שתף קטע נבחר

 

ניצחה בכל הערים הגדולות - והפסידה בבחירות

מניו יורק עד לוס אנג'לס, מיוסטון עד פילדלפיה: קלינטון גברה על טראמפ כמעט בכל 30 הערים הגדולות בארה"ב, אבל התבוסות בעיירות ובפרברים, המתמודדים הנוספים ש"גנבו" קולות וקריסת "חומת האש" הובילו למהפך. מאחורי התוצאות

 

נאום ההפסד של הילרי קלינטון    (רויטרס)

נאום ההפסד של הילרי קלינטון    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

היא ניצחה בניו יורק ובלוס אנג'לס, בשיקגו וביוסטון, בפילדלפיה ובאינדיאנפוליס - אבל בבחירות היא הובסה. ניתוח תוצאות הצבעת הערים הגדולות בבחירות בארצות הברית מראה בדיוק עד כמה ארצות הברית היא אומה מחולקת. בזמן שרוב גדול מהמיעוטים בחר בהילרי קלינטון, תושבי הפרברים והעיירות השונות הצביעו דונלד טראמפ - ואף שככל הנראה ברוב הקולות הוא לא זכה, טראמפ נבחר לנשיא ה-45 של ארצות הברית.

 

המועמד הרפובליקני עשה את הבלתי ייאמן אף שהובס כמעט בכל אחת מ-30 הערים הגדולות במדינה. בניו יורק הוא ניצח רק ברובע הקטן ביותר, סטטן איילנד, וזכה בפחות מרבע מהקולות בארבעת הרבעים האחרים - קווינס, ברוקלין, ברונקס ומנהטן, שם גרפה קלינטון 87.2% מהקולות. בלוס אנג'לס, העיר השנייה בגודלה בארצות הברית אחרי ניו יורק, קיבלה קלינטון 71.5% מהקולות. בטקסס קלינטון אמנם הפסידה, אבל בערים הגדולות במדינה - יוסטון, דאלאס, אוסטין ואל-פאסו - היא צברה יותר מ-50% מהקולות וגברה בכל אחת מהן על טראמפ.

 

 

למעשה, מבין 30 הערים הגדולות בארצות הברית, הנשיא הנבחר ניצח רק בארבע מהמחוזות שבהם שוכנות אותן ערים - במחוז שבו נמצאת פיניקס, בעיקר מכיוון שהוא כולל גם ערים קטנות יותר; באוקלהומה סיטי, העיר הגדולה במדינה שבה אף אחד מעשרות המחוזות לא נצבע בצבע הדמוקרטי הכחול; וכן בג'קסונוויל שבפלורידה (בפער קטן מאוד) ובפורת' וורת', טקסס. מנגד, חלק מהניצחונות של קלינטון היו בפערים אדירים - כך למשל בפילדלפיה (82.4% תמיכה) ובסן פרנסיסקו (85.3%).

 

הסיפור של בחירות 2016

כמעט בכל אחת מ-50 המדינות השונות בארצות הברית, ניתן לראות את הכתמים הכחולים בערים הגדולות שבחרו בדמוקרטים, ומסביבם ים של אדום - מחוזות שבזה אחרי זה בחרו טראמפ, והובילו אותו לניצחון. סוכנות הידיעות AP סקרה לפני הבחירות עשרה מחוזות שעשויים לבשר את זהות הנשיא. אחד מהם, מחוז בלמונט באוהיו, הוא כנראה הסיפור של בחירות 2016.

 

נאום הניצחון של דונלד טראמפ

נאום הניצחון של דונלד טראמפ

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בלמונט הוא אחד מבין שלושה מחוזות שעל גדות נהר אוהיו שבהם ניצח אובמה ב-2008, אבל הפסיד ב-2012. 90 אחוזים מתושבי המחוז הם לבנים. מספר המצביעים במחוז עם השכלה אקדמית קטן בהשוואה לאוכלוסייה הכללית במדינה, וההכנסה החציונית במחוז נמוכה מהנתונים ברמה הלאומית - גורמים ששיחקו לטובתו של טראמפ. ואכן, הפעם טראמפ ניצח במחוז זה בפער עצום וגרף 67.9% מהקולות - לקראת ניצחון באוהיו, המדינה שמאז 1964 ניבאה את זהות הנשיא - ובארצות הברית כולה.

