שתף קטע נבחר

 

מישהו מטפל בך. המלאכים של 2016

פעילי "הצלב האדום" הסתובבו השנה ברחבי העולם והעניקו סיוע הומניטרי לנזקקים באזורי סכסוך עקובים מדם. כך זה נראה בתמונות מארבע יבשות

פעילי "הוועד הבינלאומי של הצלב האדום" (ICRC) הסתובבו גם בשנה החולפת באזורי סכסוך בעולם והעניקו סיוע באזורים שסבלו ממשברים הומניטריים קשים, בהם מחסור במזון ובשתייה, בתים הרוסים, פליטים, אסירים ופצועים. כך זה נראה בתמונות מארבע יבשות - אפריקה, אסיה, אירופה ואמריקה: 

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ  

 

קלנגרה, קונגו

אימא מחבקת את בנה שאותו לא ראתה זה 4 שנים. בשל הסכסוך בקונגו, מדי שנה מופרדים ילדים רבים בכוח ממשפחותיהם, וחלקם אף נשלחים לשמש חברים בארגונים חמושים - בניגוד לחוק ההומניטרי הבינלאומי (Christian Katsuva Kamate / ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
אימא מחבקת את בנה שאותו לא ראתה זה 4 שנים. בשל הסכסוך בקונגו, מדי שנה מופרדים ילדים רבים בכוח ממשפחותיהם, וחלקם אף נשלחים לשמש חברים בארגונים חמושים - בניגוד לחוק ההומניטרי הבינלאומי (Christian Katsuva Kamate / ICRC)

 

סוריגאו דל סור, הפיליפינים 
פעילי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום ICRC מספקים סיוע למשפחות בסוריגאו דל סור. כ-4,700 מתושבי המקום נאלצו להימלט בשנה שעברה מבתיהם בעקבות התפרצויות אלימות שהתרחשו באזור, ורק באחרונה הם שבו לבתיהם ומנסים לבנות את חייהם מחדש (Lany Dela Cruz / ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
פעילי הוועד הבינלאומי של הצלב האדום ICRC מספקים סיוע למשפחות בסוריגאו דל סור. כ-4,700 מתושבי המקום נאלצו להימלט בשנה שעברה מבתיהם בעקבות התפרצויות אלימות שהתרחשו באזור, ורק באחרונה הם שבו לבתיהם ומנסים לבנות את חייהם מחדש (Lany Dela Cruz / ICRC)(צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)

 

מדאיה, סוריה

שיירת סיוע של ה-ICRC והסהר האדום הסורי הנושאת מצרכי מזון, ציוד רפואי ותרופות, שמיכות וציוד הכרחי נוסף בדרכה לתושבים הנצורים בעיירה מדאיה שבפרברי דמשק. מלחמת האזרחים בסוריה נמשכת כבר יותר מחמש שנים והיא גבתה את חייהם של מאות אלפי בני אדם. אנשי ה-ICRC פועלים במדינה הערבית כדי לסייע לאוכלוסייה המקומית וסיפקו בשנה החולפת טיפולים רפואיים ליותר ממיליון איש, מזון ליותר משמונה מיליון אנשים וגישה למים נקיים ליותר מ-15 מיליון איש (צילום: P. Krzysiek) (צילום: P. Krzysiek)
שיירת סיוע של ה-ICRC והסהר האדום הסורי הנושאת מצרכי מזון, ציוד רפואי ותרופות, שמיכות וציוד הכרחי נוסף בדרכה לתושבים הנצורים בעיירה מדאיה שבפרברי דמשק. מלחמת האזרחים בסוריה נמשכת כבר יותר מחמש שנים והיא גבתה את חייהם של מאות אלפי בני אדם. אנשי ה-ICRC פועלים במדינה הערבית כדי לסייע לאוכלוסייה המקומית וסיפקו בשנה החולפת טיפולים רפואיים ליותר ממיליון איש, מזון ליותר משמונה מיליון אנשים וגישה למים נקיים ליותר מ-15 מיליון איש(צילום: P. Krzysiek)

 

