים האחרים במלון - וגם עם אנשים ממדינות אחרות - התחלנו לחשוב לאן לעבור ולאן לטוס, ובעיקר איך הולכים מפה. למחרת התחושה הכללית המשיכה להיות מבאסת. לא השמיעו מוזיקה משום מקום וגם חלק מהמקומות הפסיקו למכור אלכוהול. לבסוף החלטנו להישאר כי בכל זאת, זה הים והאוכל התאילנדי שעדיין משמחים, ולמזלנו אתמול אחד המקומות בערב השמיע מוזיקה ורקדנו".

 

"ביום העסקים כרגיל, בערב קצת מוזר" 

דנה ומיטל מתל אביב הגיעו לקופנגן ביום חמישי לאחר יום כיפור, לנופש חגים, מסיבות וכיף. מיד כשהגיעו, התבשרו על מות המלך. "כבר ביום הראשון שלנו כאן האווירה הפכה עצובה וקאוטית. כל החבר'ה במלון התחילו להתעסק רק במה לעשות ולאן להמשיך עכשיו. גם אנחנו חשבנו לעזוב לפיליפינים. אחרי יומיים הרוחות קצת נרגעו. כרגע המצב הוא שביום-יום העסקים כרגיל אבל בערבים עדיין קצת מוזר".

איי תאילנד. עוד לא חוזרים לעבודה במתכונת מלאה (אסף קליגר) (אסף קליגר)
איי תאילנד. עוד לא חוזרים לעבודה במתכונת מלאה(אסף קליגר)

מטייל נוסף עמו שוחחנו ציין כי אווירת האבל הורגשה בעיקר בבנגקוק בתחילה, אבל לאחר מכן הגיעה גם לאיים. לדבריו הוא פגש בישראלים רבים שינו מסלול ללאוס ולפיליפינים. "גם לא היה עם מי לדבר. המלונות לא הסכימו להחזיר כסף, אז גם היו מי שהפסידו סכומים גדולים בעקבות המצב. בקופנגן חלק מהברים חזרו לעבוד במתכונת חלקית, והשמועה אומרת שיש ישראלים שהשתלטו על המועדונים ויפעילו אותם בערב כרגיל".

אבל בבנגקוק על מות המלך (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אבל בבנגקוק על מות המלך(צילום: gettyimages)

במרכז למטייל הישראלי בתאילנד פנו ביום מותו של המלך לנופשים הישראלים וביקשו לכבד את המצב. "צריך להבין שמבחינת התאילנדים זה כמו שאב המשפחה מת", הסבירו נציגי המרכז בשיחה עם ynet מבנגקוק.

 

מלך תאילנד, בומיבול אדוליאדג', ראמה ה-9, הלך לעולמו ביום חמישי האחרון בגיל 88  אחרי 70 שנות כהונה. ראש הממשלה התאילנדי הכריז על שנת אבל לאומית וחייב את כל משרדי הממשלה ובתי הספר במדינה להוריד את דגל המדינה לחצי התורן למשך 30 יום. במקביל הוא קרא לעם התאילנדי להימנע מחגיגות במהלך החודש הקרוב.

 

מלך תאילנד היה דמות אהובה ביותר על בני עמו. גם בימי חייו, תמונותיו קישטו כל פינת רחוב, שירת ההמנון שלו קידמו כל הקרנה ציבורית של סרט, האזרחים תלו את תמונתו בבתיהם וכינו אותו בשם "אבא". המלך המנוח נהנה מביטחון רב ומשגשוג והחזיק בהון עצום, שחלקו הגיע אליו בירושה מאבותיו הקודמים על כס סיאם, היא תאילנד, ואת חלקו הגדול הוא צבר בדרכים שונות תוך כדי תקופת שלטונו הארוכה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תאילנד. אווירה מדוכדכת
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
בנגקוק. לא חזרה לחיים
צילום: shutterstock
מומלצים