 

המיליארדר חלף על פני רף 270 האלקטורים עמוק בתוך הלילה האמריקני, אבל - כמו ג'ורג' בוש הבן בשנת 2000 - הוא לא זכה ברוב הקולות. לפי התוצאות הנוכחיות, ואחרי ספירת כ-92% מהקולות, 47.7% מהבוחרים האמריקנים הצביעו לקלינטון - 59,646,983 איש נכון לשעה 21:15 שעון ישראל. לעומת זאת, 47.5% בחרו טראמפ - 59,436,953 מצביעים, כ-210 אלף איש פחות מהיריבה.

מפת ויסקונסין. כמו כל ארה"ב - כתמים כחולים, והרבה אדום ()
מפת ויסקונסין. כמו כל ארה"ב - כתמים כחולים, והרבה אדום

תומכי טראמפ חוגגים ניצחון בניו יורק - שהצביעה לקלינטון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תומכי טראמפ חוגגים ניצחון בניו יורק - שהצביעה לקלינטון(צילום: רויטרס)

הלם במטה קלינטון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הלם במטה קלינטון(צילום: EPA)

זה לא עזר לקלינטון, בעיקר בגלל התמוטטות "חומת האש" שלה - ארבע מדינות מהמערב התיכון שבהן הובילה כל העת בסקרים, ונחשבו לתעודת הביטוח שלה בדרך לנשיאות. בווירג'יניה, שכלל לא נחשבה למדינה מתנדנדת, היא ניצחה רק אחרי קרב צמוד ומורט עצבים. בפנסילבניה הגדולה, שמחלקת 20 אלקטורים, היא הפסידה במפתיע לטראמפ. מישיגן עדיין לא הוכרעה סופית, אבל גם שם היא בפיגור במניין הקולות.

 

"הבטוחה" של קלינטון הביאה לטראמפ ניצחון

המדינה הרביעית היא ויסקונסין, שגם היא נספרה כמדינה כחולה בטוחה. ויסקונסין בחרה בדמוקרטים ברצף מאז 1984, ומכיוון שקלינטון הייתה בטוחה כל כך בניצחון שם - היא הייתה למועמדת הראשונה ממפלגה גדולה מאז 1972 שכלל לא הגיעה למדינה במהלך הקמפיין. אבל אותה ויסקונסין היא זו שהעבירה את טראמפ אל מעבר ל-270 האלקטורים וסיימה את חלום הבית הלבן של קלינטון.

 

אחת הסיבות להפסד שם - ואולי להפסד של קלינטון בבחירות בכלל - היא העובדה שהפעם לא היה זה מרוץ דו-ראשי. בוויסקונסין, וכך גם בפנסילבניה ובפלורידה, ניצח טראמפ בפער של אחוז בודד. שני המועמדים הנוספים, גארי ג'ונסון הליברטריאני וג'יל סטיין מהירוקים, צברו באותם מרוצים לפחות שלושה אחוזי תמיכה בסך הכול - ויכול להיות שהשתתפותם בבחירות הייתה זו שהכריעה אותן לטובת הרפובליקנים. סגנו של ג'ונסון אף אמר ימים לפני ההצבעה כי בין קלינטון לטראמפ "ברור שאצביע קלינטון", וגם הירוקים הם לרוב תומכי המפלגה הדמוקרטית. אבל הפעם היו לבוחרים האמריקנים אופציות נוספות, והתוצאה הסופית היא - דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הילרי קלינטון. מאחורי התבוסה
צילום: AFP
מומלצים