בדקנו 4 דיאטות בזק טרנדיות - מה עבד הכי טוב?
מספר שבועות לפני ארוחות החגים (שעכשיו גובים מכולנו מחיר היקפי), נכנסה כתבתנו למרתון של 4 דיאטות בזק טרנדיות, והתמידה בכל אחת מהן שבוע, כדי לבדוק את היחס בין השיטה לבין מספר הקילוגרמים שנשרו מגופה. אז מה עבד יותר טוב, "דיאטת העוגיות" או "דיאטת האוכל של התינוק שלי"? ומה קל יותר לביצוע, "דיאטת ספרינט" או "תזונת האדם הקדמון"?
באנחת ייאוש הטלתי על גוגל את ההתלבטות הקשה. כתבתי בשורת הנושא "דיאטות הארד קור", כשהמילה "בזק" מובילה את המחקר. הוא מצידו סייע, גם אם במקרים מסוימים – ובמיוחד כשהבטיח לי שאם רק אוכל הרבה עוגיות, אצליח לצמצם היקפים – הוא נשמע שיכור.
לבסוף, ארבע דיאטות נבחרו במטרה לחזור לחבב את ארון הבגדים, ובמשך חודש אחד עד לאירוע המיוחל, ניסיתי כל אחת מהן בדיוק במשך שבוע, שבסופו מודדים ומסכמים את מאורעות הגוף ופסיקת המשקל הדיגיטלי הדייקן. לצערו של גופי מדובר בדיאטות גרידא עם אפס זרזים, היות שספורט מחוץ לתמונה כבר מאז התיכון, וכך גם עצות של הסביבה הקרובה, גם אם היא מיטיבה לגלגל עיניים ולשנן משפטים משכנעים.
דיאטת ספרינט
היעד אמור היה להיות מינוס 4.5 ק"ג בשבוע, מה שגרם לי להניח שמדובר בדיאטה המשלבת תזונה דלת קלוריות בקציר איברים.
בהמשך למדתי שהתוכנית השבועית מתבססת על חלוקה יומית לתזונה אחידה: היום הראשון מוקדש לפירות דלי סוכר כתפוחים, רימונים ופירות הדר לצד 12 כוסות מים. את היום השני פותחים עם תפוח אדמה מורתח, ואחריו ירקות והמון מים. למחרת מוסיפים גם פירות. היום הרביעי, המוקדש ל־8 בננות, 3 כוסות חלב, 12 כוסות מים ומרק ירקות דל קלוריות, קצת הרתיע. מצד שני, אחרי טרנד דיאטת מרק הכרוב האומלל והמאמלל, מי אני שאתלונן?
בתכלס: היום הראשון עבר בסדר, ו־8 הפירות שאכלתי עד הערב, כולל הזמן שלוקח לקלף רימון, החזיקו אותי מאופקת ורגועה. אך כבר באמצע היום השני שבו מותר לאכול רק ירקות, התחלתי להרגיש את משמעות ההחלטה על "דיאטה" בכל איבר בגוף, כולל זה שאחראי על הבריאות הנפשית. את מתקפת הבננות ביום הרביעי בקושי צלחתי, גם כשהייתי יצירתית ובלינדרתי עם החלב לטובת שייק צהבהב. לסיכום: אחרי שבעה ימים של פירות, ירקות, הרבה מים ובננות, ובסוף גם תוספת של קערית אורז מבושל, איבדתי כמה חברים טובים והרבה משמחת החיים.
התוצאה: מינוס 2.5 קילוגרמים במהלך שבוע
דיאטת אוכל התינוק
אכן, הדיאטה הזו מתבססת על החלפת ארוחות הבוקר והצהריים ב־14 צנצנות של מזון תינוקות. בערב מתפנקים עם משהו דל כמו ירקות או חלבון רזה.
האמת היא שאף פעם לא האמנתי שיבוא יום שבו התינוק ואני נתחרה על הביס האחרון בצלחת, אבל מצד אחד המשימה העיתונאית מחייבת והיי, אם לג'ניפר אניסטון זה הצליח, אין שום דבר רע בלשבת מול העולל ולעשות לעצמך "הנה בא מטוס", רק כדי שתצליחי להתמיד באכילת מחיות במשך שבעה ימים.
את הצנצנות הקנויות החלפתי באוכל שבישלתי, ולמרות שבאף מקום לא כתוב שאסור לטחון פיצה ולבקבק, הלכתי על מזון תינוקות בסיסי דוגמת אפונה, גזר, בשר ושילובי פירות. אחרי חמישה ימים שהתחילו בחיבה לטכניקת הבלינדור הקלה והסתיימו ברגרסיה ובאובדן היכולת ללעוס כמעט לגמרי, נשברתי. את היומיים הנותרים העברתי באכילת כל מה שנועד לבלינדור, במצבו המוצק ובכמות קטנה. מאז גם התנצלתי בפני התינוק והפסקתי לטחון לו את האוכל לעולמי עד.
