שתף קטע נבחר

בלי ארנק: שופינג, הדור הבא

במקום להוציא את הארנק, תעבירו את הנייד או פשוט הניחו את השרוול על אזור התשלום. נשמע לכם מוזר? בלאק פריידי בפתח וזה הזמן לפתוח את הארנק הדיגיטלי ולהכיר את אמצעי התשלום החדשניים שעושים את הקנייה נוחה ויעילה

בשיתוף Mastercard

 

לקנות בלי להוציא כסף מהארנק? עד לפני כמה שנים רעיון כזה היה נשמע כמו פנטזיית שופינג עתידנית. אבל הארנק הדיגיטלי קירב את הרעיון הדמיוני למציאות - הקנייה נעשית מבלי שהשטרות יוצאים מהארנק וללא צורך בכרטיס הפלסטיק.

 

הארנק הדיגיטלי הוא לא עוד מכשיר או אביזר שאנחנו צריכים לקחת אתנו בתיק או בכיס. הוא למעשה אפליקציה המותקנת בטלפון החכם המאפשרת לנו לבצע תשלומים ולהעביר כספים באמצעות מכשיר הטלפון. זהו אמצעי תשלום נוח במיוחד בימי מכירות עמוסים כמו הבלאק פריידי, כאשר המרוץ אחרי הפריטים הנחשקים בשיאו וכל משקל עודף או פעילות מסורבלת, מפריעים לדבר האמיתי – הקניות.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

וזאת רק ההתחלה - הארנק הדיגיטלי הוא אחד ממספר אמצעי תשלום דיגיטליים וחידושים בתחום, שחלקם כבר קיימים בשוק וחלקם נמצא בפיתוח. הנה כל השיטות לתשלום דיגיטלי:

 

חדשנות טכנולוגית לתשלומים בחנויות פיזיות

טכנולוגיית ה-NFC (ראשי תיבות של Near field communication): התשלום מתבצע באמצעות קירוב המכשיר הסלולרי, שבתוכו מותקן שבב, למסוף אשראי מיוחד. בישראל כבר קיימים לא מעט בתי עסק בהם מותקנת הטכנולוגיה הזו ועל פי התקנות החדשות של בנק ישראל תותקן בכל מסוף אשראי חדש החל משנת 2017.

 

תשלום באמצעות מוצרים לבישים: לא רק באמצעות הטלפון החכם - טכנולוגיית ה-Contactless מאפשרת תשלום באמצעות שבב זעיר הנמצא על מוצר לביש, כגוןף בגד, שעון, משקפיים ועוד. Mastercard השתתפה בפיתוח מוצר המאפשר תשלום בעזרת ג'קט, שבצדו הפנימי הודבק שבב והתשלום נעשה על ידי לחיצה על שרוול הג'קט.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

Visa payWave היא דרך נוספת לשלם ללא ארנק שנחשפה בעזרת חליפה מיוחדת שיוצרה באוסטרליה. המותג M.J. Bale, יחד עם בנק Heritage וחברת ויזה, יצרו את חליפת "ג'יימס בונד", שנקראית כך משום ש"בונד לעולם לא מחזיק ארנק בכיס האחורי," אמרו היוצרים. כך ניתן להצמיד את החפתים למכשיר התשלום והסכום מועבר יחד עם הפרטים הנחוצים אל החנות בה נרכשו המוצרים. 

 

תשלום באמצעות רובוט Pepper: זה כבר נשמע כמו מדע בדיוני, אבל בהחלט יתכן שנראה בעתיד בתי עסק בעולם בהם רובוטים מחליפים את המוכרים האנושיים. האינטראקציה עם הרובוט פשוטה וידידותית למשתמש ועל ידי סריקת קוד QR שנמצא על גבי הרובוט או שימוש בטכנולוגיות Contactless אחרות ניתן יהיה להכניס את פרטי התשלום ולקבל המלצות עבור קניות שונות.

 

חדשנות טכנולוגית בקניה מקוונת

שירות תשלומים דיגיטלי החוסך למשתמש זמן בתהליך הרכישה המקוונת: השירות, דוגמת MasterPass, פייפאל ואחרים, מאפשר לכל משתמש להזין בעת הרישום הראשוני את פרטי התשלום - אשר נשמרים בצורה מאובטחת - ולאחר מכן לבצע תשלומים דיגיטליים מאובטחים במהירות ובפשטות מכל מכשיר ובכל הערוצים מבלי שיצטרכו למלא את פרטי הכרטיס והמשלוח (אפשרי בעת רכישה מקוונת באינטרנט, דרך אפליקציה או בחנות פיזית).

 

אינטרנט של דברים: כיום מוצרים טכנולוגים רבים מתקשרים בינם לבין עצמם, דבר המוביל לאוטומציה במגוון תחומים, כדוגמת הבית החכם, העיר החכמה ועוד.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

אפליקציה ייעודית של Mastercard הנמצאת במחשב של מקרר מתוצרת סמסונג - מקרר חכם עם מסך מגע ענק המחובר לאינטרנט - מאפשרת לרכוש מוצרים בלחיצת כפתור. שיתוף פעולה נוסף מאפשר תשלומים בעזרת השעון החכם של אפל באמצעות שירות התשלומים Apple Pay.

 

תשלום באמצעות סלפי או טביעת אצבע: מדובר בביצוע עסקה אינטרנטית באופן המוכר לנו כיום, אולם התשלום ואישור העסקה מתבצע על ידי זיהוי טביעת אצבע או תצלום סלפי במקום הקשת קוד סודי או הזנת פרטי זיהוי נוספים. פיילוט שערכה חברת Mastercard, שבדק את יעילות הטכנולוגיה העלה כי 90% מהמשתתפים מעדיפים את שיטת התשלום החדשה ו-75% מהם אמרו שהם סבורים כי טכנולוגיה זו תמנע הונאות וזיופים. 

  

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

 

בשיתוף Mastercard

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
קניתי חולצה ושילמתי דרך השעון!
צילום: shutterstock
מומלצים