בגלל ארדואן: שיא במספר העיתונאים העצורים בעולם
משנת 1990 עוקבת הוועדה להגנת עיתונאים אחר מעצר אנשי תקשורת ברחבי העולם. השנה נרשם שיא, בגלל טורקיה: "ארדואן ריסק את הפלורליזם". כרגע מוחזקים במעצר ברחבי העולם 259 עיתונאים לעומת 199 אשתקד
יותר עיתונאים נעצרו השנה על ידי השלטונות ברחבי העולם מאשר בכל שנה בשלושת העשורים האחרונים. לפי הוועדה להגנת עיתונאים הסיבה לנתון הגבוה היא גל המעצרים בטורקיה בעקבות ניסיון ההפיכה הכושל בחודש יולי. מצב החירום שהוכרז בטורקיה לאחר ניסיון ההפיכה הוביל את הממשלה לעצור יותר ממאה עיתונאים לסגור לפחות מאה כלי תקשורת.
בדו"ח השנתי שלה שפורסם הבוקר (יום ג') כתבה הוועדה כי נכון ל-1 בדצמבר מוחזקים לפחות 81 עיתונאים במעצר לפני משפט בטורקיה. הם יועמדו לדין על פעילות נגד ארצם. "בטורקיה יש מצור על חופש העיתונות מתחילת 2016. הרשויות עוצרות עיתונאים, מטרידות ומגרשות אותם, וסוגרות כלי תקשורת או משתלטות עליהם", מסר הארגון.
לפי הדו"ח 259 עיתונאים מוחזקים כרגע במעצר ברחבי העולם בהשוואה ל-199 בתקופה המקבילה אשתקד. מדובר במספר הגבוה ביותר מאז 1990, אז החל הארגון לעקוב אחר מעצרי העיתונאים. המספרים לא כוללים עיתונאים שנעלמו או כאלו שמוחזקים בשבי.
הנתונים של ארגון עיתונאים ללא גבולות, שכוללים גם בלוגרים, חמורים עוד יותר. "348 עיתונאים מוחזקים כרגע במעצר ברחבי העולם - 6% יותר מהתקופה המקבילה אשתקד", נכתב בדו"ח השנתי של הארגון. "רדיפת העיתונאים בעולם גוברת בקצב מזעזע", אמר כריסטוף דלואר, מזכ"ל עיתונאים ללא גבולות.
על המצב בטורקיה אמר דלואר: "טורקיה הפכה לכלא הגדול בעולם בתחום התקשורת. תוך שנה משטר ארדואן ריסק את כל הפלורליזם התקשורתי - והאיחוד האירופי כמעט שלא אמר דבר".
הוועדה להגנת עיתונאים מסרה כי אחרי טורקיה המדינה שעצרה הכי הרבה עיתונאים ב-2016 היא סין, שעמדה בראש הרשימה בשנתיים הקודמות. נכון ל-1 בדצמבר היו שם 38 עיתונאים במעצר. "בשבועות האחרונים סין החריפה את דיכוי העיתונאים שסיקרו הפגנות והפרות של זכויות אדם", נכתב בדו"ח. מצרים הגיעה שלישית עם 25 עיתונאים במעצר.
השנה, לראשונה מאז 2008, איראן לא נמצאת בין חמש הראשונות. לפי הדו"ח נכתב כי הסיבה היא שרבים מהעיתונאים שנעצרו לאחר בחירות 2009 שירתו את עונשי המאסר שלהם ושוחררו.