תגידו צ'יז: מדריך לבחירת צלם לחתונה שלכם
מה חשוב שתשאלו כבר בפגישתכם הראשונה, ואיך להפחית את הסיכויים לבעיות עתידיות? רגע לפני שאתם בוחרים את האיש שיהפוך את הזיכרונות שלכם לנצחיים, קיבצנו כמה דברים שחשוב שתשימו אליהם לב
בחירת צלם לחתונה היא אחד החלקים המאתגרים ביותר בתהליך ההכנות, בעיקר מכיוון שהאירוע עתיד לחלוף הרבה יותר מהר ממה שנדמה לכם, ובסופו של דבר כל מה שיוותר לכם ממנו מלבד הזיכרון הרומנטי, הוא התיעוד. ולמרות שלפעמים רק רוצים לסגור דברים וכמה שיותר מהר, כשמדובר בבחירת הצלם שילווה אתכם ביום הגדול של חייכם, כדאי לקחת עוד נשימה ולנהל את הנושא בצורה נכונה.
הבינו, בחירת צלם היא ממש לא עניין של מה בכך. יום החתונה הוא יום אינטנסיבי, עמוס, מלחיץ, מרגש ומורכב, ואם לא תשקיעו זמן בבחירת הצלם שיהיה הכי נכון עבורכם, אתם עלולים לחוות חוויה לא נעימה, שתישאר אתכם אחר כך בתמונות שתקבלו (הרי מי יכול לחייך כשהוא לחוץ או עצבני?). כדי להימנע מראש מהמצבים הללו, להלן 12 שאלות שחשוב שתשאלו את הצלם המיועד, כבר בפגישתכם הראשונה.
1. האם אתה הצלם שיהיה נוכח בחתונה שלנו?
2. מהי לדעתך החבילה המתאימה לנו בהתאם לכמות המוזמנים ואופי האירוע?
3 האם סגנון הצילום שלך הוא מבוים או דוקומנטרי?
4. איפה נערכים צילומי החוץ?
5. כמה זמן מראש כדאי למשפחה הקרובה להגיע לאירוע?
6. האם התמונות יעברו עיבוד?
7. כמה תמונות נקבל בסופו של דבר?
8. האם כבר צילמת באולם/גן האירועים שבו עתידה להתקיים החתונה שלנו?
9. האם התמונות והווידאו שיצולמו באירוע מגובות, ואם כן אז באיזה אופן?
10. האם הצוות שלך עבד איתך בעבר ?
11. תוך כמה זמן נקבל את החומרים?
12. מהם תנאי התשלום והביטול?
צלם שיהיה קשוב אליכם ויתייחס אליכם יפה ובסבלנות, יעשה זאת גם ביום החתונה. צלם שמחובר לזוג בפאן האישי (אפילו מעט), יביא לכם בסופו של דבר עבודה הרבה יותר אישית. לא מעט זוגות בוחרים צלם או ספק אחר מתוך התפשרות בגלל המחיר. זכרו כי הבדל קטן במחיר הוא הוצאה חד-פעמית, ואילו תמונות טובות שאתם מחוברים אליהן גם בפאן האישי - הן מזכרת לנצח!
בהמשך כדאי להכין רשימת שאלות לעצמכם, כגון: האם אני מתחבר לצלם באופן אישי? האם השיחה זרמה? האם היה לי נעים איתו? האם הוא חזר אליי בזמן סביר? האם הצלם היה קשוב אליי והבין את כל רצונותיי? האם אני יכול לסמוך על הצלם שיעמוד בדרישות שלי ויבין את החששות שלי? האם הצלם עשה עליי רושם של אדם ישר שאני יכול להפקיד בידיו את תיעוד האירוע ללא חשש? אם יש לכם דרישות מסוימות וחששות, שאלו את עצמכם האם הוא יוכל לעמוד בזה ושווה שאפילו תשתפו אותו בכך. מעבר לשאלות, אם הצילום מאוד חשוב לכם, מומלץ להיערך לאירוע בפעולות הבאות:
1. הכינו רשימה של כל הדברים שחשוב לכם להנציח, ודאגו להעביר אותה לפני החתונה לצלם, כדי שלא יהיו אי הבנות. ברשימה יכולות להופיע מזכרות קטנות שאתם מחלקים לאורחים, קישוטים מיוחדים, חופה מיוחדת שהכנתם בעצמכם וכדומה.
2. ניתן גם להכין רשימה של האורחים החשובים באירוע. רצוי לציין כמה בני משפחה מדרגה ראשונה צריכים להצטלם, וכך הצלם יוכל לדעת בוודאות שכל מי שהיה חשוב לכם – אכן צולם, ולא תגלו בסוף שהדודה האהובה והסופר חשובה לאימא שלך נשארה מחוץ לאלבום.
3. הסבירו לצלם מה עומד לקרות מבחינת לוחות הזמנים, כדי שלא יקרה מצב שבדיוק בנאום של סבא הוא יצא לעשן ופספס הכל.
4. אם חשוב לכם מאוד להצטלם עם כל האורחים, כדאי לבקש כבר בתחילת האירוע מהצלם לעבור איתכם שולחן-שולחן. הצלם לא מכיר את הנפשות הפועלות. הוא לא יודע עם איזה שולחן כן כדאי להצטלם ועם איזה לא, ולכן כדאי לעשות את זה בשלב מוקדם באירוע. כך תמנעו ממצב שבו אנשים חשובים לא יצטלמו.
5. במידה ויש לכם בקשות מיוחדות לגבי סרט הווידאו, כדאי לברר מראש עם הצלם/העורך מה הפורמט שהם חשבו לעשות, ובמידה וראיתם משהו שאהבתם – תעבירו אליהם להשראה, ותבקשו שיכינו משהו דומה.
6. בסופה של הפגישה עם הצלם רצוי לבקש ממנו שיעביר אליכם את תכני הפגישה במייל כתוב, כדי שתוכלו לשבת בבית ולעבור על הדברים בצורה מסודרת.
טיפ אחרון: לא מומלץ לפגוש יותר משניים-שלושה ספקים, כי זה סתם מבלבל ומייגע. התייעצו עם חברים, תציצו על ביקורות ותשאלו את השאלות הנכונות, ואל תשכחו לבקש לראות צילומים מחתונה מלאה, לא רק כמה תמונות מכל מיני חתונות. חשוב לראות שהצלם יודע להתמודד עם תנאי תאורה שונים בשעות שונות ולוקיישנים שונים. ואחרי כל הרשימות, בסופו של דבר תזכרו ליהנות גם מתהליך ההתארגנות לאירוע. אל תהפכו את העניין למשהו מעיק, מדובר באירוע משמח מרגש וחשוב שתזכרו אותו ככזה.
קרין מגן היא צלמת סטילס וצלמת אירועים, המתמחה בצילום חתונות.