שתף קטע נבחר

 

הפרקליטות תתנגד לשחרור מוקדם למשה קצב

שלושה ימים לפני הכרעת ועדת השחרורים, נודע כי הפרקליטות תתנגד גם הפעם לשחרורו מהכלא של הנשיא שאנס. קצב עבר אמנם טיפול למכחישי עבירה - אך הוא ממשיך להכחיש ולא מסכים להתנצל בפני הנשים

ועדת השחרורים תתכנס ביום ראשון לדון בבקשתו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב לשחרור מוקדם מהכלא - והפרקליטות צפויה להתנגד פעם נוספת לבקשת השחרור. בפרקליטות סבורים כי אין בנתונים החדשים כדי להוות שינוי נסיבות המצדיק שינוי החלטות קודמות, אין בטיפול שהוא עבר - שלא היה משמעותי - כדי להפוך אותו לראוי לשחרור, ויש לתת משקל משמעותי לפגיעה בנפגעות העבירה, בין היתר נוכח ההכחשה הציבורית של האסיר. עם זאת, גורמים בפרקליטות ציינו כי "ככל שיתקדם קצב בטיפול משמעותי, נשקול מחדש את עמדתנו".

 

הנשיא שאנס השתתף בטיפול למכחישי עבירה מאז שבפעם האחרונה נדחתה בקשתו לצאת לחופשי, אך הוא לא מודה בעבירות שבהן הורשע ואף לא הביע חרטה בפני הנשים. אם תתקבל בקשתו בוועדת השחרורים והפרקליטות לא תבקש לערער, ישוחרר קצב מיד לאחר הדיון מכיוון שכבר ריצה יותר משני שלישים משנות המאסר שהוטלו עליו.

 

משה קצב לצד רעייתו גילה עם צאתו לחופשה בראש השנה (צילום: אבי מועלם) (צילום: אבי מועלם)
משה קצב לצד רעייתו גילה עם צאתו לחופשה בראש השנה(צילום: אבי מועלם)

בפני ועדת השחרורים שתתקיים ביום ראשון בכלא מעשיהו יהיו מונחות חוות דעת של הרשות לשחרור האסיר, שכבר בדיון הקודם המליצה על שחרורו המוקדם בכפוף לתוכנית שיקום שיעבור מחוץ לכותלי הכלא, חוות דעת של גורמי הטיפול בשב"ס שקובעת כי התנהגותו בכלא הייתה טובה, אין לו עבירות משמעת ומידעים מודיעיניים שליליים, וכן חוות דעת של הטיפול שעבר למכחישי עבירה.

 

הנשיא שאנס עבר את הטיפול הזה בחצי השנה האחרונה באופן פרטני, וגורמי הטיפול קבעו כי חל שינוי חיובי בגישתו. כמו כן בפני הוועדה מונחת חוות דעת שבה נקבע כי מסוכנותו נמוכה.

 

רק לפני כמה חודשים דחתה ועדת השחרורים את בקשת השחרור הקודמת של קצב, שכבר ריצה חמש שנות מאסר מתוך השבע שהוטלו עליו. "לא הגיעה העת להורות על שחרורו של האסיר ואין מקום לבטל את החלטתה הקודמת של הוועדה", נכתב באוגוסט בעת דחיית הבקשה. "הוועדה קבעה כי קצב יוכל להתייצב לפניה תוך שישה חודשים מהיום בתנאי שימשיך בהליך הטיפולי בכלא".

 

לאחר דחיית בקשת השחרור בחודש אפריל ערער קצב לבית המשפט המחוזי בלוד, וזה החזיר את ההכרעה לוועדת השחרורים שדנה בחוות דעת חדשה של הרשות לשיקום האסיר, שהמליצה לשחררו. כאמור, לבסוף נדחתה בקשתו של קצב. הפרקליטות אז התנגדה לשחרורו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים