בלי להשמין בחנוכה: 4 טיפים שכדאי לאמץ
הולכים כל ערב להדלקת נרות ולארוחה שנלווית לכך - כדאי שתזכרו שכל המאכלים הטעימים והמשמינים הם עתירי קלוריות ומלאי שמן. דיאטנית מסבירה איך בארבעה שלבים פשוטים אפשר ליהנות מהחג בלי להשמין
חגים יהודיים, זה ידוע, הם מכה קשה בעבור שומרי המשקל והבריאות למיניהם. מארוחות שחיתות בראש השנה, דרך אזני המן בפורים ועד שלל פשטידות ועוגות גבינה שממלאות את שולחן החג בשבועות.
אחד החגים השמנים ביותר הוא כמובן, חנוכה. אנחנו לגמרי בעד אחד החגים הכי משמחים שיש ללוח העברי להציע, אבל השנה החלטנו לנסות לחגוג את נס פך השמן בלי כל כך הרבה שמן.
קראו עוד
זהירות, חנוכה: סופגנייה = 10 פרוסות לחם קל
דיאטה: לאכול כל יום סופגניה ולא לעלות במשקל
לא חייבים לוותר: חנוכה בריא לחולי סוכרת
1. אל תגיעו רעבים
שמונה ימים. שמונה ימים אתם צריכים לשרוד הדלקות נרות בגן של הקטן, בכיתה של הגדולה, במשרד, אצל סבתא ועם החברים. כל הדלקת נרות שכזאת מלווה, כמובן, גם בלביבות, סופגניות ועל הדרך עוד שאר מאכלים, שרובם לא שיא הבריאות.
בגלל שהדלקות הנרות מתקיימות בדרך כלל בשעות הערב, עשו לעצמכם כלל – לא מדליקים נרות לפני שאוכלים ארוחת ערב בריאה. ארוחת ערב בריאה כוללת חלבון, פחמימה וירק.
2. אף מילה על סופגניה
התנהגתם למופת ואכלתם ארוחת ערב לפני שהגעתם להדלקת הנרות? זכרו את זה כשמגישים לכם את המגש עם הלביבות החמות או הסופגניות הממולאות בכל טוב. סופגניה אחת במשקל של 100 גרם מכילה כ-425 קלוריות (כשליש מהערך הקלורי היומי!), וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על סופגניות בציפויים או מילויים מפנקים.
סופגניה עם ציפוי במילוי שוקולד יכולה להגיע גם ל-800 קלוריות. לא עדיף לשמור את הקלוריות האלה למשהו בריא ומשביע יותר?
אם אתם ממש חייבים לטעום, תטעמו, אבל הישארו בגדר טעימה. אפשר בהחלט ליהנות גם מחצי סופגניה בלבד. ואל תתנפלו על כל סופגניה או לביבה שאתם רואים בזווית העין. זכרו את הערך הקלורי וחישבו היטב האם היא שווה את ה-400-800 קלוריות האלה.
3. הכינו לבד והפחחיתו בכמות השמן
אם אתם מכינים בעצמכם את הלביבות והסופגניות, כדאי לזכור כמה טיפים קטנים, שיכולים להוביל להבדלים גדולים. הכי חשוב, אם מתאפשר, תמיד עדיף לאפות את הלביבות והסופגניות במקום לטגן אותן.
סופגניה אפויה מביאה להפחתה של 50% בערך הקלורי. ואם אתם כבר מטגנים את הסופגניות, עדיף לטגן בשמן עמוק ובטמפרטורה גבוהה, כדי לצמצם את ספיגת השמן.
בזמן הכנת בצק הסופגניות, נסו להפחית את כמות הסוכר. מעבר לבעייתיות שבסוכר, תוספת סוכר לבצק גם מעלה את ספיגת השמן. אגב, אם תוסיפו קמח סויה לבצק הסופגניות, תוכלו להפחית את ספיגת השמן בטיגון בכ-20%.
אם אתם מכינים דווקא לביבות, תוכלו לנסות לגוון ולשלב גם תפוח עץ מגורד. ואל תכינו כמויות גדולות מדי, שיגרמו לכם להיתקע עם עודפים מיותרים בבית. עודפים כאלה סופם, לצערנו, להיאכל (ולגרום לרגשות אשם).
4. אל תוותרו על פעילות גופנית
נשברתם וירדתם על מגש של לביבות? החליפו את רגשות האשם שלכם בפעילות גופנית. ריצה, הליכה, ריקוד או חדר כושר, הפעילות לא באמת משנה, העיקר שתצליחו לשרוף את הקלוריות.
הכותבת היא דיאטנית קלינית וספורט, תזונאית הבית של חברת הרבלייף