הפרקליטות מבקשת עונש מאסר של עד 5 שנים לנוחי דנקנר
התובעת בטיעונים לעונש של בעל השליטה לשעבר באי.די.בי: "הפרשה חמורה מפרשת מנופים פיננסים"; לגבי איתי שטרום, הפרקליטות מבקשת עונש קל יותר של 2.5 שנים עד 4.5 שנים
דיוני הטיעונים לעונש של נוחי דנקנר ואיתי שטרום, שהורשעו בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות, הסתיימו היום (א') בבית המשפט המחוזי בתל אביב - כאשר הפרקליטות מבקשת לגזור עונש מאסר של 3 עד 5 שנים על דנקנר ועונש של 2.5 שנים עד 4 שנים לאיתי שטרום.
לפי החלטת בית המשפט, הרצת המניות נועדה לסייע להנפקה שביצעה אי.די.בי בפברואר 2012. בנקאי ההשקעות והבעלים של חברת קלוס טריידינג (לשעבר ISP trading) איתי שטרום, שעל פי כתב האישום הוציא לפעול את התוכנית של דנקנר להשפיע בדרכי תרמית על שער המניה בבורסה, הורשע בביצוע העבירות בצוותא עם דנקנר. העונש המקסימלי על עבירות אלה הוא 5 שנות מאסר בפועל.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
דנקנר ביקש בשבוע שעבר מבית המשפט "להקרין סרטון קצר במסגרת הטיעונים לעונש". מדובר ככל הנראה במצגת שהכין ובה פרטים שונים על עסקיו ותרומתו לקהילה, שבכוונתו להביא בפני השופט חאלד כבוב.
עד האופי השני שעלה הוא כדורסלן העבר ועו"ד שמוליק זיסמן. בעקבות מחלה נדירה שממנה סובלת בתו (תסמונת רט), הוא הקים עמותה שמממנת מחקרים בנושא. דנקנר לדבריו תרם כמיליון שקלים בעקבות פניה אליו. "אני לא יכול לשכוח את הפגישה", העיד זיסמן. "הראיתי לו סרטון על מחקר בסקוטלנד שהמחלה הפיכה. הוא תרם במקום את הכסף, מיליון שקל, ואמר שיגייס את חבריו לסייע".
זיסמן על הטענה שנוחי תרם מכספי ציבור: "מעט מאוד חברות תורמות אם בכלל, והוא גם שם אצלי כסף מכיסו האישי".
עדת האופי השלישית היא צופית פרץ, כיום מנהלת הספריה העירונית בשדרות. "אני חייבת לו את התואר הראשון בזכות מלגה", העידה. "כשהייתי רכזת נוער הוא גם בא ובחן ושאל וביקש לסייע לילדים. מיפתי ביחד עם אי.די.בי איפה כדאי לתרום. הוא עזר מאוד לעיר".
עדת האופי הרביעית אריאלה סיסו, יו"ר ועד עובדי שופרסל, העידה: "אני לא הייתי חייבת לבוא להעיד, דנקנר כבר לא הבעלים, אבל באתי להגיד מה חשבו עליו העובדים. הוא עזר לקופאיות כשנאבקנו שהן יעבדו בישיבה. הייתה תחרות בסניפים מי שם שלט יותר גדול: 'נוחי אוהבים אותך'. רווחת העובדים עמדה לנגד עינו. הוא זהה מי במצוקה ועזר".
"לא נטש אותנו, גם במלחמה"
העד החמישי, שלמה בוחבוט, יו"ר השלטון המקומי לשעבר וראש עיריית מעלות-תרשיחא אמר: "אני ראש של עירייה יהודית-ערבית. לצערי המדינה לא מתנהלת באופן מושכל. יש עזיבה של אוכלוסיה וחסרים תקציבים תמיד. היו מלחמות קשות באזור, למשל מלחמת לבנון השנייה. נוחי דאג שהסניף המקומי של שופרסל יישאר פתוח גם במלחמה. והוא לא נטש אותנו גם אחרי המלחמה. הוא צדיק".
העד השביעי הוא שמעון ביטון, תושב מעלות-תרשיחא, שסיפר על סיוע אישי שהעניק לו דנקנר. אחריו עלה להעיד הרב יצחק גרוסמן מעמותת מגדל אור, רבה של מגדל העמק וזוכה פרס ישראל ב-2004. גרוסמן: "מוכן לנקות את כל מגדל העמק עם הזקן, רק לא לבקש כסף. נוחי נתן לי תחושה שאני עוזר לו ולא הוא לי".
שאול מופז, הרמטכ"ל ושר הבטחון לשעבר, עלה להעיד כעד אופי מטעם איתי שטרום, בנקאי ההשקעות שהורשע עם דנקנר בהרצת מניות. מופז: "איתי היה אחראי על האבטחה שלי בשטחי ישראל כשהייתי רמטכ"ל. אבטח אותי ואת משפחתי בתקופה של טרור מתאבדים. הוא ייעץ לי וסייע לי. סמכתי עליו. היו לנו מקרים רגישים שהוא שימש שליח מטעמי למשל מול ירדן".
מופז הוסיף כי "הוא עמד באמינות ומקצועיות של תחום שהיה מופקד עליו. לא מדובר רק בסידור עבודה אלא גם בעניין של חיים ומוות שאין למעלה ממנו לפי סולם הערכים של מדינת ישראל. אנשי המערכת הצבאית בוחנים את אופיו של אדם לפי השאלה 'האם היית חוצה איתו את הגבול בלילה'. אני באתי לכאן לומר שכן, אני סומך עליו".