מהומת התאגיד: המבקר אוסף חומרים לדו"ח בנושא
לאחר שרה"מ הצהיר כי הוא תומך ביוזמת סגירת התאגיד, הודיע מבקר המדינה כי הוא אוסף חומרים בנושא "יישום רפורמות בתחום השידור הציבורי", עקב "ההיקפים הכספיים, גורלם של מאות עובדים והחשיבות הציבורית לעניין"
בשיא סערת התאגיד, מבקר המדינה מודיע כי הוא אוסף חומרים בנושא "יישום רפורמות בתחום השידור הציבורי". המבקר, השופט (בדימוס) יוסף חיים שפירא, הנחה את יחידות הביקורת הנוגעות בדבר להתחיל באיסוף חומרים בנושא זה, לקראת ביקורת. המבקר קיבל את ההחלטה בהתאם למדיניותו לבצע ביקורת בזמן אמת, לנוכח ההיקפים הכספיים הכרוכים בנושא, גורלם של מאות עובדים והחשיבות הציבורית הנודעת לעניין.
ההערכה היא שהמבקר יערוך ביקורת על דרך קבלת ההחלטות הקשורות לתאגיד, אופן הקמתו וסינון המועמדים לעבוד בו. גורמים המעורים בנושא אמרו כי אין ספק שמה שקורה היום מטריד את מנוחתו של המבקר, והעיתוי לתחילת איסוף החומרים אינו מקרי.
אותם גורמים הוסיפו כי מבקר המדינה פתח באיסוף החומרים מיוזמתו שלו, ולא עקב פנייה של מי מחברי הכנסת או של עובדי רשות השידור או התאגיד. בתקופה האחרונה זרם למבקר מידע רב בנושא, והוא מתכוון להשלימו באמצעות איסוף החומרים שיוביל בסופו של דבר לדו"ח בנושא.
שפירא מסר כי הוא אוסף חומרים בעניין התאגיד שעות ספורות לאחר דיון בוועדת הכלכלה בנושא. בפתח הדיון אמר יו"ר הוועדה ח"כ איתן כבל מהמחנה הציוני: "ראיתי שטיקים ותרגילים מסריחים, אבל דבר כזה עוד לא ראיתי. מעשה כל כך ציני, כל כך נכלולי ואופורטוניסטי. אני חושב שראש הממשלה שורף את הבית".
יו"ר תאגיד השידור הציבורי, גיל עומר, התייחס בפעם הראשונה בקולו לסערה. הוא הדגיש כי גוף השידור שבראשו הוא עומד מוכן להתחיל לשדר באחד בינואר 2017: "בתאריך הזה אנחנו יכולים לשדר את 'קול ישראל מירושלים'. באנו למשימה הזאת עם מטרה ברורה, להקים גוף תקשורת מגוון שנותן את כל הדעות שנמצאות בחברה הישראלית. אין עוד כלי תקשורת במדינה שהוא כל כך מגוון ונותן כל כך הרבה גיוון בדעות ובייצוג של האוכלוסייה".
ביום שני, בפתיחת מושב הכנסת, התבטא ראש הממשלה בנימין נתניהו לראשונה בנושא מאז החלה הסערה. ראש הממשלה הצהיר כי יפעל לסגירת תאגיד השידור הציבורי "כאן", הנמצא בשלבי הקמה ואמור היה להתחיל לשדר בחודשים הקרובים. נתניהו הודיע על חזרה לאחור ושיקום רשות השידור - שעל סגירתה הוחלט לפני כשנה וחצי. "אנחנו נשקם את הרשות ונעשה זאת באחריות כספית", אמר נתניהו. שר האוצר משה כחלון, שהחרים את אותה ישיבה, הודיע: "אני לא מתכוון לוותר, אם צריך - אטיל וטו".
תאגיד השידור הציבורי הוקם בעקבות רפורמה שנועדה לסגור את רשות השידור המסואבת, לבטל את תשלום האגרה, ולהקים במקומה תקשורת ציבורית, שאינה נשענת על הכנסות מסחריות, באופן חסכוני ויעיל יותר.
לאחר שכבר הוקם התאגיד, וזמן קצר לפני שהוא אמור להתחיל לפעול, החליט נתניהו לבטל את הרפורמה והבטיח - "נשקם" את רשות השידור. על כך ניטש כעת הקרב בינו ובין שר האוצר כחלון.