כרזת ההסתה נגד נתניהו: סטודנטית מבצלאל נחקרה במשטרה
הסטודנטית שתלתה את הכרזה באקדמיה לאמנות ולעיצוב נחקרה במשטרת ירושלים בחשד להסתה, ושוחררה ללא תנאים. פרקליטה: "המרצים ביקשו תרגיל בפוטושופ. היא רצתה להעביר מסר שביבי חונק את התקווה לשלום"
סטודנטית מהאקדמיה לאמנות ולעיצוב "בצלאל" בירושלים נחקרה הערב (יום ג') בתחנת משטרה בעיר בחשד להסתה בעקבות כרזה שבה הציגה את ראש הממשלה בנימין נתניהו ולפניו חבל תלייה.
לטענת עורך דינה, אחרי חקירה של רבע שעה שוחררה הסטודנטית ללא תנאים. הפרקליט, עו"ד רמי עותמאן, מסר כי "מדובר בתרגיל שביקשו ממנה המרצים ותו לא. מדובר בתרגיל שלמדו עליו בתוכנת הפוטושופ, ואין בו שום דבר שאפשר לפרש אותו כהסתה. בסוף התרגיל שהיא עשתה, היא שאלה את המרצה אם להשאיר את התמונה תלויה או להוריד, והוא אמר לה שהיא יכולה להשאיר".
הפרקליט הוסיף כי הסטודנטית תלתה עותק אחד בלבד של הפוסטר ו"היא לא שמה את התמונה של 'רבין בוגד'. מבחינתה, החבל לא אמור לחנוק את ביבי, זה בא להעביר מסר שביבי לא מקדם את השלום והוא חונק את התקווה לשלום. הוציאו את התמונה מההקשר שלה וכל המהומה שקרתה זה דבר פוליטי בגלל ששרת התרבות איימה בשלילת תקציבים וזה הגיע עד ליועמ"ש".
מבצלאל נמסר בתגובה כי "האקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים היא מוסד שומר חוק. בצלאל תשתף פעולה עם כל חקירה ותפעל לפי תוצאותיה. אנחנו נותנים למשטרה ולפרקליטות לעשות את עבודתם ומחכים לתוצאות הבדיקה".
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט קיבל הבוקר את המלצת פרקליט המדינה שי ניצן לפתוח בחקירת משטרה בחשד להסתה בעקבות הכרזה שנתלתה אמש. כרזת ההסתה נעשתה על רקע הכרזה המפורסמת מקמפיין הבחירות של נשיא ארצות הברית ברק אובמה שבה הוצגה תמונת אובמה והמילה HOPE. בפוסטר הזה הוצגה תמונתו של נתניהו עם חבל תלייה והמילה ROPE.
באגודת הסטודנטים של בצלאל אמרו אמש כי אינם יודעים מי אחראי להצבתו בחדר המדרגות שבין הכיתות במוסד האקדמי. כעבור כמה שעות הוסר הפוסטר מעורר המחלוקת מהקיר. מאגודת הסטודנטים בבצלאל נמסר בנוסף כי "מדובר בעבודה פרטית של סטודנט שבחר להביע עצמו בצינורותיו האישיים. אנו כמובן לא מחזקים מסרים הקוראים לאלימות ולהסתה מכל סוג שהוא ואף מתנגדים לכך. עם זאת, כמוסד לעיצוב אנו מאמינים בחופש הביטוי והאומנות, ובעד מתן ביטוי לכל קשת הדעות, בגבולות החוק".
מבצלאל נמסר בתגובה: "האקדמיה לאמנות ולעיצוב היא מרחב מוגן לחופש הביטוי בישראל, ומאפשרת לסטודנטים שיח חופשי, ביקורתי ויצירתי במגוון הנושאים המעסיקים אותם. עדיין לא ברור, ואנו מבררים, אם מדובר בתרגיל במסגרת קורס או בהתבטאות אישית של סטודנט, אולם בכל מקרה מדובר בביטוי פנימי במסגרתה של האקדמיה, כחלק משיח מתמשך בנושאי עיצוב, אמנות ותרבות, לרבות בשאלות של גבולות, שעתוק של דימויים, וזיכרון. התרגיל, מוצלח יותר או פחות, הוא חלק משיח מקצועי, תלוי על קיר פנימי במדרגות האקדמיה, ואינו מוצג באופן ציבורי או פומבי, אין בו משום הסתה פוליטית וכך הוא צריך להישפט".