דונייצק, אוקראינה

עובד בחטיבת המים ותנאי המחיה של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום בשיתוף הצלב האדום האוקראיני מודדים בית שנפגע במחוז דונייצק כדי להתאימו מחדש למגורים. יותר מ-9,000 בני אדם נהרגו בלחימה שפרצה במזרח אוקראינה באפריל 2014 בעקבות המהפכה שבה הודח הנשיא הפרו-רוסי ויקטור ינוקוביץ' ובמקומו עלה בקייב שלטון פרו-מערבי (Orlov/ICRC Yurii) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
עובד בחטיבת המים ותנאי המחיה של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום בשיתוף הצלב האדום האוקראיני מודדים בית שנפגע במחוז דונייצק כדי להתאימו מחדש למגורים. יותר מ-9,000 בני אדם נהרגו בלחימה שפרצה במזרח אוקראינה באפריל 2014 בעקבות המהפכה שבה הודח הנשיא הפרו-רוסי ויקטור ינוקוביץ' ובמקומו עלה בקייב שלטון פרו-מערבי (Orlov/ICRC Yurii)

 

מעבר חדלאת, ירדן
פליטים סורים מקבלים טיפול רפואי על ידי ICRC ושירותי הבריאות הירדנים המלכותיים (Ossama Zaqqout/ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
פליטים סורים מקבלים טיפול רפואי על ידי ICRC ושירותי הבריאות הירדנים המלכותיים (Ossama Zaqqout/ICRC)

 

בוגוטה, קולומביה
יותר ממאה אלף קולומביאנים שנעלמו בעקבות מלחמת האזרחים במדינה עדיין מוגדרים כנעדרים. בתצלום: ראש משלחת ה-ICRC בקולומביה, כריסטוף הארניש, מדבר על הסכם השלום שנחתם בין הממשלה בבוגוטה לבין המחתרת פאר"ק (Andrés Monroy Gomez/ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
יותר ממאה אלף קולומביאנים שנעלמו בעקבות מלחמת האזרחים במדינה עדיין מוגדרים כנעדרים. בתצלום: ראש משלחת ה-ICRC בקולומביה, כריסטוף הארניש, מדבר על הסכם השלום שנחתם בין הממשלה בבוגוטה לבין המחתרת פאר"ק (Andrés Monroy Gomez/ICRC)(צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)

 

מקלה, אתיופיה
כנס שארגן הוועד הבינלאומי של הצלב האדום ICRC ביום הנעדרים הבינלאומי עבור אנשים שבני משפחותיהם נעלמו בסוף שנות התשעים במהלך הסכסוך בין אתיופיה לבין אריתריאה (ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
כנס שארגן הוועד הבינלאומי של הצלב האדום ICRC ביום הנעדרים הבינלאומי עבור אנשים שבני משפחותיהם נעלמו בסוף שנות התשעים במהלך הסכסוך בין אתיופיה לבין אריתריאה (ICRC)

 

מייווט, דרום סודן
זה שלוש שנים שוררת בדרום סודן מלחמת אזרחים עקובה מדם שקדמו לה עשרות שנים של אלימות קשה. בתצלום: אח מסייע למאושפזים בבית חולים שמופעל על ידי ה-ICRC על רקע הקושי של מערכת הבריאות במדינה לתפקד בכוחות עצמה (Albert Gonzalez Farran/ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
זה שלוש שנים שוררת בדרום סודן מלחמת אזרחים עקובה מדם שקדמו לה עשרות שנים של אלימות קשה. בתצלום: אח מסייע למאושפזים בבית חולים שמופעל על ידי ה-ICRC על רקע הקושי של מערכת הבריאות במדינה לתפקד בכוחות עצמה (Albert Gonzalez Farran/ICRC)

 

ביידואה, סומליה
איש ה-ICRC עורך ראיון עם אסיר כדי לוודא שהוא זוכה לתנאים אנושיים ומטופל בכבוד (Pedram Yazdi / ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
איש ה-ICRC עורך ראיון עם אסיר כדי לוודא שהוא זוכה לתנאים אנושיים ומטופל בכבוד (Pedram Yazdi / ICRC)

