טראמפ מגנה את הארגון הניאו-נאצי שתומך בו
תנועת "אלט-רייט" תומכת בעליונות הגזע הלבן ומפיצה אידיאולוגיה של שנאת זרים ואנטישמיות. חבריה מאמינים שדונלד טראמפ ויועצו סטיב באנון ישרתו את מטרתם בבית הלבן. אחרי שכנס שבו הצדיעו החברים במועל יד וקראו "הייל טראמפ" עורר סערה הנשיא הנבחר מגנה את הארגון הקיצוני: "מתכחש אליהם"
בשבת האחרונה נאם ריצ'רד ספנסר, ממנהיגי "אלט-רייט", בכינוס בוושינגטון שאליו הגיעו כמה מאות תומכים. בקטע שעלה לרשת ועורר סערה נראים חלק מהמשתתפים מצדיעים במועל יד כדי לחגוג את ניצחונו של טראמפ בבחירות. "הייל טראמפ!", קורא ספנסר לקול תשואות המשתתפים. אמש, בפגישה עם כתבי ועורכי "ניו יורק טיימס", גינה הנשיא הנבחר את התנועה הקיצונית שהריעה לניצחונו.
"אני מגנה אותם ומתכחש אליהם", צוטט טראמפ בפגישה עם מערכת העיתון, ואמר שהוא לא רוצה "להמריץ" את הפעילים הקיצוניים. חברי הארגון, שבעקבות ניצחונו של טראמפ מעורר עניין גדול בארה"ב, כולל פעילים ניאו-נאצים, לאומנים לבנים ואנטישמים. בסרטון אמר ספנסר שאמריקה שייכת לאנשים לבנים, וגינה את כל מי שיצא נגד הארגון. "הם היצורים הנתעבים ביותר שהיו אי פעם בכדור הארץ", אמר. ספנסר אמר כי הניצחון של טראמפ "הוא הניצחון של האנשים שלנו".
ספנסר מנהל את המכון למדיניות לאומית, שמתאר את עצמו כמכון של "המורשת, הזהות והעתיד של הצאצאים האירופאים בארה"ב וברחבי העולם". לספנסר ניתן הקרדיט של המצאת המונח "אלט-רייט", קיצור של "ימין-אלטרנטיבי", לפני שמונה שנים. ספנסר, כמו חברים אחרים בארגון, מאמין שלו ולטראמפ יש את אותה השקפת עולם. "האם אתם חושבים שזה צירוף מקרים שכל מי שדומה לי אוהב את טראמפ ותומך בו?", שאל ספנסר.
"להפסיק את ההגירה ל-50 שנה"
חלק מהמדיניות של הארגון, במסגרת אידיאולוגית עליונות הגזע הלבן, היא להפסיק את ההגירה לארה"ב למשך 50 שנה. ספנסר מאמין שהדבר יעזור לשמור על רוב לבן בחברה האמריקנית. ספנסר מקווה שבאמצעות טראמפ יוכל הארגון להשפיע על פעילות הממשלה.
ספנסר אמר ל"גרדיאן" כי "עם דונלד טראמפ אנחנו מרגישים כאילו שיש לנו בפעם הראשונה 'כלב שמירה' במאבק. ואיתו יש סיכוי אמיתי שנתחיל להשפיע עם המדיניות והתרבות שלנו". אנשי הימין-הקיצוני אופטימיים לא רק מבחירתו של טראמפ, אלא גם מההחלטה למנות את סטיב באנון ליועץ ואסטרטג בכיר לנשיא.
באנון, נזכיר, עמד בראש אתר החדשות הימני "ברייטברט" לפני שהצטרף לקמפיין של טראמפ במהלך הפריימריז הרפובליקניים. חלק מהביקורת שהוטחה נגדו הייתה שהאתר שימש שופר לאנשי "אלט-רייט". הערב הגן טראמפ על באנון במפגש עם אנשי ה"ניו יורק טיימס" ואמר כי באנון "אינו גזען".
לפי ספנסר, חלק מהדרכים של הארגון לבסס את השפעתו הוא באמצעות פרסום כתבות שתומכות בלאומנות לבנה ברשת. "אנחנו רוצים להשפיע על בני אדם. אנחנו רוצים להיות חוד החנית שיתחיל להשפיע על המדיניות, על התרבות ועל הפוליטיקה. וזה מה שאנחנו יכולים לעשות", אמר ספנסר.
בשעה שפעילים ניאו-נאצים וארגונים קיצוניים דוגמת הקו-קלוקס-קלאן עורכים לעיתים עצרות פומביות, הפעילים של "אלט-רייט" מעדיפים להפיץ את משנתם בפורומים באינטרנט או ברשתות החברתיות, בעיקר בטוויטר. הם מעדפים "ממים" על מצעדים, שבהם הם לועגים ליהודים וטוענים שהאמריקנים הלבנים נמצאים תחת מתקפה של ארגוני מיעוטים.
ראש הליגה למניעת השמצה, אורן סגל, אמר על "אלט-רייט" כי "השנאה והקנאות לא השתנו. מה שהשתנה זה השם, החזות והאמונה שיש להם מישהו בחלונות הגבוהים ביותר". ריצ'רד כהן, נשיא ארגון מאלבמה שעוקב אחרי פשעי שנאה והארגונים שאחראיים להם, אמר כי מדובר ב"מיתוג מחודש של לאומיות לבנה". כהן קרא לזה "האנרגיה מאחורי מבול ההטרדות האנטישמיות והגזעניות ברשתות החברתיות במשך כל הקמפיין לנשיאות".