רעידת אדמה במכבי ת"א: ארז אדלשטיין פוטר
דרמה לילית מדהימה בהיכל: שעות ספורות אחרי הניצחון על חולון בליגה, הבעלים וההנהלה ערכו פגישה עם המאמן בה נמסר לו על סיום דרכו בגלל "אי התאמה". מזרחי: "נוצר מצב שלא הייתה ברירה". עוזרו רמי הדר מונה למאמן זמני בחילופי המאמנים המהירים בהיסטוריה של הקבוצה. בין השאר, הזרים של הקבוצה לא היו מרוצים מתפקודו של אדלשטיין והתלוננו עליו
רעידת אדמה במכבי ת"א. שעות ספורות אחרי הניצחון על הפועל חולון בליגה, ובעקבות שני ההפסדים במחזורי הפתיחה של היורוליג, הקבוצה החליטה לפטר את המאמן ארז אדלשטיין. אדלשטיין, המשמש גם כמאמן הנבחרת, התחיל את עבודתו במועדון רק הקיץ והעביר מספר קטן של משחקים, אך תלונות הזרים עליו לצד היכולת החלשה והתוצאות, בהן ההפסד להפועל ירושלים בגמר גביע ווינר, הובילו למהלך. מדובר בחילופי המאמנים המהירים בתולדות המועדון.
בהודעת המועדון נמסר: "בתום פגישה לילית בין הבעלים וההנהלה של מועדון הכדורסל מכבי פוקס תל אביב לבין ארז אדלשטיין, הוחלט לסיים את ההתקשרות עם המאמן, לאור אי התאמה בין הצדדים. רמי הדר ישמש כמאמן הראשי". היו"ר שמעון מזרחי אמר הלילה ל-ynet ספורט: "נוצר מצב שלא הייתה ברירה".
אדלשטיין הספיק לאמן רק בשלושה משחקי ליגה ושניים ביורוליג. ניתן היה להרגיש שמשהו קורה הלילה במועדון מאחר שאנשיו נותרו בפעילות מלאה הרבה אחרי חצות, בשעות לאחר הניצחון על חולון. הם דיברו ביניהם אחרי עוד תצוגה בעייתית, והחליטו כי המצב חייב להשתנות. במועדון העמידו הקיץ את התקציב הגבוה ביותר בתולדות המועדון - כ-100 מיליון שקלים, וחששו כי הקבוצות הגדולות ביורוליג יברחו להן, ולכן הוחלט על זעזוע מהיר לפני צמד המפגשים הקריטי מול גלאטסראיי ברביעי וז'לגיריס קובנה בשישי.
אנשי המועדון הבינו במהרה שככל הנראה השידוך עם אדלשטיין לא מתאים. ההפסד בגמר גביע ווינר נראה כמו תחילת הסוף, ואדלשטיין הפך במהרה מהאיש שהגיע כדי לחלץ את הקבוצה מהבוץ של השנתיים האחרונות למאמן עם כיסא מתנדנד. למרות הניצחונות בליגה, הכשלונות נגד מילאנו וריאל מדריד והתצוגה במחזור הפתיחה בנהריה נתנו לקודקודים את התחושה שהוא האיש הלא נכון.
גם הזרים של הקבוצה לא היו מרוצים מתפקודו והתלוננו עליו, במיוחד על ההגנה שנראתה רע מתחילת העונה. מעבר לכך הוא גם ספג ביקורת על החילופים, ספסול הישראלים שקורקעו כמעט לחלוטין במשחק מול ריאל, וחוסר המשמעת מצד השחקנים. גם היכולת הדלה שמפגינים גל מקל ויוגב אוחיון נרשמה לחובתו, והאוהדים הוותיקים לא התחברו אליו וטענו שאינו האיש למשימה.
אחרי ההפסד לריאל ביום חמישי היו סימנים ראשונים לכך שאדלשטיין איבד את חדר ההלבשה. שני הכוכבים הגדולים ובעלי המשכורת הגבוהה ביותר במכבי ת"א, אנדרו גאודלוק וסוני ווימס, ביקרו את ההתנהלות של הקבוצה. גאודלוק אמר: "לא באתי לכאן בשביל ניצחונות מוראליים, אני לא מרוצה ממה שקורה פה". ווימס הוסיף: "שחקנים לא יודעים איפה לעמוד בהתקפה, ובהגנה מסרבים לכופף ברכיים. לא יודע איך נשפר את זה". גם דווין סמית', הזר שהכי קרוב להנהלה שמעריכה אותו מאוד, הופתע מהעובדה שכלל לא שיחק במאני טיים מול ריאל וישב דקות ארוכות מאוד על הספסל.
אם זה לא מספיק, אדלשטיין איבד גם את הישראלים שלו ביום חמישי נגד ריאל בגלל אותו ספסול. גל מקל, סילבן לנדסברג וגיא פניני קיבלו מספר דקות חד ספרתי וקשה היה להחמיץ את הפרצופים שלהם בחדר ההלבשה. השלושה, יחד עם יוגב אוחיון, גם סירבו להתראיין.
אין ספק שגם הביקורת שספג מהתקשורת השפיעה על המאמן ובעיקר על ההנהלה. במסיבת העיתונאים אחרי ההפסד מול ריאל ציין אדלשטיין כי הוא לא קורא את הביקורות כי הן נובעות "מחיסול חשבונות אישיים".
חילופי המאמנים המהירים ביותר
מדובר בחילופי המאמנים המהירים ביותר במכבי ת"א מאז ומעולם, אם לא מחשיבים את עזיבתו של דויל פארק בעקבות מצבו הרפואי לאחר שלושה משחקי ליגה ב-1974. בעונה הקודמת גיא גודס עזב אחרי תשעה משחקים (חמישה בליגה וארבעה ביורוליג). גם אפי בירנבוים לא שרד יותר מדי זמן ועזב את תפקיד המאמן בשנת 2008 בתום תשעה משחקים (חמישה בליגה וארבעה ביורוליג).
ביום הראשון של שנת 2008 עודד קטש הודיע על התפטרותו אחרי 17 משחקים (שמונה בליגה ותשעה ביורוליג). יורם חרוש עזב את הצהובים אחרי 12 משחקים (שישה בליגה ושישה ביורוליג) בעונת 1998/9 ואחריו הגיע פיני גרשון שבנה את השושלת הגדולה של הקבוצה.