 

מחמור, עיראק
נציג ה-ICRC מסביר לחיילים בכוחות המזויינים את כללי המשפט ההומניטרי הבינלאומי במטרה לצמצם את הסבל האנושי הנגרם על ידי סכסוכים חמושים ומצבי אלימות אחרים (ARAM, Hussein Khorshed MohideenICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
נציג ה-ICRC מסביר לחיילים בכוחות המזויינים את כללי המשפט ההומניטרי הבינלאומי במטרה לצמצם את הסבל האנושי הנגרם על ידי סכסוכים חמושים ומצבי אלימות אחרים (ARAM, Hussein Khorshed MohideenICRC)(צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)

 

בנגי, הרפובליקה המרכז אפריקנית
פליטים ממלאים מים בג'ריקנים במחנה מפוקו. אלפי בני אדם נאלצו לברוח מעיר הבירה בנגי ולעזוב את בתיהם בעקבות האלימות שהתפרצה במדינה מאז דצמבר 2012 (Virginie Nguyen Hoang / ICRC) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
פליטים ממלאים מים בג'ריקנים במחנה מפוקו. אלפי בני אדם נאלצו לברוח מעיר הבירה בנגי ולעזוב את בתיהם בעקבות האלימות שהתפרצה במדינה מאז דצמבר 2012 (Virginie Nguyen Hoang / ICRC)

 

צנעא, תימן

צוות של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום מכין משלוחי מזון בתימן, שבה כמחצית מהאוכלוסייה סובלת בשנתיים האחרונות מחוסר ביטחון תזונתי. מלבד מחסור חמור במזון, רבים מאזרחי תימן סובלים ממחסור במים, חשמל ושירותים רפואיים חיוניים (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום) (צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)
צוות של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום מכין משלוחי מזון בתימן, שבה כמחצית מהאוכלוסייה סובלת בשנתיים האחרונות מחוסר ביטחון תזונתי. מלבד מחסור חמור במזון, רבים מאזרחי תימן סובלים ממחסור במים, חשמל ושירותים רפואיים חיוניים(צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום)

"הוועד הבינלאומי של הצלב האדום" הוא הארגון ההומניטרי הראשון בעולם שנוסד בשנת 1863 הפועל מתוך מנדט חוקי שניתן לו על ידי המדינות החתומות על אמנת ז'נבה. משימתו ההומניטרית הבלעדית היא להגן על חייהם ועל כבודם של קורבנות סכסוכים חמושים ומצבי אלימות אחרים ולספק להם סיוע. ה-ICRC הוא ארגון פרטי הממומן על ידי 196 המדינות החתומות על אמנות ז'נבה, כולל ישראל. הוא פועל בהסכמת כל הצדדים הנוטלים חלק בסכסוך, ומקיים עימם דיאלוג ישיר וחסוי, המבטיח לארגון גישה אופטימלית.

 

בנוסף לפעולות הסיוע שהוא מבצע כדי להגן על אנשים במצבים של סכסוך מזוין או אלימות, הצלב האדום מפקח ועוקב אחרי כיבוד כללי המשפט ההומניטרי על ידי כל הצדדים לסכסוך. במידה שמזוהה הפרה של דיני המלחמה, הוא פונה באופן חסוי לרשויות האחראיות לתקרית ומקיים עימן דיאלוג במטרה למנוע הפרות עתידיות של החוק ההומניטרי הבינלאומי.

 

הצלב האדום הבינלאומי פועל כיום ביותר מ-80 מדינות ברחבי העולם. בישראל פועל הארגון משנת 1948 ומאז 1967 הוא מקיים נוכחות קבוע ברחבי ישראל, רמת הגולן, הגדה המערבית ועזה - משרדי המשלחת פרושים בתל אביב, ירושלים, מג'דל שמס, חברון, רמאללה, יריחו, שכם, טולכרם, בית לחם, ג'נין, עזה וחאן יונס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום
איש הצלב האדום הבינלאומי מבקר עצור בסומליה
צילום: הוועד הבינלאומי של הצלב האדום
מומלצים