שתף קטע נבחר

הושג הסכם: קק״ל תעמוד לביקורת מבקר המדינה

לאחר משא ומתן של כמעט שנה, אישרו הגורמים הרלוונטיים ובהם דירקטוריון קק״ל, הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית והממשלה את הכפפת קק״ל לביקורת מבקר המדינה

לאחר משא ומתן של כמעט שנה, אישרו הגורמים הרלוונטיים ובהם דירקטוריון קק״ל, הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית והממשלה את הכפפת קק״ל לביקורת מבקר המדינה.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

בשבועות הקרובים צפוי להתקיים טקס חגיגי ובו יחתמו מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, יו״ר קק״ל, דני עטר, ונציג הממשלה על ההסכם.

 

יו"ר קק"ל, דני עטר (צילום: ינאי יחיאל) (צילום: ינאי יחיאל)
יו"ר קק"ל, דני עטר(צילום: ינאי יחיאל)

חוק מבקר המדינה מגדיר כי רק גופים ממשלתיים נמצאים תחת פיקוח ובקרה של מבקר המדינה, ואילו קק״ל הינו ארגון עצמאי שפועל שלא למטרת רווח, ולכן אינו כפוף למבקר המדינה. כדי לאפשר למבקר בכל זאת לבקר את הארגון, החלו הצדדים במשא ומתן שיגדיר את תחומי האחריות והסמכות של מבקר המדינה בקק״ל ובחברות הבת שלה, הנושאים המבוקרים ונהלי הפעולה, וזאת תוך הקפדה ושמירה על קק״ל כגוף עצמאי.

 

לאחר ההגעה לנוסח מוסכם, עלה הנוסח לדיונים ואישורים גם בקרב הנהלת הארגון ודירקטוריון קק״ל. לאחר אישור ההנהלת ההסתדרות הציונית העולמית, שמהווה את ארגון הגג של קק״ל, שנתנו בשבוע שעבר את האור הירוק הנדרש לחתימה על ההסכם.

 

בעקבות האישור אמר עטר: ״אני מאמין בביקורת עצמית ומוביל מהלכים של משוב ותיקון בתוך הארגון. אנחנו מעודדים את העובדים וחברי הדירקטוריון להציף נושאים ולהוביל לשינוי - אך בעיני זה לא מספיק. ארגון כמו קק״ל המשרת את הציבור ואת העם היהודי חייב להחיל על עצמו נורמות מחמירות של מנהל תקין ושקיפות. ביקורת המדינה היא כלי מרכזי, שיכול לסייע בקידום והטמעת נורמות אלה, כמו גם בהגברת אמון הציבור ואמון התורמים בפעילות הארגון, תוך שמירה על עצמאותנו. אני רוצה להודות למבקר המדינה השופט בדימוס שפירא על ההבנות והסיוע במהלך תהליך גיבוש ההסכם, ועל הסכמתו המבורכת להכניס את הארגון לביקורת״.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים