שתף קטע נבחר

 

מודיעין מובילה בגיוס בנים, הוד השרון בגיוס בנות - והיישוב החרדי שמפתיע. נתוני הגיוס

אגף כוח אדם בצה"ל פרסם דירוג של הערים השונות לפי מדד המשקלל אחוזי גיוס, שירות קרבי ויציאה לקצונה. מודיעין מובילה אצל הבנים, הוד השרון אצל הבנות. יהוד מזנקת למקום השני, באלעד השיעור היחסי הגבוה ביותר של קרביים. ומי העיר בעלת שיעורי הקצונה הגבוהים ביותר?

מודיעין מובילה גם השנה במדד המתגייסים לבנים, הוד השרון לבנות ונס ציונה מובילה בקרב היוצאים לקצונה. צה"ל ממשיך היום (ה') לפרסם נתונים על מאפייני הגיוס, והפעם מדובר במדד המנתח את הערים השונות. בין הנתונים התגלתה הפתעה נעימה אחת: בעיר החרדית אלעד נרשם השיעור היחסי הגבוה ביותר בגיוס ליחידות קרביות, ככל הנראה בשל העובדה שכשצעירים חרדים מתגייסים – הם על פי רוב עושים זאת במסגרת ייעודית לוחמת המותאמת אליהם.

 

הנתונים שפרסם אגף כוח האדם בצה"ל מכונים "ליגת הערים". מדובר ברשימה המדרגת את היישובים לפי מדד המשקלל אחוזי גיוס, משרתים ביחידות קרביות ויוצאים לקצונה. מדובר בנתונים שנאספו על ילידי 1995, הצפויים להשתחרר במהלך השנה הקרובה, ומשקלל את הערים שבהן פוטנציאל הגיוס השנתי היה 100 חיילים או יותר. הנתונים שנאספו לא כוללים מועצות מקומיות וערים ערביות.

 

בדירוג בין הגברים מובילה גם השנה העיר מודיעין, עם ציון של 82.4% - המשקלל שיעור גיוס, שירות קרבי ויציאה לקצונה. העיר יהוד זינקה שישה מקומות ומדורגת שנייה עם 82.2%. את החמישייה הראשונה משלימות גבעת שמואל (81.9%), ראש העין (81.3%) ונס ציונה (80.3%).


בציון המשוקלל בקרב נשים מובילה גם השנה הוד השרון עם ציון 85.2%. נס ציונה עלתה חמישה מקומות ומדורגת שנייה עם 83.7%. אחריהן מודיעין (83.6%), קריית אונו (82.5%) ונשר (81.0%).

 

העיר בעלת שיעור המתגייסים הגבוה ביותר לקרבי היא אלעד עם 56.8%. אחרי אלעד ראש העין (55.6%), מעלות-תרשיחא (55%), מודיעין (53.5) וגבעת שמואל (53.3%).

 

שיעור הקצינים הגבוה ביותר במחזור זה הגיע מנס ציונה (12.9%), ואחריה מודיעין (12.7%), הוד השרון (12.7%), רמת השרון (12.4%) וגבעת שמואל (12.3%).


 


את רשימת המועצות המקומיות הגדולות בקרב הגברים מובילה גדרה (85.4%) ובקרב הנשים כוכב יאיר (76.8%).

 

את רשימת המועצות המקומיות הקטנות בקרב הגברים מוביל היישוב הר אדר (78.8%) ובקרב הנשים היישוב עומר (82.4%).

 

אתמול פרסם צה"ל נתונים כלליים על שיעור הגיוס והמוטיבציה לשרת ביחידות קרביות. על פי הנתונים, נרשמה ירידה בשיעור המעוניינים בשירות ביחידות קרביות: ב-2013 הוא עמד על 70.3%, ב-2014 אחרי צוק איתן על 70.8%, ב-2015 על 71.9%, ואילו השנה על 69.8% בלבד.

 

כחלק מההתמודדות בצה"ל עם רמת המוטיבציה, החל מהשנה הבאה יוענק מימון לתואר ראשון או למידת מקצוע ללוחמים שישתחררו מיחידות קרביות והרקע שלהם מוגדר "אוכלוסייה מוחלשת" או חיילים בודדים. בעתיד תורחב ההטבה לכל המשרתים בקרבי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חיילים בבקו"ם
צילום: עידו ארז
מומלצים