התוצאה: מינוס 700 גרם בלבד במהלך שבוע
דיאטת העוגיות
ד"ר סיגל ממיאמי גורס שאכילת תשע עוגיות עשירות בסיבים תזונתיים ביום, לצד ארוחה בת 500־700 קלוריות, לא רק תצמצם היקפים, אלא גם תהפוך את המתמידים לפחות רעבים. את העוגיות הוא מכין תחת מעטה סודיות במאפייה הצמודה לקליניקה שלו, אבל את המתכונים אפשר למצוא כבר מזמן בגיגול פשוט.
בתכלס: ההתחלה הייתה אופטימית. למרות היעדר החמאה והשוקולד, נחמד היה לכרסם בבוקר את העוגיות הפריכות, וכך גם כשמגיע גל הרעב הגדול לפני ארוחת הצהריים.
אבל מי שאכל עוגיות בבוקר ואז גם בצהריים – שלא יתפלא אם יגיע למעמד ארוחת הערב עם רעב הזהה לזה של שלוש שעות הצום האחרונות ביום כיפור. חזה עוף שטוגן במעט שמן זית וגם כמה ירקות בתנור לא באמת הצליחו למלא את מקום הארוחות החסרות, וכבר ביום השני הפכו העוגיות מפרס נחשק לנשנוש כפוי שנועד להדחיק רעב. הסיבים התזונתיים אמנם השביעו לשעה וחצי בערך בין עוגייה לעוגייה, אבל אחרי ארבעה ימי רעב שהפך לתסכול שהפך לחולשה, הכרזתי על ניצחון העוגייה על האדם. מפיית מתוקים הפכתי לעוגיפלצת נרגנת ועייפה.
התוצאה: ק"ג אחד וכמה גרמים זניחים נשרו מהגוף במהלך שבוע
תזונת פליאו
"ההנחה העומדת בבסיס התזונה הפליאוליתית היא שיש לחזור ולצרוך את המזון באופן הבריא שבו צרך אותו האדם הקדמון בתקופה שלפני המהפכה החקלאית והתיעוש האגרסיבי שעברו המזונות השונים. לכן התזונה הפליאוליתית מתבססת על חלבונים מהחי, שומנים איכותיים, ירקות, פחמימות בריאות, ומעת לעת גם קטניות מונבטות ואורז. ומה אסור לאכול? מזונות מעובדים, סוכרים, ממתיקים, דגנים (חיטה וקינואה, למשל) ושמנים תעשייתיים, שמורחקים מהתפריט לצמיתות".
בתכלס: אחרי שנפרדתי בכאב מחלב הסויה (אסור מזון מעובד) שליווה את הקפה של הבוקר שנים ונשבעתי לא לפרוץ בבכי בכל פעם שמגש פיצה יעבור ליד אפי, הצטיידתי בכל הדרוש. אחרי סיבוב בשוק חזרתי הביתה עם נתחי בשר שמנים דוגמת אוסובוקו ושומן בקר לזיקוק, כבד של דג שיבוטה בזכות כמויות החלבון העצומות וביצים שיספיקו למשפחה. את המקום שנותר בסל מילאתי בחמאה, ירקות שורש, שוקולד מריר 85% וגבינות על טהרת קממבר וברי. הרבה כסף עלה מסע הליקוט, אבל עכשיו המקרר נראה מרשים הרבה יותר.
קצת מוזר היה לפתוח את הבוקר עם שלוש ביצים שטוגנו בכמעט רבע חבילת חמאה, ולהוסיף לצלחת חצי אבוקדו, הר ירקות שהוצפו בשמן זית וגם חצי חבילת סרדינים כדי להעצים את כמות החלבון. שש שעות מאוחר יותר, כשעדיין לא התחילו רמזי רעב או קרייבינג למשהו מתוק, התחלתי לחשוד לטובה. הימים שלאחר מכן כללו גג שלוש ארוחות גדולות, אפס נשנושים, כי פשוט לא הייתי צריכה, תחושת קלילות למרות הבשר, השומן והביצים שריפדו את הבטן, מצב רוח מעולה וערנות. דווקא היא התגלתה כתופעת לוואי שלילית במהלך הלילות, אז עבר הגוף למצב היפראקטיבי והקשה על הניסיונות להירדם.
התוצאה: מינוס 2 קילוגרמים במהלך שבוע
הכתבה מתפרסמת ב"ידיעות אחרונות"
האם באמת אנחנו משמינים יותר בחורף?