שתף קטע נבחר

 

אודליה כרמון נגד שחרור קצב: "אנו בסדום ואין גבול לביזיון"

כרמון, שהעידה כי קצב הטריד אותה מינית בעת שכיהן כשר התחבורה, תקפה את שחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר: "מעיד על השפל הערכי והמוסרי של החברה שבה אנו חיים"

 

 

"שחרור קצב - שפל ערכי ומוסרי". כרמון (צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות") (צילום: רמיר זרנגר,
"שחרור קצב - שפל ערכי ומוסרי". כרמון(צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות")

"ועדת השחרורים קיבלה החלטה אומללה המבהירה לנשות ישראל כי אנו בסדום - ואין גבול לביזיון", כך הגיבה אודליה כרמון, "א' ממשרד התחבורה", להחלטת ועדת השחרורים של הנהלת בתי המשפט על שחרורו המוקדם של הנשיא לשעבר משה קצב ממאסר.

 

כרמון, שעבדה תחת קצב עת כיהן כשר התחבורה, והעידה כי הטריד אותה מינית, הוסיפה: "שחרורו המוקדם של האנס המורשע, המסרב להכיר בחטאו, ביום שבו קצין צבא מהולל, רב באולפנה, ראש עיר ויושב ועדת חוקה, חוק ומשפט מואשמים באלימות מינית, מעיד על השפל הערכי והמוסרי של החברה שבה אנחנו חיים".

 

 

עורכת הדין של קצב בתגובה לשחרורו    (צילום: ניצן דרור)

עורכת הדין של קצב בתגובה לשחרורו    (צילום: ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

גם שדולת הנשים בישראל מתחה ביקורת חריפה על החלטת ועדת השחרורים: "לא ייתכן שאדם שפגע בנשים רבות לאורך שנים, תוך ניצול סמכותו ומעמדו, ושלא הביע מעולם חרטה על מעשיו, יקבל פרס על מעשיו החמורים בדמות שחרור מוקדם. שחרורו של קצב מעביר מסר קשה לנפגעות עבירות מין באשר הן. אנחנו קוראות לפרקליטות לעמוד לצד הקורבנות של קצב ולערער באופן מיידי על ההחלטה השערורייתית של ועדת השחרורים".

 

אורית סוליציאנו, מנכ"לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, הוסיפה: "זו החלטה מכעיסה ומקוממת, המהווה מבחינתנו סטירת לחי מצלצלת לקורבנות של קצב ולכל נפגעות ונפגעי האלימות המינית".

 

"שחרורו של קצב מעביר מסר קשה לנפגעות עבירות מין באשר הן" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
"שחרורו של קצב מעביר מסר קשה לנפגעות עבירות מין באשר הן"(צילום: רויטרס)

קצב נידון לשבע שנות מאסר לאחר שהורשע בביצוע עבירות מין ובהן גם אונס ועד כה ריצה חמש מהן. לבקשת הפרקליטות שחרורו מעוכב בשבוע, כדי לאפשר לערער על החלטתה של ועדת השחרורים.  

 

לקצב הוכנה תוכנית על ידי הרשות לשיקום האסיר, שכוללת כמה תנאים, ובהם: השתלבות על בסיס יומי בלימודים בבית מדרש בקריית מלאכי; השתלבות בקבוצה טיפולית תורנית בתדירות של אחת לשבוע; טיפול פסיכו-סוציאלי פרטני בתדירות של אחת לשבוע; איסור להתראיין באמצעי תקשורת, בין בעצמו ובין באמצעות מי מטעמו; איסור עיסוק בכל תפקיד שבו הוא יימצא ביחסי מרות וכפיפות עם נשים. עוד הוחלט כי קצב לא יוכל לצאת מביתו מהשעה 22:00 עד ל-06:00, ולא ייצא לחו"ל בשנתיים הקרובות.

 

"קצב הביע חרטה כנה ואמיתית"

עו"ד שני אילוז, המייצגת את קצב, אמרה בעקבות החלטת ועדת השחרורים: "אנחנו רואים שחל שינוי מאוד משמעותי בגישה שלו לדברים, בדברים שהוא אומר ובעיקר בהבנה שלו את חומרת הדברים. אני לא יכולה להיכנס לפרטים חסויים, אבל קצב הביע חרטה כנה ואמיתית ואת זה חברי הוועדה מאוד העריכו".  

 

אילוז סיפרה כי קצב היה נרגש מאוד עם קבלת הבשורה על שחרורו: "הוא פרץ בבכי. זה נראה כאילו הסיר איזשהו מטען שהוא נושא לאורך השנים. הוא לא דיבר יותר מדי אבל היה חשוב לו שאעדכן את המשפחה בדבר ההחלטה. המשפחה הגיבה כמובן בקולות שמחה, אבל שמחה מהולה באופטימיות זהירה".

 

באשר למסר שמעבירה ועדת השחרורים למתלוננות עם קבלת ההחלטה לשחרר את קצב, אמרה עו"ד אילוז: "ועדת השחרורים התייחסה בצורה נרחבת למתלוננות ולסבל שהן עברו. אנחנו חלילה ולרגע לא מזלזלים בכך, גם לא מר קצב וגם לא עורכי הדין והצוות, אבל חשוב להבין לאחר שנגזר דינו של נאשם והוא הופך להיות אסיר יש קורבנות, יש מתלוננות וזה כואב. את הכאב שלהן אף אחד לא יכול לקחת, אבל לאחר פרק זמן מסוים, ועם כל הכאב שבדבר, צריך לחשוב על איך אנחנו מחזירים אדם מתוקן לחברה - וזה המסר שיוצא מפי ועדת השחרורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות"
אודליה כרמון
צילום: רמיר זרנגר, "ידיעות אחרונות"
מומלצים